Mitt London: Voi-utvecklaren Alex Klimt

Sep 3, 2020 by

Share Button

 

Namn: Alex Klimt
Yrke: Expansion & Sales Manager @Voi Technology
Tid i London: Snart tre månader. Flyttade hit den sjätte Juni 2020
Bor: Whitechapel
Instagram@Klimtagram

 

Berätta, varför befinner du dig i London?
Jag befinner mig i London för att utveckla och starta upp Vois verksamhet i staden och runt hela ön. Alltså, skapa fundamentet för att ta de magiska hjulen till Storbritannien och London var den staden som passade bäst att utgå ifrån. Det betyder dock inte att det slutar där men vi kommer börja i London med vår verksamhet.

 

Hur känns det att vara nya i London under den tid som råder nu? På vilket säät har det hämmat upplevelsen av staden?
Det känns väldigt udda måste jag säga. Där finns naturligtvis en viss frihet man tappar och London är inte lika vibrant som man känner till det. Å andra sidan så känns samtliga restriktioner och åtgärder för att stoppa smittan rimliga, och jag stöttar det varje dag!

Under hela juni fick jag sitta på mitt hotellrum och leva på Deliveroo. Inga pubar, restauranger eller liknande var ju öppet och det var en ganska hemsk start, om jag ska vara ärlig. Samtidigt var det något nytt, så egentligen ska jag inte klaga. Jag fick gjort mycket inom jobbet – och nu kan jag äntligen njuta av en iskall pint på en barstol!
Ett mycket mindre befolkat Oxford Street än vanligt

Hemma är….?
Just nu är det Whitechapel i London men riktiga ”hemma” är Europa eftersom jag har jobbat de senaste 20 månaden med expansion på Voi och fick den stora äran att åka runt hela kontinenten och jobba. Men när jag vill koppla av, gör jag det i min lya på Kungsholmen eller hemma hos mamma i Hadamar, en liten stad som ligger i närheten till Frankfurt i Tyskland.

 

Vad är det bästa med Whitechapel?
Helt klart mångfalden och den indiska maten!

 

Vad jobbar du med?
Jag jobbar med expansion och företagsförsäljning på det svenska mikro-mobilitetsbolaget Voi Technology, där jag introducerar idén till nya länder. Voi erbjuder el-scooter hyrning till allmänheten i städer såsom Köpenhamn, Helsingfors, Göteborg, Stockholm och Oslo i Norden, och Berlin, Hamburg, Nuremberg och Munich i Tyskland.

 

Möte med en kollega vid Chelsea farmer market 

 

Hur har ditt arbete förändrats, i och med rådande kris?
Det har blivit dubbelt så mycket jobb som innan känns det som eftersom vår tjänst blir mer och mer efterfrågad, eftersom folk gärna undviker att åka kollektivt under Corona. Därför är jag också i London, på grund av att den brittiska regeringen har fast-trackat E-scooter trials i hela landet. Istället för att introducera E-Scooters i 2021, som det var tänkt, kommer det förhoppningsvis hända nu under sensommaren 2020. Inget är helt klart ännu, men det ser ljust ut!

 

Hur såg en vanlig dag ut innan Corona?
Jag spenderar mycket tid på flygplatser, reser och jobbar 12 timmar per dygn eftersom jag älskar det jag gör. Om det finns tid kvar, så spelar jag basketboll eller åker skateboard på kvällarna 🙂

 

…och hur ser en vanlig dag ut nu?
Jobbar mer digitalt och förbereder allt jag kan göra från distans samtidigt som jag kollar på ländernas regelverk kring resande så att jag kan vara på första planet som tillåter mig att åka till önskad destination för att fortsätta introducera de magiska hjulen till nya städer!

 

Vilka butiker handlar du i?
Jag brukar åka till USA en gång per år eftersom jag bodde fyra år i Kalifornien tidigare i mitt liv där det är mycket billigare och större utbud på kläder. Men i Sverige gillar jag att spara pengar till nått bättre och handla mer kvalitet över kvantitet, det är mer min stil.  Jag gillar Acne och Fjällräven, två svenska märken. I London handlar jag mycket på OVO butiken, eftersom det är den enda i Europa!

 

 

Vilka är dina smultronställen?
Mina smultronställen är Cookhouse Joe i Soho för världens bästa kyckling, The White Swan för en riktig fin brittisk Fish & Chips upplevelse samt Waxy O’Connor’s för den ölupplevelsen som man ska ha om man vill känna sig som en äkta London-bo!

 

Vilken är den bästa måltiden du haft i London?
Det är nog den libanesiska kycklingen på Cookhouse som kommer med Hummus, Tabbouleh, vitlöksdip och pommes. Just WOW!!!

 

Hur spenderar man bäst en helg?
Via cykel! Jag spenderade min första tid här sittandes på ett hotellrum – men nu är planen att utforska Londons gator, och framförallt barer, på hjul! Att upptäcka hela London är omöjligt, men det är det som gör denna metropol unik! Det finns alltid något att se – man tröttnar aldrig!