Mitt London: Fulham

Jul 1, 2013 by

Share Button

I Mitt London denna vecka är det Iida Heikkinens tur att visa upp sitt Fulham i sydväst. Iida gillar att fota och driver även bloggen Decades of Elegance som handlar om vintagesmycken, stylingidéer, håruppsättningar och antikmarknader. Hon sjunger även i Svenska Kyrkans kör. Iida har bott i London i sex år, varav tre i Fulham.

Iida: Idag tänkte jag ta med er på en liten vintagevandring runt Fulham. Cirka är en underbar vintagebutik på Fulham Road dit vintageälskare vallfärdar ifrån när och fjärran för kvaliten och de unika plaggen. Personalen är oerhört kunnig och tillmötesgående, så om du tycker om vintage är det verkligen värt ett besök!
På New King’s Road ligger underbar Deuxieme där man kan hitta allt ifrån designerfynd till vintage och second hand – från vardagsplagg till aftonklänningar.  Deras mysiga kafé är perfekt för en lugn stund mellan shoppingvarven.

 

 
 

Marys Living and Giving Shop handlar man designerfynd med gott samvete, eftersom intäkterna används till att stödja Rädda Barnen.  Butikerna drivs av boende i området och till exempel så har lokala inredare sett till att butiken ser otroligt välkomnande ut, och kläderna som skänkts är i så fint skick.  Här finns allt ifrån klänningar, skor, barnkläder, böcker och även mycket fint till herrarna.

 

När vi ändå är vid Mary’s så kikar vi förstås in i butiken bredvid, som råkar vara världens mysigaste delikatessbutik, Bayley & Sage. De har ett underbart utbud av ostar, hemlagade luncher, bakelser… perfekt när helgens brunch ska inhandlas!

Fulham ligger i zon 2 i sydvästra London och tillhör  London Borough of Hammersmith and Fulham. Filmälskare har kanske sett vissa gator flasha förbi på den stora skärmen då stadsdelen varit med i både Omen, Sliding Doors och The L-Shaped Room. Stället är lite extra känt för att vara hem till två Premier League-lag: Chelsea och Fulham.