Mitt London: Tandläkaren Amanda Brundin

Sep 28, 2020 by

Share Button

Namn:  Amanda Brundin
Yrke: Tandläkare
Tid i London: Snart 3 år. Flyttade hit oktober 2017
Bor: Earlsfield (precis på gränsen till Tooting)
Instagram: brundinamanda

 

Berätta, vad gör du i London?

Jag bor här tillsammans med min fästman James och jobbar som tandläkare. Jag flyttade hit för att kunna bo med James, men samtidigt för att uppleva London tillsammans med honom.

 

Hur träffades du och James och varför kom det sig att ni valde att flytta till London?
Jag och James träffades i Göteborg när jag pluggade på Göteborgs universitet och han var Erasmus-student på samma universitet. När James flyttade tillbaka till England påbörjade vi ett distansförhållande som varade i ungefär 3 år. Sen, bestämde vi att vi ville bo i samma land och London kändes som det mest spännande alternativet!

 

Hemma är….?
Hemma är just nu vår lägenhet i Earlsfield, men en del av mig kommer alltid känna att hemma är Göteborg, där jag är ifrån.

 

Vad är det bästa med Earlsfield?
Det bästa med Earlsfield är att vi har närhet till både fina områden för en lugn promenad, så som Wandle Meadow Nature Park, men samtidigt de mångkulturella restaurangerna och barerna vid Tooting market.

 

På promenad

 

Vad jobbar du med?
Jag jobbar som tandläkare. Dels på en NHS-klinik i Surbiton och dels på en privat klinik i närheten av Waterloo. Jag är allmäntandläkare, vilket innebär att jag träffar både barn och vuxna och jobbar med de flesta olika typer av behandlingar och undersökningar.

 

Här kan du läsa mer om tandläkare i London och Storbritannien. 

 

Var utbildade du dig till tandläkare och hur kom du in på den banan?
Jag utbildade mig till tandläkare vid Göteborg Universitet, på Odontologen. Jag har alltid vetat att jag vill jobba med någon typ av sjukvård och att hjälpa andra människor. Jag sökte in till en del olika utbildningar efter gymnasiet, utan att egentligen veta exakt vad jag ville göra. När jag blev accepterad till tandläkarprogrammet tog jag chansen och sedan dess har det helt enkelt känts väldigt rätt!

 

Hur har ditt arbete förändrats, i och med rådande kris? 

När lockdown slog till i mitten på mars innebar det att båda mina kliniker fick stänga ner, eftersom patientkontakt blev uteslutet. Under tre månader kunde jag endast hjälpa mina patienter via telefonsamtal för att ge råd och skriva ut recept om det behövdes. Sedan slutet på juni har jag lyckligtvis kunnat träffa patienter igen, men vården är fortfarande övervägande för de med akuta problem.

 

Hur ser en vanlig dag ut?
För tre månader sedan hade svaret varit att jag spenderar dagen hemma i Earlsfield med att baka surdegsbröd, gå någon onlinekurs och sedan ta en lång promenad! Nu när restriktionerna inte är lika strikta är livet mer eller mindre normalt igen och jag kan hitta på mer saker och träffa vänner.

 

Vad har du saknat mest med London under lockdown?
Att gå ut och dansa och gå på festival under sommaren.

 


En god drink tillsammans med en kompis, i Brixton

 

Vilka butiker handlar du i?
Mat handlar vi alltid online, oftast från Ocado (där man även kan få tag i svenska varor!). Kläder handlar jag mest i olika second hand/charity shops, som t.ex Fara Charity Shop i Earlsfield.

 

Vilken är din favorit av de svenska varorna?
Det måste nog vara Polarbröd, Marabou mjölkchoklad och Felix smörgåsgurka….

 

Brunch på Bean and Hop

 

Vilka är dina smultronställen?
Den italienska restaurangen Pizza Da Valter, som ligger precis vid Wandsworth Common. En klassiker är att beställa en pizza och sätta sig i parken och äta.

 

Broadway market Tooting har också blivit en favorit sedan vi flyttade till Earlsfield. Det finns så många otroliga små restauranger där och om man går dit en fredagskväll (före Covid) så förvandlas marknaden till en nattklubb med musik, DJs och riktigt härlig stämning.

 

Vilket är ditt bästa London-hack? 
Något jag har upptäck under den här pandemin är hur fantastiskt det är att promenera runt staden! Man behöver inte alltid ta tunnelbanan och man upptäcker så mycket nytt och spännande om man går dit man ska istället för att åka. Det enda man behöver är lite mer tid, men inte så mycket mer än vad man kanske tror.

 

Vilken är den bästa måltiden du haft i London?
Avsmakningsmenyn från den japanska restaurangen Zuma i Knightsbridge. Jag fick den upplevelsen i födelsedagspresent och det var verkligen det bästa jag smakat!

 

Middag på Zuma 

 

Beskriv den bästa tänkbara helgen!
Den börjar med en brunch på Bean and Hop i Earlsfield, sedan en långpromenad genom skogen i Wimbledon common och Richmond park följt av en glass i solen vid kanalen i Richmond. Därefter åker jag vidare in mot centrala London där jag träffar några vänner på middag, gärna en god indisk restaurang, och avslutas sedan med en pint och gott snack på en hederlig engelsk pub.