Mitt London: Smyckesdesignern Elina Faurschou

Aug 20, 2019 by

Share Button

Elina i sin egen design – PHINE

 

Namn: Elina Faurschou
Yrke: Driver och har grundat smyckesmärket PHINE
Tid i London: Sedan 2013
Bor: Hackney
Instagram: @phine.jewellery

 

Berätta om när och varför du flyttade till London?
Jag flyttade till London 6 år sen. Jag var i ett möte med min före detta chef och fick inte befordran som jag hade kämpat och jobbat hårt för att få. Men på mötet så insåg jag att jag egentligen inte var lycklig som advokat, vilket jag arbetade som då. Så i samband med mötet lämnade jag in min uppsägning och gick hem.

 

Det var min mormor som faktiskt som frågade varför jag egentligen inte gör mer utav min stora hobby: smycken. Så jag chansade, flyttade till London, pluggade till Guldsmed/Jewellery Design på Central Saint Martens och för 2 år sen grundade jag mitt eget smyckesvarumärke – PHINE

 

Vilken del av London bor du i och vad är det bästa med att bo där?
Jag bor i Hackney och älskar att det är så internationellt och att alla är så vänliga gentemot varandra här.

 

 Berätta lite om ditt liv som egenföretagare och smyckedesigner!
Jag älskar att vara egenföretagare och att kunna bestämma hur jag vill att mitt märke växer, och att kunna satsa på de sakerna som jag tycker är oerhört viktiga: miljön och jämnlikhet med män.

 

Och sen älskar jag att kunna designa och göra alla smycken som typ jag vill ha och som inte finns än. Jag tycker det är jätteintressant och designa nya smycken och hålla kvar tanken vid miljön, hållbarhet och att nya smycken passar ihop med äldre kollektioner men att man samtidigt ska kunna bära dom ensamma.

 

Vid en av våra ”workbenches”, making jewellery! 

 

Hur ser den branschen ut, just i London?
Nu med Brexit så har det blivit lite svårt, för guld och silver-priserna har gått upp, men annars så är branschen ganska så bra och intressant, det är mycket som händer just nu. Vi kämpar hela tiden med att få in mera kvinnor som VD’s och att de kvinnorna får samma lön som männen.

 

Hur ser en typisk dag i ditt liv ut? 
Varje dag ser olika ut, men måndagar till onsdagar är det produktion som gäller och de andra dagarna mera “business och admin”, och möten. Torsdagar och fredagar är jag ofta på olika möten inom smycke och fashion branschen.

 

Egentligen så har jag inga typiska dagar, varje dag är det nånting nytt som händer, och det är det roliga för mig.

 

Vad gör du helst när du inte arbetar?
Helst så är jag ute och reser, men här i London är det nog att promenera, spendera tid med min kille och att kolla up alla nya veganska ställen som poppar upp över hela London – gillar att det trendar!

Precis nu så bygger jag ut min takterrass, så det känns som att det är de som jag jobbar mest med när jag inte håller på med någonting som gäller Phine.

 

Hur ser framtiden ut för dig de närmsta åren?
Jag skulle jätte gärna öppna min första butik inom de nästa 2 åren, och växa med Phine så mycket som möjligt, såklart.

 

Vad är det bästa med London?
Att min kille bor här och att man har så många möjligheter.

 

Columbia Road Flower market

 

Langa dina bästa Londontips! Vad får en turist (eller hemmahörande!) inte missa?
Det är faktiskt en svår fråga, men tycker nog att man inte får missa alla fina teateruppvisningar som turist, och alla fina parker över hela London, min favorit är Victoria Park. Och Columbia Road Flower market är alltid roligt att gå till – det är ju lite känt med London!

 

Och om man har lite mera tid så får man inte missa Soho Farmhouse, det är en sån fin oas, älskar att vara där och att koppla av.