Mitt London: Säljaren Jenny Ejeblad Brennan

Aug 24, 2020 by

Share Button
Namn:  Jenny Ejeblad Brennan
Yrke: Säljare för ett telemarketingföretag på distans
Tid i London: Nästan tre år, sedan 2017
Bor: Brixton
Instagram: @jennyeje
Berätta, varför befinner du dig i London?
Jag har alltid rest mycket och var hemma i Kiruna mellan resorna och försökte komma på mitt nästa steg. Jag har varit mycket i London när jag växte upp och tänka ”jaja jag flyttar väl dit i några månader”. Några månader är nu nästan tre år….
Hemma är….?
Jag har bott lite överallt under tiden här! Allt från Waterloo, till Old Street och Bermondsey, men har nyligen flyttat till Brixton.
Vad är det bästa med Brixton?
Att det är ett livligt område med många restauranger och barer, och det är samtidigt väldigt lätt att ta sig in till centrum härifrån.
The Millennium Bridge
Vad jobbar du med?
Nu under lockdown har jag börjat jobba för ett svenskt telemarketing företag som ligger i Barcelona, mitt rum är mitt kontor och jag trivs jättebra med det! Jag arbetar på distans, vilket har varit perfekt under corona.
Hur har ditt arbete förändrats, i och med rådande kris?
Innan allt det här var jag i en period då jag var väldigt less på kontorsjobb och hela nio till fem grejen. Så jag gjorde massa olika saker! Gjorde några gig som servitris och lite var som helst där det behövdes folk via olika jobbagenturer. Jag jobbade på pub bakom baren, som shot girl när man går runt på barer och säljer shots, samt gjorde även lite modell uppdrag. Allt det här på samma gång haha. Ingen vecka var den andra lik! Och nu, som nämnt, arbetar ja hemifrån för ett företag i Barcelona.
På festivalen Creamfields Steelyard
Hur ser ditt liv ut nu i jämförelse med innan corona? 
När lockdown var som mest intensiv och jag inte hade fått mitt nya jobb än brukade jag alltid se till att ha en anledning att vakna på morgonen. Det kunde vara allt från att hitta på något med min pojkvän, sjunga, skriva, träna eller bara kolla något på Netflix. Jag var uttråkad många gånger men hittade också tillbaka till gamla hobbys jag lagt åt sidan i Londons stressiga tempo. När saker började öppna upp lite igen blev det extremt mycket parkhäng. Jag levde ett väldigt aktivt liv innan corona med mycket sociala events – jag och mina vänner hängde mycket på rooftops och olika festivaler. Det finns så mycket att upptäcka i den här staden – stora delar av vardagen gick åt till det!
Vilka butiker handlar du i?
Topshop!! Men brukar försöka undvika ställen som Oxford Street haha… Annars onlineshoppar jag en del, allt går så snabbt och enkelt här om man jämför med hur det var att bo i Kiruna.
Sushi Samba 
Parkhäng i Battersea Park 
Vilka är dina smultronställen?
En av mina all time favourites kommer alltid vara kullen i Primrose Hill som man går upp på, men inte under dagen då dom flesta brukar gå dit, utan när det är mörkt och man ser hela staden lysa upp i horisonten. Samma med rooftop-baren Netil360 där man kan ta en öl medan man kollar på staden långt bort. …Eller över trettio våningar upp på Sushisamba! Är för allt med en riktigt fin utsikt!
Vilken är den bästa måltiden du haft i London?
Jag är en sucker för streetfood! Älskar alla streetfood ställen där man kan knalla runt och välja vad man är sugen på. Som den i Camden lock eller i Boxpark.
Primrose Hill by night
Hur spenderar man bäst en helg?
Det här är mitt A++ ämne, kan Londons nattliv i sömnen. Jag och mina vänner älskar att ha olika former av utekvällar, det bästa är ett bra rave! Men vi går också ut på lyxigare kvällar i Mayfair eller vanliga hederliga pubar. Om man gillar techno som oss går EGG eller Tobacco docks alltid hem! Favoritstället på den lyxigare sidan av London är The Box, “sex-shower” och glitter, dock är de klubbarna verkligen inte för alla haha… man får ta det med en nypa salt! En bra ”vanlig utekväll” är att dra till Shoreditch och “barhoppa”. Hade kunnat göra det här svaret flera sidor långt….