Mitt London: Robin Andersén, Brighton edition!

Jun 15, 2020 by

Share Button

Namn: Robin Andersén
Yrke: 3D Animator
Tid i UK: Jag bodde i London i 2 år och nu bor jag i Brighton,
sen 4 månader tillbaka.
Bor: Brighton
Instagram: @officialrobinandersen

 

Berätta, varför befinner du dig i Brighton?
Jag hade bott i Sverige hela mitt liv tills att jag flyttade till Vancouver, Canada 2014, för att studera 3D Animation and Visual Effects på Vancouver Film School. Jag studerade och arbetade i Vancouver i 3 år och där träffade jag min Nya Zeeländska flickvän, som nu är min fästmö sedan Augusti 2019. Vi kände att vi hade utforskat Canada tillräckligt och vi ville skapa en framtid tillsammans i ett annat land. Hon är som nämnt från Nya Zealand och jag ifrån Sverige, så vi bestämde oss för att bosätta oss i “mitten”.

England har massor av animerings-studios som passar min karriär perfekt och det är närmare hem till Sverige. Det passade även min partners karriär och gav henne en chans att åstadkomma hennes största dröm, att jobba som skådespelare i West-End London, som hon nu har kunnat checka av!

Vi bodde i London i 2 år men sedan fick vi båda fick jobberbjudanden i Brighton som vi inte kunde tacka nej till, och där är vi nu. Vi ville utforska resten av UK och komma ifrån Londons trafik, stress och trängsel. Så, ute vid kusten vid havet blev där vi landade och vi kan båda två helt ärligt säga att vi älskar det och det är ett av våra bästa beslut.

 

Hemma är….?
Hemma kommer nog alltid att vara lilla Vänersborg/Trollhättan i Sverige där jag växte upp. Men efter att ha bott utomlands i ca 5 år, så känns Brighton som mest hemma. Jag kan få hemlängtan efter min familj, svensk mat/godis och vissa delar av Sverige, men jag har inga planer på att flytta tillbaka just nu.

Just nu, bor jag i Brighton nära Preston Park.

 


Richie the dog. 

Vad är det bästa med Preston Park? 

Jag tror att den som älskar vårt område mer än någon annan, är vår lilla Blue french bulldog Richie , (@richiethebatdog). Vi promenerar och leker runt i parken flera gånger om dagen, det är en stor park som har mycket att erbjuda. Det finns tennisbanor, utegym, fotbollsplaner och även ett löp/cykelspår. Nu när vi äntligen har lov att sola och vistas utomhus så har vi spenderat mycket tid i parken för att både sola, träna och umgås.

Från vart vi bor så tar det ungefär 15-20 min att promenera ner till havet till Brighton Pier och kanske 10 min till Brighton Centrum. Så vi har nära till allt  och det är så otroligt skönt att slippa behöva pendla till jobbet och inte behöva ta buss, underground eller något transportmedel för att ta sig runt. Vi har sparat otroligt mycket tid och pengar på att inte behöva pendla och boendet här är också billigare. Vill man ta sig in till London så är tågstationen 15 min promenad bort och jag är i London på 1.5 timme ungefär – det bästa av två världar!

 

Vad jobbar du med?
Jag jobbar som 3D-Animator för ett företag som heter Hi-Rez studios. Det är en dataspelsutvecklare som har ett av sina mindre kontor i Brighton och sitt huvudkontor i Atlanta, Georgia US. Spelstudion har skapat spel som Realm Royale, Smite och Paladin. Jag arbetar både med mitt team i Brighton men också med ett team i US. Så det är ett väldigt spännande och intressant samarbete.  Jag har jobbat som Animerare för olika studios, främst inom TV på titlar som  “Veggie Tales” “Monster High” “Dennis and Gnasher Unleashed”, men också reklam och musikvideos.

Men nu, arbetar jag som sagt inom spel, vilket alltid varit min stora dröm. Så att arbeta för Hi-Rez studios på ett datorspel är “a dream come true” och – jag älskar mitt jobb.

 

Hur har ditt arbete förändrats, i och med rådande kris?
Lyckligtvis för mig och i den industri jag jobba i, så har denna kris inte påverkat speciellt mycket. Jag har turen att kunna arbeta hemifrån utan större svårigheter. Det har däremot varit en liten omställning att vara självdisciplinerad och kunna jobba hemifrån utan att bli distraherad av både partner och hund som så gärna vill leka hela tiden.

