Mitt London: Salongsägaren Christel Lundqvist

Nov 9, 2016 by

Share Button

Namn: Christel Lundqvist

Ålder: 36

Flyttade till London: 1998

Sysslar med: Salongsägare av STIL i Notting Hill och Global Creative Director för TIGI

Bor: Chelsea

 

tigi-2016-keynote-education_abh_8179sml

 

Vem är Christel Lundqvist och hur hamnade hon i London?

Jag är en positiv, glad, kreativ, hårt arbetande person som inte kan sitta still. Jag flyttade till London för att jag ville utbilda mig inom frisöryrket. London är ju ett mecca for mode och hår och jag ville lära mig av de bästa.

 

Beskriv vägen till att starta eget i London?

För mig var det viktigt att känna till min bransch innan- och utantill innan jag kunde öppna eget företag, så genom åren har jag jobbat för många stora företag och tillverkare, samt networkat med olika personer för att kunna bygga en bra grund. Sen tog det nog 1-2 år att bygga mitt koncept och hitta rätt område för salongen.

 

Vad är det som gör just dig bra på det du gör?

Först och främst älskar jag det jag gör så mitt yrke är en livsstil och inte bara ett jobb för mig. Det finns ingen “av-knapp” på det jag gör. Mitt motto är att alltid jobba hårt, aldrig ge upp, och alltid försöka uppnå perfektion, då det är det som utmärker dig från mängden. Jag har även lyckats vinna priser på British Hairdressing Awards tre gånger, vilket har öpnat många dörrar inom mitt yrke.

 

Vad är den bästa aspekten med yrket?

Det bästa är att jag jobbar med många fantatiska mäniskor och olika projekt varje vecka. Ena dagen kan jag vara i salongen, andra på en photoshoot, och tredje föreläsandes i ett annat land.

 

img_3594

 

Vad har varit de största utmaningarna, och hur har du tagit dig igenom dem?

I början av min karriär, när jag jobbade heltid inom utbildning, var det svårt för mig att få vissa jobb inom den privata sektorn. Jag tyckte även det var jättesvårt att hålla i presentationer, jobba på shower och leda stora möten på engelska. Jag var bara 19-20 år och hade ingen erfarenhet av engelskt “business language” så det var en utmaning. Men jag lärde mig ganska snabbt.

 

Tips till andra som vill starta egen frisörsalong/eget företag i London?

Eftersom det finns så många olika stilar inom mode och frisöryrket i England så skulle jag ge rådet att göra mycket research om vad som passar dig bäst och hur du vill jobba. Jag skulle också ge rådet att jobba för olika salonggrupper så att du kan lära dig så mycket som möjligt innan du bestämmer dig för att öppna eget.

 

Hur tror du ditt yrke skiljer sig från om du hade jobbat i Sverige?

Jag skulle inte kunna göra det jag gör i Sverige eftersom mode-, skönhet- och hårindustrin är så anourlunda här. Det är större utbud på det vi gör och fler plattformar för hår som man kan jobba med här.

 

Vad skulle du göra om du inte jobbade med det du gör?

Då skulle jag nog vilja jobba inom alternativmedicin eller som pilatesinstruktör.

 

Den roligaste upplevelsen du tagit del av genom ditt jobb?

Allt resande jag har gjort genom åren och allt jag har sett. Och att jag haft turen att lära mig så mycket inom hår, hårutbildning och och produktutveckling.

 

img_3969

 

Vad är meningen med livet för dig?

Det är ju roligt att ha mycket att göra men att känna lycka är det allra viktigaste – det känner jag som mest när jag är med min partner och familj.

 

Har du någon framtidsdröm?

Jag vill öppna fler salonger och ha egna produkter en dag.

 

Vad gör du för att tanka positiv energi?

Går på jättelånga promenader, äter bra mat och mediterar.

 

Vad gör dig arg?

Jag är inte ofta arg men jag tycker att man ska var artig och rättvis mot alla så när folk är själviska eller inte har goda intentioner blir jag lite sne.

 

Om du skulle skriva ett brev till ditt 18-åriga jag, vad skulle det stå?

Oroa dig inte för framtiden – det löser sig alltid. Man kan inte planera allt i livet efersom man inte vet vad som händer imorgon.

  

Vad symboliserar London för dig?

En mix av kulturer och en massa kul.

 

screen-shot-2016-10-13-at-20-19-38

 

Vad är det bästa med området där du bor?

Det är lugnt, stylish och har bra restauranger.

 

Vart skulle du vilja bo om du inte bodde i området där du bor?

Jag skulle villja bo i Angel. Jag har bott där förut och älskar norra London. Det finns så mycket att göra där och en massa bra resturanger och barer.

 

Vad älskar du mest med London?

Att det är en sådan mix av människor och kulturer och att det är helt ok att vara precis hur man vill.

  

Något du ogillar med London?

Nej, inget!

 

Vart tar du en date du vill imponera på i London?

Finns så många ställen. Frukost på The Wolseley följt av en lång promenad till Tate Modern. Åka båt tillbaka till Embankment och sedan lunch på Cecconis. Middag på Soho House Dean st och en sen show på The Strand.

 

Hur spenderar du en regnig dag i London?

På ett galleri eller hemma med min partner. Han reser mycket så det är jättemysigt att bara få sitta på soffan ibland.

 

Beskriv en lyckad utekväll för dig i London.

Bra mat och ett glas champagne med familj och kompisar.

 

img_2364

 

Hur kurerar du dig dagen efter?

Mycket vatten och nyttig mat.

 

Något du älskar att göra i London som turisterna missar?

Att åka båt till Greenwich från Embankment.

 

Mest överskattade turistattraktionen i London?

Trafalgar Square

 

Bästa stället för människospaning?

Clerkenwell, Shoreditch och Camden

 

Bästa brunchen?

Cecconis

 

Bästa middagen?

Little Social eller Nobu

 

Vart går du helst och shoppar?

Selfridges

 

Du får 100 pund och måste bränna dem på en dag. Hur skulle du använda dem? (Du får inte handla kläder)

Wow svårt. På en jättemysig frukost på The Edition Hotel med min partner.

 

Ditt bästa Londonminne?

Har många men ett är när jag köpte min första lägenhet här, för då kändes London verkligen som hemma.

 

Ditt sämsta Londonminne?

Att det regnar mycket.

 

Vad saknar du i Sverige? (förutom vänner och familj)

Badstränder, natur och godis.

 

Tack Christel!

Besök STIL på 2A Chepstow Road, W2 5BH eller deras hemsida!