Mitt London: Filippa Hägg

Jul 25, 2016 by

Share Button

Namn: Filippa Hägg

Ålder: 22

Flyttade till London: För snart 3 år sedan

Bor: Chelsea

Sysslar med: Universitetsstudier och driver en egen modeblogg

 

1452012512258 1 (1)

Filippa är en glad, positiv tjej som älskar att resa och upptäcka nya städer. Under somrarna på gymnasiet jobbade hon som modell i Madrid, och efter studenten flyttade hon till New York i ett halvår för att läsa några kurser på Fashion Institute of Technology. Hon flyttade till London för tre år sedan för universitetsstudier, och utöver det driver hon även en modeblogg. Efter utbildningen planerar Filippa att lansera några spännande projekt – en ledtråd är att de handlar om mode, kläder, hälsa och livsstil, några av hennes främsta intressen. 

 

Vad är det som inspirerar dig i ditt bloggande?

Jag har inspirerats mycket av att resa och människor i olika storstäder. Här i London så får jag alltid inspiration så fort jag går ut på gatan. Annars hittar jag mycket inspiration på bloggar, Instagram och i tidningar.

 

Vart ser du dig själv om tio år?

Om tio år är jag förhoppningsvis lika lycklig som jag är nu, driver mitt egna företag och kanske har en liten familj på g…

 

Vad är det bästa med området där du bor?

Att det finns så många mysiga kaféer och massor av nyttiga juicebarer.

 

1452012492253 1

Vilket är ditt drömområde i London, och varför?

Chelsea, där jag bor nu! Det är centralt, fullt av bra restauranger och härliga människor.

 

Vad älskar du mest med London?

Att det är en cool och internationell stad som samtidigt har en “hemmakänsla”. Jag älskar New York och LA, men London har ett lugn som gör att jag bara vill stanna. Det är också nära hem till Sverige och andra mysiga ställen i Europa och vad slår Europa under sommaren?

 

1452012592717 1

Något du ogillar med London?

Att många människor endast flyttar hit under en kortare period, varefter de flyttar tillbaka till sitt hemland.

 

Vart tar du en date du vill imponera på i London?

Jag tar min pojkvän till Zuma för en mysig söndagsdejt. Där sitter vi gärna jämte varandra vid countern och delar på den godaste asian fusion food som går att få tag i. Stämningen där är oslagbar och jag har nog aldrig lämnat restaurangen utan ett leende på läpparna.

 

Tips för en regnig dag i London?

Jag skulle gå och unna mig en manikyr och pedikyr.

 

Beskriv en lyckad utekväll för dig i London.

Middag med massor av vänner på någon av favoritrestaurangerna Ceccionis, Zuma eller Chiltern Firehouse. Sen får det gärna bli lite shots och dans inpå småtimmarna.

 

Vart kurerar du dig dagen efter?

Med en lång promenad i Richmond Park eller ett pilatespass på Heart Core.

 

1441212967968 1

Hur spenderar du helst en söndag i London?

Strosandes längs Westbourne Grove i Notting Hill.

 

Bästa brunchen?

Baker and Spice på Elizabeth Street.

 

1445711700908

Vart går du helst och shoppar?

Harvey Nichols, Kings Road eller Mount Street.

 

Din bästa Londonupplevelse?

En av mina favoriter är nog första veckan när jag och min tjejkompis precis hade flyttat hit och vi vill lära känna staden utan och innan. Vi promenerade runt överallt för att hitta våra favoritområden.

 

Vad saknar du i Sverige (förutom vänner och familj)?

Toast skagen och köttbullar!

 

image (1)