Mitt London: Yasmine Åkermark

May 2, 2016 by

Share Button

NamnYasmine Åkermark

Ålder: 29

Flyttade till London: Första gången 2008, andra gången 2009 och tredje gången 2013

Sysslar med: Lanserar appen Tibba inom kort.

Bor: New Cross

 

Yasmine Åkermark

Serieentreprenör & Londonbo från och till sedan 2008. Yasmine är, som hon kallar sig själv, en digital nomad som besökt över 80 länder, och bott på 10 olika platser. Hon är just nu aktuell med Tibba som är en mobilapplikation som tillåter dig att utbyta tjänster istället för att ta betalt för en tjänst, eller betala för en tjänst.  

Yasmine sitter oftast på WeWork eller Camden Collective som båda erbjuder kontor och hot-desking för frilansare, start-ups och mindre företag. Perfekt för frilansaren som inte behöver en permanent plats utan kan droppa in på medlemskapet när man vill.

 

Yasminewithericacofounder

Yasmine med co-founder på Tibba

 

Hur är det att jobba inom teknologi i London?

Super spännande det händer saker hela tiden! Jobbat inom mode förut och tyckte ibland det kunds vara lite “you can’t sit with us” attidue. Teknologibranschen känns mycket mer öppen och framåt. Hela Silicon Roundabout är ju massivt just nu så mycket evenemang som händer, verkligen kul!

 

Vilket område skulle du vilja bo i om du inte bodde där du bor (och varför)?

Jag trivs som fisken i vattnet i New Cross! Men om jag hade löjligt mycket pengar skulle jag kunna tänka mig ett penthouse med takterass mitt i smeten (Soho).

 

Vad älskar du med mest med London?

Att det finns folk från hela världen och att varje stadsdel är unik. London är lite som en stor stad med massa små byar i sig, vilket gör att det alltid finns något nytt att se.

 

Något du ogillar med London?

Långa avstånd, det tar 40 minuter till allt!

 

Bästa platsen för en date i London?

Runt London Bridge. Finns ett  trevligt ställe som heter Tanners & Co på Bermondsey Street som för övrigt är en av mina absoluta favoritgator. Inrett som en gammal gymnastiksal och det är sådär lagom med folk för en date plus att de har utsökta drinkar #winning

 

bermondsey street

Tips för någon som aldrig varit i London:

Gör lite research innan eller fråga vänner som har koll om vilka områden som passar dig. Utforska sedan dessa ordentligt istället för att göra den traditionella “försöka-se-alla-turistfällor-och shoppa-på-Oxford Street- på-en-lördag”

 

Beskriv din ultimata drömkväll i London:

Tänker att det är sommar, jag och mina grannar tar ett glas vin på vår entrétrappa. Sedan middag hos mig (älskar att ha folk över och har gärna stora temamiddagar). Efteråt bär det av till något evenemang, kan vara allt från en konstställning i Peckham till sakeprovning i Hoxton. 

 

Vad kurerar du dig efteråt?

Brunch på LP Bar, New Cross. Efteråt bär det av till parken med min flatmate Aimie och hennes hundvalp Bale.

 

Vart hittar man den absolut bästa brunchen i London?

Ffiona’s i Kensington, perfekt på alla sätt. Liten och intim!

 

Ffionas Kensington

Ffiona’s serverar bästa brunchen

 

Hur spenderar du helst en söndag?

För ungefär ett år sedan bestämde jag mig att söndagar skulle vara för att förbereda inför nästa vecka. Tänk storkok, detaljerade planer inför veckan, kanske en springtur och andra “nyttigheter”. Detta händer väl kanske inte varje söndag ha men det är tanken…!

 

Bästa stället för mäniskospanning? 

Cafe Boheme i Soho. Jag har en förkärlek för Paris. Soho är en av de platser i London jag känner mig ialla fall lite som Amelie från Montmatre.

 

Vart går du helst och shoppar? 

Jag shoppar faktiskt väldigt lite! Jag ägde tidigare två vintagebutiker så jag har kläder så det räcker och blir över för nästa årtionde.

 

Tips på utflykter utanför London:

Beachy Head, Eastbourne.

 

Eastbourne

Yasmine i Eastbourne

 

Du får £100 pund att bränna på en dag:

Äter mig igenom London. Brunch, lunch & middag. 

 

Bästa Londonminnet 

Många.  Svårt att välja. Vänner, parken, solnedgång och sommar.

 

Vad saknar du i Sverige? 

Politk & dillchips.

 

YAsmine Åkermark

Yasmine och business partner jobbar många sena kvällar