Mitt London: Vår skribent Julia Hoffman

Jul 30, 2020 by

Share Button

Namn: Julia Hoffman
Yrke: Skribent för Londonsvenskar, och student på journalisthögskolan i Stockholm
Tid i London: 1 år, men nu är jag hemma i Sverige
Bor: Stockholm, Lidingö
Instagram: @juliaahoffman

 

Hur länge har du arbetat på Londonsvenskar? 

I snart två år! Jag kom i kontakt med Charlotte under mitt andra halvår i London 2018, då de sökte en skribent. Jag fick jobbet och har sedan dess frilansat för LS. Jag sköter admin, jobbar lite med våra sociala medier och skapar content! Har du blivit intervjuad till Mitt London? Då är det förmodligen mig du haft kontakt med! 🙂 

 

Vad gör du just nu?
Jag flyttade hem från London för 1,5 år sedan för att börja plugga på Journalisthögskolan i Stockholm, en dröm jag haft länge! Jag älskar att skriva, det har jag gjort sedan barnsben. LS är verkligen det perfekta komplementet till min utbildning! 

Jag bor, pluggar och jobbar i huvudstaden och testar så mycket restauranger och cafeér jag bara kan – älskart! Utöver det så dansar jag – och skriver, givetvis! 

 

Hemma är..?
Stockholm. London. Tidaholm. Hemma är på något sätt lite överallt, där jag någon gång bosatt mig. Att bo i en stad, på kort eller lång tid, sätter så mycket spår, skapar så mycket minnen och inger relationer. Alla ställen som gör det, som gräver sig djupt in i mig, kallar jag för hem. 

 


Ifield Road, Chelsea

 

Hem kommer alltid vara Ifield Rd i Chelsea, där min första lägenhet i London låg. Hem kommer alltid vara det där lilla fönstret jag slängde ut fötterna ur när jag drack mitt morgonkaffe. 

Hem kommer alltid vara Stockholm – en stad jag dyrkat sedan barnsben. Hornstull, där jag delade lägenhet med min bästis. Och förhoppningsvis Lidingö, dit jag flyttar i höst.


Stockholm <3 

 

Också lilla Tidaholm. En liten liten stad i Västra Götaland, mellan Vänern och Vättern. Born and raised, så att säga! 

 

Vart handlar du, i London?
Mat på Waitrose. Macarones på Ladureé inne på Harrods. Frukt och grönt på lokala marknaden i Fulham och kläder på Zara på King’s Road – det måste vara deras finaste butik i hela världen! Oh ja just, böcker på Hatchards. De säljer de vackraste versionerna av engelska klassiker – tips! Om man inte läser så är de dekorativa…. 

 


@Tommie’s 

@Cpress

 

Bästa måltiden du har ätit i London?
Indiskt på Masala Zone till middag, jag tar curry och nambröd! Till lunch drar jag en burgare på Tommis (en nordisk kedja, och de godaste burgare jag ätit!) och smäller deras bananshake till.  Frulle? På Cpress i Fulham, fräscht, gott och många valmöjligheter! Vill du lyxa? The shard! Risotton smäääälter i munnen! 

Andra ställen att besöka: Feya Café, Sushi Samba, Farmacy 

 

Vilka är dina smultronställen?
Alltså London är fullt av smultronställen i varje vrå, det gäller bara att öppna ögonen. Men man får inte missa Tommis Burger som jag nämnde, det är verkligen den perfekta lunchen!  Det är ett hål-i-väggen-hak i Marylebone. Vill man bara smälla i sig livets crossiant så gör man det på Baker&Spice, det ligger näst intill Warwick Avenue. Annars? King’s Road i Chelsea för shopping, det är mycket lugnare och långt mycket mer härlig atmosfär där än på Oxford Street. 

Cowshed i Primrose Hill kan man slå ihop spabehandling med brunch; ett sjukt vinnande koncept! Ta deras gröt – wowsa! Sen måste jag faktiskt tipsa om att ta bussen över till Brighton! Se den omtalade piren, shoppa i alla små pop up shops och sväng in i vilket hörn som helst för en crepe! Magisk plats! 

Om söndagarna vill jag gå på museum och galleri! Mina all time-favs är Saatchi Gallery, Tate Modern och National Gallery.

Slutligen så avgudar jag Notting Hill. Och inte bara för att filmen med samma namn står överst på min lista över livets bästa filmer. Jag älskar alla pastellfärger, jag kan fota där i timmar. Och om du är sugen på nya solbrillor så är det i ett av Notting Hills alla hål-i-väggen-ställen du köper dem! Jag har ett par gamla favoriter därifrån, betalade 1 pund! 

 


Utanför National Gallery

 

Hur spenderar man bäst en helg?
Den perfekta helgen i London…. vart börjar man? För att komma i riktig partystämning skulle jag boka ett bord på underbara mexikanska YUCCA, det ligger i Fulham. De har en otrolig meny. Sen kan man trippa femtio meter bort och röja sönder sitt liv på studentbaren The slug. De spelar alla GAMLA hits, ölen kostar 3 pund och det är STÄMNING! Gillar man att dansa så är det definitivt The slug som gäller! 

På lördagar vill jag bruncha! Det skulle jag göra antingen på Farm Girl, The Ivy, Elán eller The good life eatery som turist. Det är ställen man ska testa. Sedan shopping, på King’s Road som jag nämnde. Och Selfridge’s! Det är det bästa varuhuset. På kvällen skulle jag partaja (om skicket tillåter) på något av de hypeade ställena, som The Box… det är en upplevelse i sig! Annars? Bio, musikal eller konsert. Londons utbud är ju oändligt. 

Avsluta helgen med att förmiddagsmysa på ett museum eller galleri, testa en Food market (Camden är ett måste!) och varför inte testa på en träningsklass? Det finns många grymma träningstudios i London

 

@Brunch på Farm Girl