Mitt London: Daff Kjellström

Oct 26, 2020 by

Share Button

 
Namn
: Daff Kjellström
Tid i London: 2 år permanent eller till och från i 15 år
Yrke: Olika uppdrag inom marknadsföring
Bor: Battersea sedan September 2020, Shoreditch innan
Instagram: @bydaff

 

Mångsysslaren från Stockholm som hittade på sitt eget namn “Daff” för att slippa epitet har sedan två år gjort London till sitt hem.
“Hela poängen med att hitta på ett namn är att slippa en epitet. Jag är Daff – så enkelt är det”
Med sina 40 000 följare på Instagram är han en välkänd och populär karaktär känd från Sverige. Vi träffade Daff, som vi skulle beskriva som ett Marketing genius, på ett av hans favoritställen: Soho House på 40 Greek street.

 

Vem är Daff Kjellström? 
Det undrar jag med! Jag har försökt hitta mig själv i 30 år nu och det spelar ingen roll hur många gånger jag åker till Asien – jag hittar ändå aldrig svaret. 

 

 

Hur startade din Londontid? 
Jag flyttade hit ensam när jag var typ 15 och pluggade på Svenska gymnasieskolan. Jag gav mig en rätt skev bild av London då, vi var en bunt tonåringar utan konsekvenstänk som bara var på en lång ”språkresa”.  Men wow vad man växte som person av allt vi tvingades lära oss! Trots allt, så är jag otroligt tacksam att jag fick göra det. Däremot skulle jag nog aldrig låta mina egna barn göra det… haha!

Sedan flyttade jag iallafall hem till Sverige igen…. och sedan flyttade jag tillbaka till London igen för ungefär två år sen för att Sverige kändes för “litet”, en sådan klyscha!

 

 

Vad jobbar du med?
Jag brukar sammanfatta det med att jag jobbar med att göra produkter kända för deras specifika målgrupper. Säg typ att någon lanserar en app och behöver användare – då kommer man till mig så löser jag det. Marknadsföring kan man ju också säga att jag arbetar med om man vill vara lite mindre pretentiös….

 

När det kommer till karriär – vart ser du dig själv om tio år? 
30-årskris och corona har fått mig att tänka om. Förut drömde jag om en familj men nu tänker jag snarare att målet är att tjäna en miljard inom de nästa 10 åren…

 

Vad är svårast att anpassa sig efter när man startar ett liv i England?
Jag tror de svåraste med London är att bryta sig ut från att bara hänga med svenskar. Svenskar kommer och går i London så de blir svårt att bygga en trygghet här om man bara har svenska vänner. Men att umgås med svenskar är så mycket lättare och tryggare i början, såklart, men det är viktigt att man verkligen vågar bryta det mönstret. 

 

Med svenska vännen och artisten Molly Hammar

 

Vad har du alltid i kylen? 
Saker som har gått ut för länge, länge sen. 

 

Nämn tre grejer man inte får missa om man besöker London: 
De absolut bästa med London är att bara leva med staden! Skit i alla turistattraktioner och gå istället ut på en bar, träffa folk och bara följ med i deras liv. Den här staden bjuder på så mycket olika människor att träffa – så träffa dem och få nya intryck. Jag lovar att det är roligare än att gå och kolla på någon 500-årig gammal byggnad.

 

Du får äta ute en hel dag, vart äter du frukost/lunch/fika/middag? 
Frukost: Något som ligger så nära som möjligt – vill bara ha mitt morgonkaffe.
Lunch: Cecconi’s på The Ned har en magisk Cacio e pepe som jag är helt besatt av.
Fika: Wright Brother i Spitafields har happy hours på svingoda ostron för 1 pund styck så man kan äta 20 ostron utan att få dåligt samvete. Annars är ju de stora problemet med ostron att man alltid får för få.. haha. 
Middag: Soho House på 40 greek street har också en magisk Cacio e pepe som jag är helt besatt av. 

 

Cacio e Pepe från Cecconi’s, en av Daffs favoriter. Foto: Londonist 

 

Vad är det roligaste du någonsin gjort? 
Tid för reflektion… Så glad att denna intervju inte sker live så alla skulle se hur pinsamt länge jag behövde tänka på detta svar. Sanningen är, hur trött de än låter, att de roligaste jag vet är att se de varumärkena jag hjälper nå framgång via det jobb jag har gjort. 

 

Vad skulle du vilja säga till ditt 18åriga jag? 
Livet blir så innehållsrikt som du väljer att göra det. Vad ditt liv är, är helt upp till dig – du sätter dina egna begränsningar. Exakt samma sak som jag hade sagt till mig själv idag. Har troligtvis inte växt upp så mycket sedan jag var 18….

 

Hemma hos Daff i Battersea

 

Beskriv en perfekt party-kväll i London: 
En underbar grej med London, är att de finns så många olika scener. Om man bara går till The Box varje kväll, så blir de tråkigt i längden. Så min perfekta partykväll är när du inte har några förväntningar, träffar på magiska människor och hamnar på platser du aldrig annars skulle få ha upplevt. 

 

Vad skulle du aldrig klara dig utan? 
Det blir alldeles för kliché att svara sina vänner även om det är nog de enda jag inte skulle kunna klara mig utan. Så jag svarar ost, för ett liv utan bra ostar skulle jag har svårt att leva. 

 

Kompisen Ludde och Daff på LondonSwedes Lucia 2019