Mitt London: Make-upartisten Elvira Brandt

Aug 5, 2020 by

Share Button

Namn: Elvira Brandt
Yrke: Makeupartist
Tid i London: 3 år
Bor: Stockholm
Instagram: @byelvira 

 

Berätta, varför befinner du dig i London?
Modebranschen som jag jobbar i har större bredd här, och det är större och roligare projekt i London om man jämför med Stockholm. Jag träffade även mitt ex som bodde här, vilket gjorde att jag spenderade mer och mer tid där tills jag blev totalt förälskad i staden.

 

Hemma är….?
Jag har bott mest i Fulham och Pimlico vilket gör att det känns mest hemma för mig.

 

Vad är det bästa med Pimlico?
Att det är ett lugnt och fint område som är nära och enkelt att ta sig om man ska till de flesta delar av stan. Jag som även flyger mycket från Gatwick hade nära till Victoria station också vilket underlättade mycket för min del.

 

Pimlico

 

Vad jobbar du med?
Jag är egenföretagare och jobbar som makeupartist/hårstylist inom mode och reklam.

 

Hur har ditt arbete förändrats, i och med rådande kris?
En hel del projekt har ställts in, jobbresor jag skulle åkt på blåstes av och plåtningar på hemmaplan har minskat i antal. Corona är anledningen till att jag är tillbaka i Stockholm istället för att befinna mig i London och jag vet inte när jag får tillfälle att flytta tillbaka… Det råder även en stress bland folk i branschen som märks av väldigt tydligt!

 


Elvira in action 

 

Beskriv en vanlig dag innan corona bröt ut…
Jag flög mycket mellan London och Stockholm och jobbade i princip varje dag. Det var då väldigt enkelt att träffa nytt folk på events, plåtningar, middagar etc.

 

…Och hur ser en vanlig dag ut nu? 
Det blir mycket mer tid hemma och inga resor. På jobbet är Corona och dess effekter ett ständigt återkommande samtalsämne och man kan känna av en oro i teamet.

 

Vilka butiker handlar du i?
Jag handlar mycket online, men en av mina favoritbutiker i fysisk form är TILT professional makeup där det finns alla möjliga härliga produkter!

 


Påväg till Seven sisters cliffs, ett antal klippor av krita i England. Värt att se! 

 

Vilka är dina smultronställen?
Top Secret Comedy club är ett riktigt härligt ställe om man söker underhållning och Experimental Cocktail club är perfekt om man söker en grym cocktailbar. Gordons Wine Bar är ett Italienskt ställe med bra viner och mysig atmosfär. Gloria är en annan italiensk restaurang med härlig atmosfär (rekommenderar starkt deras burrata). 

 

Vilken är den bästa måltiden du haft i London?
Jag hade en magisk måltid på Coya i Mayfair vilket är en fantastisk peruansk restaurang som en vän introducerade mig för. Jag rekommenderar verkligen att gå dit för den som gillar smaksensationer… (om man inte har nåt emot att betala lite extra). 

Kew Gardens

 

Hur spenderar man bäst en helg?
Det beror såklart på vilken typ av helg man söker, om det är restauranger, nattklubb, kultur eller någon annan typ av upplevelse. Jag skulle dock rekommendera att gå på en riktigt trevlig restaurang följt av någon kul cocktail bar, på dagtid rekommenderar jag att besöka V&A museum för den kulturintresserade, Kew Royal Botanical garden för en dagstur i det gröna och en promenad i Regents park genom rosenträdgården för en lite mer central upplevelse!