Mitt London: Resbloggerskan Stella Friberg

Sep 15, 2016 by

Share Button

Namn: Stella Friberg

Ålder: 24

Sysslar med: Reser med SAS och bloggar för Scandinavian Traveler

 

screen-shot-2016-09-14-at-21-43-27

Stella Friberg är resbloggerskan som förra sommaren vann en miljon EuroBonus-poäng med SAS. Det senaste året har hon rest världen över och bloggat om sina äventyr på Scandinavian Traveler. London är ett resmål hon besöker ofta, och i detta Mitt London  får vi ta del av Stellas bästa restips, samt hennes smultronställen i staden.

 

Vilket har varit bästa resmålet hitintills?

Jag har nog varit på majoriteten av SAS destinationer, från Shanghai till Chicago via Olbia på Sardinien, men ett av mina absoluta toppresemål har ändå varit Island. Naturupplevelsen är enorm, och Reykjavik som stad är riktigt cool om man hittar rätt.

 

Just nu planerar jag resor till bland annat Köpenhamn, Miami, södra Frankrike och London.

 

img_6602copysize

Beskriv din res-stil.

Jag älskar att resa till storstäder, men gillar mest att kombinera dem med mer äventyrliga resor ut i naturen, så som att åka upp till norska Lofoten eller till italienska Dolomiterna. Då får man en schysst balans.

 

Jag är alltid på jakt efter inspiration så så fort jag ser något som verkar fett, vare sig det är ett coolt vattenfall, en fin park eller något quirky hotell så plottar jag in det i min google maps och stjärnmarkerar så att jag har det sparat tills jag är i krokarna någon gång. Nu på sistone har jag även börjat använda appen Soon som är grym när man vill ha inspiration eller spara något coolt ställe i en lista till senare.

 

_dsf9511copy

Hur brukar du planera dina resor till London?

Jag brukar som sagt alltid ha en massa grejor sparat sedan tidigare, nya ställen som jag har kollat in och vill besöka, så då när jag väl kommer till stan brukar jag ta område för område och kolla in dem.

 

Några smarta packningsknep för en weekend i London, då man ofta bara reser med handbagage?

När jag reser med bara handbagage brukar jag försöka minimera antalet skor och nederdelar. Två grejor som tar orimligt mycket plats i väskan och som man istället kan kompensera med att ta fler överdelar och accessoarer att kombinera med. Är det riktigt tight med plats och tid så packar jag bara svarta kläder och skor så att allt funkar ihop.

 

Dina topp tre “måsten” för någon som aldrig varit i London förut?

Gå på roliga marknader, det finns en mängd olika på helgerna tex Portobello– eller Brick Lane eller Broadway market.

 

Ät indiskt, fantastiskt mycket bra indisk mat i London. Dishoom i Shoreditch är en favvo.

 

Hyr citybikes – Santander Cycles! Billigt och superbra, med cykelställ runt hela inre London. Används inte bara av turister utan även vanliga Londoners som vill ta sig runt smidigt. Perfekt sätt att se staden.

 

img_3164copy

Ditt favoritområde i London, och varför?

Hmmm alla olika områden har ju sin grej, men nu sist jag var över så hängde jag lite mer i Bethnal Green och Angel och de områdena gillade jag skarpt.

 

screen-shot-2016-09-14-at-21-44-11 screen-shot-2016-09-14-at-21-43-10 screen-shot-2016-09-14-at-21-44-30

Bilder tagna i x, på Shoreditch High Street och utanför Ace Hotel.

Vad älskar du mest med London?

Just med de alla olika områdena som har olika vibes tycker jag mycket om. Det kanske inte är unikt för bara London, men det känns extra starkt här, kanske med tanke på mångfalden i staden som inte har sin motsvarighet i någon annan huvudstad i världen.

 

Något du ogillar med London:

Svettig och trång tunnelbana…

 

Tips för en regnig dag i London?

Alla hundratals museum och gallerier såklart! Och på kvällen gå till någon av Picturehouse biograferna där man sitter i snygga gamla biosalonger och får dricka vin samtidigt.

 

Processed with VSCO with b1 preset

Vart kurerar du dig dagen efter?

Med bubbles and hotdogs på Bubbledogs i Mayfair!

 

Hur spenderar du helst en söndag i London?

Strosa ned för Westbourne Grove med en kaffe från 202 och sedan ta cykeln ned till Chiltern Firehouse för en sen brunch.

 

img_8105copycopy

Ditt bästa smultronställe som turister ofta missar?

Säger jag inte!

 

Bästa middagen?

Beror på vad man vill ha… Jag var på Sexy Fish sist, det var kul! För en lite mer relaxad middag skulle jag gå till Story Deli på Bethnal Green Road.

 

Processed with VSCO with hb2 preset

Sexy Fish.

Bästa baren?

Experimental Coctail Club i Chinatown på Gerrard st.

 

Kolla in Stellas grymma blogg för fler restips i London och omkring i världen!

 

img_6324copysize