 

Berätta om en vanlig dag, innan corona…..
Jag flyttade till Brighton precis innan lockdown trädde i kraft. Så här i Brighton har jag inte levt utanför lockdown. Men, när jag bodde i London i Notting Hill pendlade jag in till Oval varje morgon till min animerings-studio och det tog ca 45-50 min. Efter jobbet pendlade jag hem eller stannade i Oxford Circus och gick på bio men min partner. Vi skaffade ett Cineworld Unlimited, så vi kunde se vilken film vi ville, obegränsat många gånger. Vi spenderade mycket tid runt omkring Notting Hill och deras marknader och småbutiker. Vi brukade också gå längs kanalen och alla kanalbåtar.

 


Brighton Pier

 

Berätta om en vanlig dag, nu, i rådande kris:
Just nu arbetar jag och min partner hemifrån, men vi försöker att komma ut så mycket det bara går. Vi går långa promenader med vår hund under lunchrasten och direkt efter jobbet drar vi också ut med vår nu, ganska otåliga hund som har väntat inne nästan hela dagen. Vi brukar gå till parken och träna efter jobbet eller gå ner till Brighton Pier och springa med Richie och njuta av solen.

 

Vilka butiker handlar du i?
Vi brukar handla all mat på Aldi. Det är en mataffär som är riktigt billig, billigare än Lidl (tror vi), och de brukar ha riktigt bra utbud. Vi går emellanåt till Sainsbury’s om det är något specifikt vi letar efter. Här i Brighton finns också även det typiska butikerna som H&M, Primark… och massor av unika småbutiker!

 


På besök på Alcotraz… 

 

Vilka är dina smultronställen?
Det finns många smultronställen i Brighton. Jag rekommenderar att ni går till Alcotraz som ligger nere vid vattnet nära Brighton Pier, utanför Queen’s Hotel. Det är en immersive theater, som utspelar sig i Alcatraz fängelse. Det är som en teaterpjäs fast du är en del av teatern. Du får en orange jumpsuit och du måste smuggla in din egen alkohol i bilar, kuddar osv…. som du sen får dricka där inne. Fast the warden får inte se att du dricker, för då blir det konsekvenser 😉 Du är en del av showen, skådespelarna går runt och pratar med dig och det är riktigt kul. Perfekt för en grupp vänner som vill förfesta i ett fängelse och samtidigt se lite teater, haha!

 

De har ett ställe som heter What The Pitta som är en vegetarisk kedja som säljer kebabrulle/kebabtallrik – fast allt är vegetariskt. (Finns även i Camden….)
Riktigt riktigt gott! ….Både för köttälskare och vegetarianer….

 

 

Om du har hemlängtan och saknar svenskt godis, så finns det en liten butik nere vid vattnet som heter Oh So Swedish. Den ägs av en kvinna som heter Eva, som är jättesnäll och som gärna pratar svenska en stund. Hon säljer svenskt godis och lite blandade saker från Sverige. Under karantän cyklade hon runt Brighton på sin cykel och levererade produkter utanför kundernas hus – värt att titta in till hennes butik.

 

Inne i Brighton centrum finns The Lanes som är ett område fullt av små butiker där du kan hitta allt mellan himmel och jord. Finns en butik som bara säljer gummiankor… Det finns också massor av smyckes-affärer och guldsmeder. Jag hittade t.ex förlovningsringen jag friade till min flickvän med i detta området…

 

Givetvis måste ni besöka Brighton pier och gå längst med vattnet. Du kan promenera eller cykla längst hela kustlinjen vilket jag verkligen rekommenderar. Ni måste också gå in till parken i centrum och besöka The Royal Pavillion, som är en väldigt häftig byggnad och man kan ta några riktigt bra bilder runt det området…

 


Härliga Eva och butiken Oh So Swedish!

 

Vilken är den bästa måltiden du haft i Brighton?
Gå till Yefsis of Greece på London Road för att äta riktigt god Grekisk mat, men också Siam Siam Thai Restaurant, för riktigt god thai!

Vad gäller London, Shaka Zulu i Camden Town är en afrikansk restaurang med häftig inredning och väldigt unika maträtter. Har kan du beställa allt ifrån zebra, till buffalo och hummer. Restaurangen omvandlas till en nattklubb framåt kvällen…värt att besöka bara för atmosfären inne i restaurangen!

En annan favorit är Doughnut Time, som är småbutiker runt om i London. De säljer jättegoda donuts med unika smaker.

 

Hur spenderar man bäst en helg?
Om det är soligt så går man ner till vattnet och antingen till strandpubarna och tar en öl eller längst med kusten, med en glass. Riktigt härlig promenad och fullt av trevligt folk! Alla nere vid havet är på gott humör och spelar musik, beachvolly och umgås.

Om man inte går till stranden så går man runt inne i stan och kollar in alla småbutiker och besöker olika pubar framåt kvällen.