Mitt London: Samuel Tingman

Jun 21, 2016 by

Share Button

Namn: Samuel Tingman

Ålder: 25

Flyttade till London: 2012

Jobbar som: Modell och idrottsmassör

Bor i: Clapton

Instagram: Tingman6

 

Samuel Tingman

Samuel beskriver sig som en “geek” som älskar sport och att vara aktiv, samt att krama folk och äta tillsammans med vänner. Han hamnade i Storbritannien tack vare sina föräldrar. När föräldrarna flyttade hem till Sverige valde Samuel att stanna kvar, och han lockades till huvudstaden då han hade flera kompisar bosatta här. Han har jobbat som modell i fyra år, och jobbar även som idrottsmassör på deltid.

 

Hur kommer det sig att du började jobba som modell?

Det var definitivt en ren slump. Jag var i Paris under modeveckan och rätt som det var träffade jag två kvinnor från NEXT London och NEXT LA. Idag är en av dem min agent.

 

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att jag får resa så mycket. Jag tycker om att uppleva nya ställen samt träffa människor som kommer från andra bakgrunder.

 

Samuel Tingman

Samuel Tingman

Och det sämsta?

Jag kommer säkert få kritik för detta men jag ogillar hur ‘fake’ industrin kan vara. Det är en bransch där det är vanligt att folk pratar illa om andra bakom deras rygg.

 

Ditt bästa modellminne?

Vart ska man börja? En av mina bästa modellupplevelser var nog när jag fick plåta ute på savannen i Kenya. Det var fantastiskt att uppleva vildmarken ‘in all its glory’, och få se alla djur man sett i Lejonkungen IRL.

 

Du jobbar även som idrottsmassör – vad var det som inspirerade dig till att börja med det?

Jag älskar att jobba med och hjälpa människor. Genom mitt jobb som idrottsmassör får jag chansen att se till dom som har svårt med hälsan och skador så det var ett självklart yrkesval för mig. Jag höll på med friidrott som tonåring och fick själv hjälp med skador genom massage. Det fascinerar mig att man endast med hjälp av sina händer och kunskap om tekniker kan hjälpa människor med muskelskador, vare sig de fått dem via sport eller av att sitta på kontor hela dagarna.

 

Samuel Tingman

Om du inte jobbade som modell, vad hade du jobbat som då?

Brandman!

 

Du ägnar mycket tid åt träning och sport. Några tips till andra som vill hitta motivationen för träning men känner att de inte har tid/ork?

Mat är en jätteviktig sak. Om du känner att du saknar energi ska du titta på vad du äter – en bra diet går en lång väg. Det är viktigt att ta regelbundna snack-pauser, och då menar jag inte typisk svensk fika med kakor utan snacks i form av nötter och frukt. De sistnämnda ger dig en lång energinivå. En annan viktig sak är sömn – jag behöver minst 8 timmar för att kunna både jobba och träna. Och till sist, hitta en träningsform som du tycker är rolig.

 

Samuel Tingman

Vad är det bästa med området där du bor?

Att det finns ett svenskt kafé runt hörnet om min lägenhet!

 

Vilket område skulle du vilja bo i om du inte bodde i Clapton?

Någonstans söder om floden. Vet inte om det är något jag bara fått för mig, men jag tycker att det är bättre luft där borta.

 

Vad älskar du mest med London?

Valmöjligheterna.

 

Något du ogillar med London?

Luften, de regelbundna strejkerna på tunnelbanan och vädret.

 

Vart tar du en date du vill imponera på i London?

Hem till mig, haha. Skämt å sido. Det finns ett jättemysigt ställe i Clapton som heter The Bonneville.

 

Tips för en regnig dag i London?

Sätt dig och fika hela dagen för regnet i London slutar aldrig när det väl börjat. För att var lite mindre deppig så är London hem till en massa fantastiska museum och gallerier som är perfekta för regniga dagar.

 

Beskriv din ultimata utekväll i London:

 

En lugn kväll i goda vänners sällskap. Vi äter först någon god mat och sedan drar vi vidare till någon pub eller bar. Sen är jag i säng vid 23.00!

 

Vart kurerar du dig dagen efter?

I en skön säng framför Netflix.

Samuel Tingman

Vart i London går du helst och shoppar?

Nike Factory i Hackney eller Westfield Stratford.

 

Bästa tipset för en nyinflyttad, förvirrad Londonsvensk?

Andas djupt… Eller nej gör inte det, luften är så dålig här! Ladda ner Citymapper och låt London göra sitt!

 

Bästa stället för människospaning?

Tunnelbanan.

 

Bästa brunchen?

Hatch.

 

Bästa middagen?

Lobster Bar och The Richmond (de har happy hour på lördagar!).

 

Du får 100 pund och måste bränna dom på en dag. Hur skulle du använda dom? (Du får inte handla kläder.)

Jag skulle köpa en ny kaffemaskin!

 

Vad saknar du i Sverige? (förutom vänner och familj)

Frisk luft, skog och varma sjöar.

 

Samuel Tingman