Mitt London: Skådespelaren Michael Hillberg

Oct 18, 2019 by

Share Button

Skådespelare Michael Hillberg

Namn: Michael Hillberg
Yrke: Skådespelare
Tid i London: Sedan 2013, snart 6 år
Bor: Canary Wharf
Instagram: @michaelhillberg

Berätta om när och varför du flyttade till London? 

London har alltid varit en stad i min smak, när jag bestämde mig för att börja plugga skådespeleri så stod det mellan LA och London. Eftersom min syster redan bodde i London så blev det naturligt att flytta hit och jag började då studera på LAMDA London. LAMDA står för London Academy of Music and Dramatic Art. Kan vara ett av det bästa valen jag gjort i mitt liv!

 

Vilken del av London bor du i och vad är det bästa med att bo där? 

Som för många andra så har jag bott på lite olika ställen i London, men för 2 år sen köpte jag en lägenhet i Canary Wharf. Området är den perfekta mixen av London, tycker jag. Storstadspuls men samtidigt ganska lugnt på kvällar och helger. Skyskrapor och mysiga parker precis bredvid varandra. Och jag älskar såklart att det är nära vattnet.


On set!
Berätta lite om ditt liv som skådespelare!

Jag älskar verkligen mitt jobb! Jag jobbar mest med film och TV och på grund av min naturliga accent så har jag nichat in mig på amerikanska produktioner. Jag spelade precis in en film för Netflix med Will Farrell och Rachel McAdams vilket var så himla kul! När jag inte har fullt upp med skådespeleriet så jobbar jag även en hel del med voiceovers och har gjort allt ifrån dubbning och animerade filmer till reklamfilmer för bland annat Pepsi, Google och Spotify.

Hur ser den branschen ut,  just i London?

Det finns så himla många fler möjligheter här jämfört med i Stockholm. Här hamnar jag lättare i större internationella produktioner, vilket är det jag vill jobba med. Branschen är också större här så det blir lättare att nätverka med rätt människor för att ta mig närmare mina framtidsmål.

 

Hur ser en typisk dag i ditt liv ut? 

Spännande fråga, mina dagar är ganska olika. Vissa dagar kan jag sitta och plugga in manus hela kvällarna och springa på auditions på dagarna, andra dagar kan det vara inspelning i upp till 14 timmar. Eller så kan en dag vara fylld med möten med produktionsbolag och agenter inför kommande projekt. Den enda egentliga rutinen jag har varje dag är att kolla mailen på morgonen till kaffet och försöka hinna med ett träningspass. Sen blir det även en del flygresor till Stockholm också för inspelningar av svenska projekt.

 

I ett inslag på Aftonbladet morgon 


Vad gör du helst när du inte arbetar?

Tränar, umgås med vänner, reser, festar – haha typ samma saker som alla andra helst gör på fritiden. Däremot så jobbar jag väldigt mycket men det gör inget eftersom jag valt att jobba med något jag verkligen älskar.

Hur ser framtiden ut för dig de närmsta åren?

Planen är fortfarande att flytta, eller iallafall jobba i, LA men jag vill nog alltid ha en bas här i London. Drömmen är väl att spendera sommarmånaderna i Sverige, höst och vår i London och vintern i LA! Framtiden ser spännande ut, jag får inte avslöja för mycket, men det är en hel del kul på gång de kommande åren.’

 

På premiär


Vad är det bästa med London?

Staden lever dygnet runt. Jag gillar när det händer saker hela tiden, vilket det verkligen gör här. Det finns också ett mindset hos folk här – att allt är möjligt – som jag blir inspirerad av.

Langa dina bästa Londontips! Vad får en turist (eller hemmahörande!) inte missa?

Varför är den här frågan alltid så svår haha? Finns så himla mycket.
Restaurangtips! Zuma i Knightsbridge, sushi i världsklass och en härlig atmosfär!
Aktivitetstips! Ta en dag och strosa runt på Borough Market eller i Covent Garden, boka in en musikal i West End och missa inte att boka in en afternoon tea!
Jultips – Harrods & Winter Wonderland (från 21 november)!!