Mitt London: Tommy Högström

May 24, 2016 by

Share Button

Namn: Tommy Högström

Ålder: 25 år ung

Flyttade till London: Juni 2015

Sysslar med: Anders Wall-stipendiat på Svenska Handelskammaren för Storbritannien

Bor i: Marylebone

 

IMG_7042

 

Efter studier i både Uppsala och Hong Kong, varvat med diverse entreprenörsfokuserade projekt samt ett eget konsultföretag, blev Tommy Högström tilldelad ett London-stipendium från Anders Walls stiftelse, vilket innefattar ett års tjänstgöring på Svenska Handelskammaren i Storbritannien. I arbetet ingår drivandet nätverksorganisationen “Young Professionals“, att göra marknadsanalyser för svenska företag som vill expandera till Storbritannien, samt att vara redaktör för Svenska Handelskammarens medlemstidning “The LINK Magazine”. Utöver dessa arbetsuppgifter får Tommy även delta på en rad olika affärsseminarier med ledare för svenska företag i Storbritannien, där han blir bortskämd med champagne och kanapéer.

 

Vid sidan av Svenska Handelskammaren håller Tommy dessutom på att utveckla en app, med visionen att bota “gamnacke”-pandemin (dvs. nackproblemen och dålig hållning som orsakas av att folk stirrar ned i sina telefoner hela dagarna).

 

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det måste vara det extensiva och prominenta nätverk man kommer i kontakt med i och med alla nätverksevent om kvällarna, vilket är väldigt inspirerande och lärorikt. Det känns även som att jag får se en del av London som många andra kanske inte får, genom SCC’s event på några av Londons mest exklusiva platser.

 

IMG_7036

 

Vilket område skulle du vilja bo i om du inte bodde där du bor?

Måste nog säga Shoreditch, mest på grund av den charmiga atmosfären och utbudet av härliga pubar. Sen har jag varit där på tok för lite, tyvärr av bekvämlighetsskäl.

 

Vad älskar du mest med London?

Garanterat det faktum att London är så diversifierat i form av människor ifrån hela världen, vilket gör staden levande på ett helt annat sätt än många andra städer. Eftersom folk som reser/emigrerar tenderar att vara mer äventyrliga tror jag att den multinationella kulturen har drivit det enorma utbudet av saker att göra i London.

 

Något du ogillar med London:

Självklart är det störande att man, i relativitet till Stockholm, får väldigt lite kvalitét i boendet per peng. Sen är London, på gott och ont, väldigt utdraget till storleken vilket gör att man antingen behöver spendera en hel del tid på resande fot eller begränsa sig till området man bor i.

 

Beskriv din ultimata utekväll i London.

Även om en champagne-lunch på dagen tenderar att sakta ner farten på kvällen så måste jag säga att en champagne-lunch i solen följt av en enkel middag är en bra föregångare till en bra utekväll. Sen toppa av det med några öl på pubar med lite fart i. Viktigast är dock, precis som alltid, att man är ett skönt gäng och träffar nytt folk.

 

Vart kurerar du dig dagen efter?

Bästa sättet att kurera sig dagen efter tycker jag är att komma ut och träffa folk på någon härlig restaurang med en stor cola, helst utomhus om vädret tillåter (vilket är allt för sällan). I London finns det ju heller inga sociala normer som säger att man inte bör dricka alkohol på söndagar (eller någon annan dag för den delen), så ett glas vin kan glida ner. Ibland har jag varken tid eller ork för det och då blir det hämtpizza!

 

Hur spenderar du helst en söndag i London?

Med sikte på sommaren så skulle jag säga på ett grill-party med härliga människor, massa sol, en kall öl och god mat!

 

Bästa tipset för en nyinflyttad, förvirrad Londonsvensk?

Var hypersocial och knyt både affärskontakter och sociala sådana, vilket garanterat leder till en mer uppskattad London-vistelse i längden. Ett bra sätt att träffa svenskar i London är nätverket ’Young Professionals’, en organisation som riktar sig till 25-35åringar och agerar under Svenska Handelskammaren för UK.

 

Bästa området för människospaning?

Haha vilka frågor. Beror på väder och vad för typer du vill spana på men att sitta ett härligt gäng i Hyde Park med god mat och lite vin är både mysigt och ett tillfälle att träffa folk (eller spana in folk om man tycker sådant är kul).

 

Vad saknar du i Sverige? (förutom vänner och familj)

I och med mitt jobb kommer jag i kontakt med väldigt mycket svenskt, med allt ifrån människor till mat. Jag måste nog säga närheten till allt, vilket Stockholm erbjuder, men även den friska luften och närheten till havet.

 

 

Tommy lämnar över rollen på Handelskammaren till nya stipendiater i mitten på juni. Flytten går till Sverige där ett heltids jobb väntar. 

 

IMG_7041