Mitt London: The Scandinavians

Nov 9, 2014 by

Share Button


Vi träffar Linnea och Nathalie som båda studerat i London de senaste 3 åren och direkt efter plugget valt att starta eget! De startade The Scandinavians, där de förtillfället jobbar med marknadsföring för två företag.

Namn: Linnea Cronstedt Colt & Nathalie Bernce

Ålder: Båda är födda år 1991, Linnea fyllde precis 23 och Nathalie fyller 23 år i december.

Utbildning: Grenoble Ecole de Management – Grenoble Graduate School of Business. Vi båda studerade International Business på deras London baserade campus i Holborn. Nathalie valde att läsa Marknadsföring som inriktning och Linnea valde finans.

Bakgrund:

Nathalie som är är en Stockholms tjej flyttade till London för 4 år sedan för att hon ville utveckla sig själv, träffa nya intressanta människor och börja studera. Linnea som är född och uppvuxen i Malmö valde att flytta till London för 3,5 år sedan för att studera och skaffa sig fler internationella kontakter. Att starta eget har varit en dröm för både Nathalie och Linnea sedan länge och det första steget mot målet om ett eget företag möjliggjordes genom flytten från Sverige.

Varför valde ni att starta eget och hur kom idén upp?

Vi har sedan tonåren delat visionen om att skapa något själva! Då vi träffades på universitetet i London och en stark vänskap växte fram, insåg vi snabbt att vår dröm kunde bli sann speciellt då vi komplementerar varandra både personlighets och kunskapsmässigt. Idén bakom The Scandinavians initierades av vår passion att bli framgångsrika. Vi delar värderingen om att ibland måste man riskera allt för att lyckas, men tillsammans var vi starka nog att överleva.

Hur startade ni upp?

Ett gott råd för en egenföretagare är att tidig ålder skaffa sig praktisk erfarenhet istället för bara den teoretiska delen man lär sig i skolan, då får man en grundläggande erfarenhet och nätverk till framtiden. Den initiella idén bakom The Scandinavians växten nämligen fram precis genom en kombination av nätverk, kunskap och ambition, det handlar bara om att våga börja någon stans och slänga sig in i det okända.

The Scandinavians checklist för att starta eget:

 1) Utveckla en affärsplan baserad på din affärsidé.

2) Registrera företaget på www.companyhouse.co.uk

– Glöm inte att skaffa ett National Insurance Number för att kunna genomgå processen att arbeta i UK.

3) Köp ett domän namn på GoDaddy.com eller annan sida där de säljer domäner för att kunna ha en hemsida och email.

4) Öppna ett bankkonto för ditt företag. Gör en noggrann research så du väljer en bank med den bästa räntan och förmåner. Glöm inte att banken kräver en hel del info, så som bevis på bostad, tidigare bankuppgifter i england samt övriga räkningar.

4) Investera i en revisor – glöm aldrig att inse dina styrkor och svagheter. Våga ta proffesionell hjälp om redovising inte är din starka sida.

5) Be om råd, det finns andra människor i din omgivning som varit i liknande situation och har betydligt mer erfarenhet än du. Därför rekommenderar vi starkt att man har en rådgivare eller en mentor som man kan få generalla råd och tips från.

The Scandianvians jobbar för tillfället med två  kunder där vi utvecklar effektiva marknadsförings strategier. En av våra kunder, är det världs kända varumärket Misfit Wearables www.misfit.com som grundades av John Sculley (tidigare Apple CEO). Misfit är ett varumärke som inriktar sig på  tränings och hälsointresserade människor och har utvecklat en unik produkt som heter Shine, en aktivitetsmätare.

Den andra kunden The Scandinavians jobbar med är en ny fotoapp, Spin My Planet, www.spinmyplanet.com.

Appen har svenska rötter med huvudkontor baserat i Malmö men har ett globalt team som sträcker sig från London till San Fransisco. Spin My Planet gör det möjligt att skapa rörliga och innovativa bilder för användaren som lätt kan delas genom alla sociala nätverk. Spin My Planet har blivit en stor hit inom blogg, mode och livstils industrin!

Det Linnea och Nathalie tycker är mest exalterande med Spin My Planet är den otroligt positiva feedback man får av allmänheten. Det är också fantastiskt att få arbeta med ett starkt och drivet team där ägaren konstant tar del och är involverad i hur vi arbetar, vi har en öppen och vänlig dialog med kunden vilket är helt avgörande.  Spin My Planet växer så det knakar men är alltid på jakt efter nya familjemedlemar med passion och eget intiativ tänkande så om du känner att du skulle vilja jobba med oss hör mer än gärna av dig!

Hur har era fyra första månader gått?

Över förväntan! De första månaderna har varit fantastiska men kaotiska! Vi kastades ut i en okänd värld där vi dagligen mötte människor med år av erfarenhet i bagaget, så självförtroendet var under all kritik, men med tiden växer man i sig själv och hittar en roll där man känner sig bekväm och trygg i. Också, i samband med våra kunders framgång insåg vi att erfarenhet inte är avgörande för framgång, det handlar om driv, motivation och aldrig ge upp!

 Vad gör ni när ni inte arbetar?

Efter en lärorik men stressig sommar har vi äntligen funnit balans mellan jobb och fritid. Det handlar om att kunna stänga av och hitta ny energi och inspiration innifrån. Då krävs ett aktivt val om att sätta sig själv först. Därför älskar vi att träna, umgås med goda vänner och njuta av allt vacker London har att erbjuda både dag och natt.

 5 smultron ställen

1) Favorit restaurangen för både en kväll med tjejerna och första dejten: Chotto Matte London. En exotisk oas i hjärtat av Soho.

2) När vi längtar hem spenderar vi gärna söndagen på Lisa’s Portobello och äter riktig svensk mat.

3) Vi älskar färskpressad Juice, prova juice baren 108 i Marylebone.

4) Bästa promenaden: Kew Gardens, deras Tree Top Walk är fantastisk!

5) För inspiration brukar vi kolla in 15 Bateman Street senaste utställning.

Bästa Londontips:

1. Börja leta boende i god tid.

2. Du upptäcker och lär känna London bäst till fots, strunta i tunnelbanan och promenera.

3.Det finns otroligt mycket Svenskar i London, så tänk på vad du säger.