Mitt London: Kentish Town

Jun 24, 2013 by

Share Button

Mitt London ger vi svenskar i London chansen att presentera sin stadsdel. Denna vecka är det Sofia Capel, redaktör på LondonSvenskar, som visar upp Kentish Town och alla dess smultronställen.

 
 

Sofia: Jag har bott i Kentish Town i nordvästra London i cirka tre år. Det är ett väldigt dynamiskt och up-and-coming område fullt av små cafén, barer och affärer. Här är mina favoritplatser:

Min bästa park är Hampstead Heath som binder samman Kentish Town, Hampstead och Highgate. Där är det lika fint på hösten som på sommaren då man kan fira midsommar, bada eller bara gå på långa promenader.

 

 

 

Andra bra saker att bo nära är frukt- och grönsaksståndet med världens gulligaste (men tjurigaste) lilla frukttant, tatueringsställen, konserthuset the Forum och söta små gator med färgglada hus.

 

Ett gäng nyare fik har poppat upp lite här och var under de senaste åren. Mina bästa tips är: Doppio med snygg interior och gott kaffe. De säljer även espressomaskiner och annat kafferelaterat. På Arancini Factory hänger barnfamiljer såväl som hipsters och kändisar. De har ekologiska cupcakes och vetetariansk mat för bra priser. House Presso öppnade för någon vecka sedan och serverar ganska så basic grejer så som kaffe med mjölk, te i pappersmuggar och smörgåsar. Det som gör House Presso attraktivt är att deras stora bord och sköna fotöljer gör det till det perfekta stället för att sitta och jobba på.

 

 
 

Blir man sugen på en drink finns det mycket att välja på. En tjusig cocktailbar gömmer sig i en källare kallad SheBeen. Vill man hellre gå till en mysig och lågmäld pub med uteservering finns The Pineapple runt hörnet. The Assembly House är det perfekta stället om du vill gå till en större pub på fredagskvällen, eller om du vill se på fotbolls-EM och liknande event. Och till sist vill jag tipsa om The Bull and Gate där du kan se live-band såväl som bara ta en öl. Här har bland andra musiklegendarer som Coldplay spelat innan de blev kända.

Kentish Town ligger i nordvästra London och är en del av Camden Borough. Här har både storheter som Karl Marx och George Orwell bott, långt innan Costa Coffee och Sainsburys poppat upp på highstreeten. Är du ett Mighty Boosh-fan kan det vara värt att hålla ögonen öppna efter komikerna Noel Fieldning som bor i området. Om du känner igen vissa gator och delar av Kentish Town så är det för att filmen About a Boy spelades in där.