Mitt London: Louise Wingren student på Regent’s University

Aug 19, 2019 by

Share Button

 

Louise på en av båtarna i mysiga Little Venice 

 

Namn: Louise Wingren

Yrke: Pluggar Fashion Marketing på Regent’s University

Tid i London: 2 år

Bor: Maida Vale

Instagram: @louisewingren

 

Berätta om när och varför du flyttade till London? 

Jag flyttade till London i September 2017. Dels för att jag längtade tillbaka då jag bott här som barn med min familj och alltid känt att det är mitt andra hem, men också för att jag ville studera mode. Jag letade runt en hel del efter olika utbildningar i Sverige men kände att utbudet var mycket större i London och då följde jag helt enkelt mitt hjärta och chansade på att jag skulle trivas lika bra denna gång. Något som kändes lite läskigt såklart men som jag nu är otroligt glad över!

 

Vilken del av London bor du i och vad är det bästa med att bo där? 

Just nu bor jag i Maida Vale, ett relativt tyst och familjevänligt område med mysiga caféer och smågator. Det är nära till Paddington och det tar bara 20 minuter in till centrala London vilket är helt perfekt för mig. Det bästa med att bo här är definitivt att kunna promenera längs kanalen och stanna för en fika eller lunch på en av båtcaféerna i Little Venice.

En av gatorna i området Maida Vale där jag bor. Husen är så fina
här omkring!

 

Berätta lite om ditt liv som studerande!

Jag pluggar mitt andra år Fashion Marketing på Regent’s University och jag trivs jättebra! Min utbildning är väldigt kreativt driven vilket passar mig bra. Jag går inte i skolan varenda dag utan mitt schema varierar beroende på vilka kurser jag läser för tillfället. Därför är det väldigt flexibelt och med ett långt sommarlov har jag och en vän haft tiden att spåna företagsidéer såsom vår nylanserade dejtingsida TVSTE. Appen är fortfarande under utveckling men vi hoppas kunna släppa den inom en snar framtid, och med våra kunskaper inom marknadsföring tror vi att det kan bli en succé!

 

Spännande! Hur ser uni-världen ut, just i London? 

Jag har aldrig läst på universitetsnivå i Sverige men från vad jag hört av vänner skiljer det sig från studentlivet här i London ganska mycket. Till exempel har vi inga tentor i min kurs på grund av det visuella fokuset vi har, därför har vi enbart presentationer och inlämningar. Vi har inte heller samma upplägg med nationer, sittningar och liknande som i Sverige, därmed finns det societies man kan gå med i och skolan anordnar ofta fester på olika klubbar. Något som jag tycker är fantastiskt med London är att du träffar människor från otroligt många olika länder, i min klass är vi minst 10 olika nationaliteter. Både atmosfären och människorna du träffar bidrar väldigt mycket, speciellt när man studerar något kreativt – jag känner mig ständigt inspirerad i London.

 

Hur ser en typisk dag i ditt liv ut? 

Med risk för att låta klyschig så är nästan ingen dag den andra lik. Men en typisk skoldag skulle jag säga att jag vaknar vid 7 tiden för att äta frukost och dricka en kopp kaffe och åker till skolan vid halv 9. Eventuellt håller jag i någon presentation jag har den dagen, äter lunch med mina klasskompisar i Marylebone, lämnar universitetet vid 15 tiden och beger mig mot gymmet. På kvällen handlar jag ingredienser för middag och spenderar någon timme med att jobba på mina projekt. 

Marylebone Highstreet – ett mysigt centrum för butiker, matställen
och promenader!

Vad gör du helst när du inte arbetar? 

Jag älskar att upptäcka nya platser i London där jag inte varit förut, speciellt nya restauranger eller konstutställningar. Om vädret tillåter spenderar jag mer än gärna dagen i någon av parkerna (min favorit är såklart Regent’s Park, gärna norra delen mot Primrose Hill) med lite takeaway sushi i solskenet. 

 

Hur ser framtiden ut för dig de närmsta åren? 

Fokus nu är att prioritera min utbildning, men då jag tar examen nästa vår har jag börjat fundera lite närmre över framtiden. Jag vet faktiskt inte till 100% om jag kommer stanna i London efter examen eller inte, jag är en person som går ganska mycket på magkänsla så känns det rätt att stanna gör jag det och annars kommer jag troligtvis flytta tillbaka till Sverige för att vara närmre familjen. Det beror ju självklart också på vilka typer av jobb jag söker och hur mitt liv ser ut om ett år. Att lämna London känns dock i nuläget ganska långt borta då jag trivs så himla bra här!

 

Vad är det bästa med London? 

Mentaliteten – här finns inga gränser. Man vågar drömma större här och jag känner en helt annan typ av motivation här än vad jag gör i Sverige. Det är också ingen som är rädd för att sticka ut eller vara annorlunda i London vilket är så himla befriande.


På Hippy Fish Poké för supergod bowl med tonfisk i. 

Langa dina bästa Londontips! Vad får en turist (eller hemmahörande!) inte missa? 

Besök vackra parker – promenaden genom Hyde Park till Serpentine Galleries är så mysig, även rosträdgården i Regent’s Park på sommaren. Nära området där jag bor finns Little Venice, som sagt måste man bara prova att ta en drink på en av båtarna på kanalen. Mysigaste kaféerna och affärerna hittar du på Marylebone High Street, mitt favorit lunchställe är Hippy Fish Poké för deras poké bowls. Ett annat tips om man gillar konst är att ta tunnelbanan till Sloane Square och promenera till Saatchi Gallery. I området finns även en del shopping såsom Zara för den som vill undvika Oxford Street.