Mitt London: sångerskan Bella Lennartsson

Jun 30, 2020 by

Share Button

Midsommar i London

Namn: Bella Lennartsson
Yrke: Production Assistant på Sixteenth Talent samt studerar Event Management på BIMM London
Tid i London: Snart 5 år (jubileum i september!)
Bor: Walthamstow
Instagram: @bellaweider

 

Berätta, varför befinner du dig i London?
Jag flyttade hit hösten 2015 för att plugga en ettårig Diploma på BIMM i Fulham. En av mina närmsta vänner flyttade året innan mig och rekommenderade starkt att jag skulle haka på. Tanken var att jag sedan skulle flytta hem till Sverige igen och plugga vidare, men det blev att jag stannade!

Hemma är….?
Där mina nära och kära är, vilket för mig är både i Kalmar och i London. Hemma betyder familj för mig, och familj behöver nödvändigtvis inte vara det man föds in i biologiskt, utan där man känner sig trygg och älskad. Jag har turen att ha en fantastisk familj både ”hemma” i Sverige och ”hemma” i London.

 

Vad är det bästa med Walthamstow?
Walthamstow har tidigare haft ett rykte om att vara lite ”rough”, men har på senare år utvecklats till ett riktigt härligt område. Det finns shoppingcenter, high street, caféer (till och med ett nyöppnat Waynes Coffee!), restauranger samt närliggande parker. En riktigt bra grej enligt mig är att området ligger på Victoria Line, vilket är en av de snabbaste tunnelbanelinjerna, och vi har endast 20 minuter till innerstan. Det gillar vi!

 

Jobba i LondonUtsikt från Bellas kontor

 

Vad jobbar du med?
Jag både studerar och jobbar. Studierna sker på BIMM i Fulham (SW) på heltid, och jag jobbar halvtid som produktionsassistent för en influencer agency vid namn Sixteenth. Där får jag producera podcasts, redigera videos och skapa innehåll till sociala medier etc. Det är superkul! Jag jobbar även som sångare på deltid, för tillfället i en Spice Girls Tribute Show som turnerar runt om i landet.

 

Hur har ditt arbete förändrats, i och med rådande kris?
Sista terminen av detta skolår övergick till online learning, vilket för mig funkade jättebra. Jag har blivit tillfälligt permitterad från mitt deltidsjobb, samt årets turné med Spice Girls showen har blivit framflyttad till 2021, så påverkats har det verkligen, men det kunde varit värre.

 

Konsert i LondonSpice Girls tribute show

 

Berätta om en vanlig dag, innan pandemin bröt ut!
På skoldagar så har jag en timmes pendling till skolan, sedan en dag full av lektioner i t.ex. Marketing & Media, Events Logistics eller Engaging with Events. Efter skolan antingen ett pass på gymmet, spendera tid i replokalen, planera events, umgås med vänner eller åka hem och titta på serier.

 

På jobbdagar var det i princip samma sak men byt ut lektioner till olika projekt på jobbet så som att planera nya produktioner, spela in podcasts eller filma och redigera videos. Även någon AW eller spelkväll med kollegorna lite då och då.

 

Och hur ser en vanlig dag ut, nu?
Just nu är jag hemma i Sverige pga allt som sker, så en vanlig dag nu är inte så vanlig längre. Varje dag ser annorlunda ut men jag försöker att spendera mycket tid med familjen, gå ut i naturen och njuta av att vara vid kusten. Spenderar även mycket tid på norra Öland där min pappa och hans sambo har ”sommarhus”. Och just det ja – njuta av svensk mat såklart. Jordgubbar och nypotatis, mmh!

 

Vilka butiker handlar du i?
Jag försöker att inte handla så mycket kläder eller prylar, men om jag gör det så är det på ställen som Vans, Pull&Bear eller Bershka. Jag gillar även att köpa kläder eller prylar till hemmet på Second Hand.

 

Vilka är dina smultronställen?
Richmond Park – så mysig (och stor!) park full av promenadslingor, vattenhål, botanical gardens och massvis med söta rådjur.

Shoreditch & Brick Lane – underbara ställen som har massvis med kultur, musik, kreativitet, mat, uteliv och shopping.

Tycker även Brixton, Primrose Hill, Hackney och Hampstead Heath är fantastiskt härliga ställen!

 

veganskt i LondonPå Avobar

 

Vilken är den bästa måltiden du haft i London?
Oj vad svårt!! Jag åt en riktigt god sötpotatisburgare (med avokadohalvor istället för bröd) på Avobar i Covent Garden. Tycker även att de flesta rätterna på både 222 Vegan i West Kensington och Mildreds i Camden är supergoda. Dishoom är också jättegott! Kan ju inte välja bara en!

 

Hur spenderar man bäst en helg?
Det beror väl lite på vad man föredrar för slags aktiviteter, men jag själv skulle tipsa om att försöka gå utanför ramarna och inte endast göra de mest turistiga grejerna. Boka ett Escape Room – finns hur många som helst och de flesta är riktigt häftiga! Breakin’ Escape, Mission Breakout och ClueQuest är några jag själv gillar.

Bild från Afternoon Tea Bus Tour

 

Det finns även många andra häftiga upplevelser såsom Afternoon Tea Bus Tour, Otherworld VR Arcade, Flight Club …. En annan mysig aktivitet är att besöka alla vänskapliga ekorrar i St. James’s Park. Ta med en påse osaltade jordnötter och mata ekorrarna direkt ur handen, så mysigt!

 

En sista grej är musikscenen i London, det finns alltid någonstans att gå för livemusik, både barer, pubar och andra gig! I områden som Camden, Brixton och Shoreditch finns det något i nästan varenda hörn, många gig har även gratis inträde!