Mogis London

May 25, 2012 by

Share Button

 Malin Richardson, bloggaren som går under namnet Mogi driver en av Sverige största bloggar och har under flera år låtit sina läsare tagit del av hennes lyxkonsumtion och har inte mindre än 400 ”dagens outfit” att visa upp på hemsidan.

Malin, som besökt London runt 5 gånger, älskar inte bara staden utan även shoppingen som metropolen erbjuder. När hon var här sist – i Augusti förra året, spenderade hon några soliga dagar med att strosa runt i Hyde Park, shoppa i South Kensington och fika på några av stadens mysigaste ställen.

Vart hittar man London bästa Shopping?

Jag gillar Harvey Nichols mest när det kommer till shopping, jag tycker Harrods är alldeles för hysteriskt. Sen gillar jag att strosa i South Kensington, där hittar man mysiga små butiker överallt. New Bond street och Old Bond street är även det gator jag gillar att botanisera på, Regent Street och runt i det området på sidogatorna kan man även hitta bra butiker.

 

”Det bästa man kan göra är att strosa omkring i de mysiga områdena så som Soho, South Kensington, så kommer ni stöta på mysiga små boutiquer samt caféer, på detta sätt upptäcker man London som bäst”

Vart fikar man bäst?

I South Kensington hittar ni massvis med mysiga restauranger samt caféer, sätt er på Aubaine och ät en härlig lunch, eller ta en fika som vi gjorde”

Övriga favoritfik/restaurang är kedjan Le Pain Quotidien. Detta stället finns utspritt på flertal ställen I London.

Ett måste är Napket och det kan vi på LondonSvenskar hålla med om. Här kan du plocka ihop din egen sallad och äta I en lyxig miljö.

Vilken är världens bästa shopping stad  och vilken plats kommer London på?

 Jag shoppar väldigt bra i Paris, sen kommer New York och på tredje plats London! Men jag tror jag fortfarande har många guldkorn att upptäcka i London!

Vad är skillnaden på t.ex. shoppingen i Paris vs London?

 Det är ett helt annat sorts mode i Paris, mycket Gerard Darel, Maje, Iro samt Comptoir des cotonniers som är otroligt populära bland ungdomarna! I London så känns det mer som att Topshop har en enorm dominans bland ungdomarna, Topshop är inte alls lika stort i Paris. Jag har inte så bra koll på de ledande märkena i London men det är det jag tror! 🙂

Vilken nattklubb är din favorit i London?

 Har så mycket kvar att upptäcka i London när det kommer till nattliv men jag har besökt Jalouse samt The Box, om jag inte minns helt fel så tyckte jag båda var riktigt bra!

Vilket område skulle du helst bo i om du bodde i London?

South kensington, helt klart, så himla mysigt, mycket bra butiker och restauranger!

Favorit butik?

Jag gillar Harvey Nichols* riktigt mycket! Mest där jag handlar medan jag är i London! Gillar även att handla på Anthropologie i London!

Något som du saknar från London som du inte kan få tag på i Sverige, mat eller shopping, spelar ingen roll.

 Jag älskar England’s traditioner, exemelvis afternoon tea, älskar det! Jag gick på Milestone hotel’s afternoon tea och det var resans höjdpunkt! Det går inte att uppleva i Stockholm!

När kommer du tillbaka och övriga tips om London?

 Jag vill gärna göra ett besök till London när det är grönskande miljö och varmt! Planerar att åka dit ibörjan på Juni eller Augusti, får se vad som passar mitt agenda! Jag skulle tipsa om att gå till Harrod’s saluhall och köpa med sig picknick mat och sätta sig i Hyde Park och bara njuta, det gjorde jag och det var så himla trevligt!

Mer tips hittar ni i Mogis blogg under hennes London reseguide

 

*Harvey Nichols är ett varuhus, läs mer under Londonsvenskars shopping sidor.