Mitt London: Kocken Robert Öhman

May 26, 2020 by

Share Button

Mitt London_Robert

Namn: Robert Öhman
Yrke: Kock
Tid i London: 3.5år
Bor: Bow Quarter
Instagram: @robert.ohman och min nya, helt matorienterad insta @food.by.ohman

 

Berätta, varför befinner du dig i London? 
Skulle tänka mig att det är en ganska klassisk anledning. Bott i Borås/Göteborg under hela mitt liv. Efter många år på samma jobb och samma rutiner så blev det nödvändigt att hitta på något nytt. Blev uttråkad helt enkelt 🙂 Lever sedan 10år tillbaka med min fästman Richard och är lyckligt lottad att han hade precis samma känsla som jag. Vi började först prata om Berlin men eftersom ingen av oss hade varit i London så bokade vi in en weekend i London 2016 och deltog i London Pride. Ett väldigt starkt minne var när vi efter den helgen satt på Stanstead Express påväg till flygplatsen och bara kollade på varandra med blickar som helt tydligt betydde “hit ska vi flytta!” I oktober samma år tog vi vår då 3år gamla hund, Doris, och nödvändig packning i vår lilla lilla bil och började rulla mot London. Målet var att vara borta i ett år men nu har vi bott här i snart fyra och vi har fortfarande inga planer på att vi snart kommer flytta tillbaka till Sverige.

 

Hemma är….?
Trodde nog aldrig jag kunde komma till en punkt då jag skulle se London som mitt hem men sedan ett år tillbaka så kan jag verkligen definiera östa London som mitt hem.
Självklart är hem också där minnen, uppväxt och större delen av familj och vänner finns, alltså i Göteborg/Borås

 

Mitt london_Robert
Hemma i Bow

 

Vad är det bästa med Bow?
Jag har uppskattat alla områden som jag bott i London. Har bott i Norra och Östra delarna, Poplar, Manor House, Crouch End och nu Bow. I Bow har jag verkligen hamnat helt rätt. Det är mittpunkten mellan alla ställen runt Östra London som jag regelbundet besöker och älskar mest. Det bästa med Bow är definitivt att det liksom ligger i närheten till alla delar av just Östra London.

 

Vad jobbar du med?
Jag jobbar nu som Deli Chef på Mare Street Market, London Fields.

 

Mitt London_Robert
Bild från Roberts flöde på hans mat-instakonto

 

Hur har ditt arbete förändrats, i och med rådande kris? 
Mitt arbete på Mare Street Market är obefintligt just nu eftersom att restaurangen fick stänga tillfälligt och jag har varit permitterad sedan slutet på mars. Nu börjar det närma sig öppning av många restauranger och då blir det antagligen ett helt nytt arbetssätt i köket. Köksmiljöer är ofta väldigt begränsade i utrymme och det ska bli intressant att se hur social distancing kommer att förändra hela branschen.

 

Beskriv en vanlig dag (innan corona)….. 
Då jag jobbar för delin på Mare Street Market så jobbar jag dagspass, 7-16, 5 dagar i veckan.
Tidig morgon > jobb > långpromenad med Doris  > nån öl på lokala puben > laga kvällsmiddag > kolla tv > sängen. Haha! Så ser verkligen den dagliga rutinen ut men självklart fanns det dagar som såg helt annorlunda ut. Framförallt när jag var ledig så såg vi alltid till att ta med Doris till favoritplatser eller att utforska nya områden.

 

Beskriv en vanlig dag nu, under lockdown
Tackar allt för att vi i alla fall har fått tillåtelse till en daglig motion varje dag. Eftersom vi haft ett riktigt bra väder denna våren så har jag verkligen försökt att maximera den dagliga motionen med mycket löpning och väääldigt långa promenader med Doris. Runt promenaden har vi försökt sysselsätta oss med lite mer tidskrävande projekt och helst ett om dagen. Jag har tagit mig an en surdegs-starter samt lärt mig göra Gnocchi from scratch.

 

Mitt London_Robert
Fästmannen Richard och Doris 

 

Vilka butiker handlar du i? 
Vi har närheten till både butiker i moderna Westfields shopping center och mer independent local shops på Roman Road vilket är lyxigt. Min go to place är en grönsaksbutik på Roman Road där jag alltid går då kylskåpet behöver fyllas med grönt.

 

Vilka är dina smultronställen?
The Gun:
En gastropub utmed Themsen i Poplar/Canary Wharf
Gräsplätten i Hackney Wick:
Låter kanske inte så märkvärdigt men på sommaren är det underbart.
Utmed River Lea, precis vid båtrestaurangen Barge East finns en liten sluttande gräsplätt där öl-sugna locals samlas för picknick alla soliga dagar i veckan.
Highgate: 
För mig är centrum av Highgate ett enda stor smultronfält. Åk dit och strosa runt så tror jag att ni förstår precis vad jag menar.

 

Mitt London_Robert
Gräsplätten i Hackney Wick


Vilken är den bästa måltiden du haft i London?

Helt klart vår förlovnings-middag. En 8-rätters avsmakningsmeny med wine paring på restaurangen The Typing Room i Bethnal Green. Tyvärr har dom sedan en tid tillbaka stängt men håll gärna koll på nya matupplevelser av stjärnkocken Lee Westcott som då drev The Typing Room. En imponerande kock som gärna lagar grönt i toppkvalitet!

 

Hur spenderar man bäst en helg?
Min bästa Söndag är en promenad med Richard och Doris genom Östra London när vädret tillåter. Vi har en rutt som vi älskar; Victoria Park, Broadway Market, Columbia Road, Brick Lane.
Lördagar spenderar jag allra helst i Greenwich. ÄLSKAR Greenwich! Blir det en flytt till inom London så tror jag att vi hamnar där. Ända sedan vi kom till London så har alltid Greenwich stått oss nära.