Mitt London: Client Advisor på Louis Vuitton – Matilda Strandberg

Apr 24, 2019 by

Share Button

@ work

 

Namn: Matilda Strandberg Samuelsson
Yrke: Client Advisor på Louis Vuitton
Tid i London: 2,5 år, sedan augusti 2016
Bor: Maida Vale
Instagram: @matildaastrandberg

 

Berätta om när och varför du flyttade till London? 
Jag flyttade till London för 2,5 år sedan, i augusti 2016. Jag hade varit här mycket innan jag flyttade och har alltid gillat tanken av London. Så efter studenten packade jag mina väskor och började mitt London- äventyr.

 

Vilken del av London bor du i och vad är det bästa med att bo där?
Just nu bor jag i Maida Vale, i nordvästra London. Det bästa med mitt område är att det är otroligt mysigt och typiskt engelskt med vita victorianska radhus med svart staket. Det är gångavstånd till turisttäta Notting Hill med dess marknad och mysiga restauranger men samtidigt lugnt, tryggt och familjärt.

Maida Vale

 

Berätta lite om ditt jobb på Louis Vuitton!
Sedan ett år tillbaka jobbar jag som Client Advisor (butiksbiträde) för Louis Vuitton på Harrods. Jag trivs jättebra och det är verkligen ett roligt och utmanande jobb. Harrods är en topp turistattraktion och ungefär 100 000 människor besöker Harrods var dag vilket gör att man får träffa människor från världens alla hörn. Mitt modeintresse har också vuxit enormt efter att jag flyttade hit till London, så det är roligt att jobba med något man tycker är roligt och speciellt i en sån historisk byggnad som Harrods.

 

Hur ser den modebranschen ut, just i London?
London är en huvudstad för mode och speciellt för High end fashion. Intresset är otroligt stort och många kulturer kommer till London för att köpa sina väskor och accessoarer för att det är billigare för dem här. Våra största kunder är Asiater, där stora nationaliteter är Kina, Kuwait och Saudiarabien. Samtidigt kommer många till just Harrods för att shoppa för att det är ett så välkänt varuhus.

Med kompisar på restaurang Ours

Hur ser en typisk dag i Matildas liv ut?
När jag inte arbetar umgås jag mycket med mina kompisar och pojkvän. Jag älskar att upptäcka nya restauranger och att njuta av allt som London har att erbjuda. Det finns alltid något att hitta på och något nytt att upptäcka. En ledig dag vill jag bruncha och sen upptäcka någon ny utställning eller liknande.

 

Hur ser framtiden ut för dig de närmsta åren? 
Det är spännande att se vad London kommer att ta mig. Jag har träffat så många människor och nya dörrar öppnas hela tiden, vilket är charmen med livet här. Just nu har jag inga planer på att flytta hem till Sverige även om det är lockar då och då. Jag skulle gärna vilja fortsätta utvecklas på mitt nuvarande jobb och lära mig så mycket som möjligt men om jag får drömma skulle jag vilja skapa mitt egna klädmärke. Jag tror skandinavisk design hade gått hem här!

French Toast på Electric Diner

 

Vad är det bästa med London, och vilka är dina hetaste tips? 
Om jag ska ge mina London tips kommer definitivt Electric Diner på Portobello Road först på listan. Gå dit på helgen och beställ deras mozzarella sticks och french toast! Ett annat tips är The Waterway, ett himla mysigt ställe, speciellt på sommaren. Vidare vill jag rekommendera Egg Break, ett mysigt ställe i Notting Hill vars meny definitivt är värd sin väntan…