Möt: Chloé Schuterman

May 11, 2015 by

Share Button

Chloé Shutterman“Man vågar mer i London”
En snapchattande virvelvind kommer in på Mocco i Stockholm med mobilen i högsta hugg. En självklar accessoar hos den energifyllda Chloé Schuterman, den högaktuella sextonåringen som både lanserat en reality tv-serie för SVT, podcastar för fullt och bloggar vid sidan av sina gymnasiestudier. Studier som gjort att hon flyttat tillbaka från sitt London till Stockholm för en tid.
Hon dyker upp i slitna jeans, vita sneakers från Saint Laurent och svarta runda solbrillor. Kollar upp och skrattar innan hon vant posar och skickar en sista snapchat innan hon springer iväg och beställer fika så vi kan sätta oss ner.

– Jo, podcasten med Nicole har jag haft nu ett tag och den har öppnat upp manga dörrar för business, konstaterar Chloé innan hon fortsätter. -Det är också många intressant personer som kommit över på intervjuer, typ allt ifrån Oscar Sia till Gudrun Schyman.

 

Egen TV-serie

Hon är även högaktuell med SVT Play serien Chloé & Nicole där hon och bloggkompisen Nicole haft inspelningar under 4 månaders tid.
-Serien har känts helt sjuk, det var sån stress för vi filmade varje dag efter skolan, ingen ro eller rast, skrattar hon.

-Vi har verkligen varit nervösa för hur vi skulle framstå men det har inte blivit något obekvämt. Serien är någonting vi är väldigt stolta över.
– Jag är en helt vanlig tjej, även om jag är med i en serie, har en podcast, bloggar, det är jobb för mig och det tar på det sociala vilket är jobbigt ibland, säger en reflekterande Chloé men erkänner att just för tillfället känns det väldigt bra och peppande att fortsätta framåt med de olika projekten.

 

London till Paris, tur och retur
Något Chloé gillar skarpt är smidigheten med att ta tåget från London till Paris. Den sista resan bjöd på ett litet äventyr med Nicole:
-Jag kommer ihåg när Nicole och jag åkte till Paris med filmteamet med order om att vi inte fick gå ut. Det första vi gör är att gå ut såklart och vi kommer hem sex på morgonen. Kamerateamet väcker oss klockan sju nästa dag och vi är så trötta och bakis men vi filmade hela dage, skrattar hon och passar på att rekomendera klubben Soixant Dix neuf.

Chloé  Shuterman

Studier i London
När Schutermans flyttade till London visste familjen att att de ville bo i Belgravia eller Chelsea. Först hittade de en lägenhet i området Belgravia därefter ett townhouse tillsammans med hennes mammas kille på Oakley gardens.
Hon beskriver huset som så mysigt, fem våningar och jättebrittiskt. Halva tiden i England spenderade Chloé på Southbank International School vid Portland Place, därefter flyttade hon till den svenska skolan i Barnes ett år för att få gå på ett svenskt gymnasium.

Chloe gick i åttan när hon flyttade till London och hade gått i samma skola från hon var bebis. Hon beskriver det som nervöst, och de internationella eleverna var väldigt duktiga.

Den svenska communityn är helt sjukt liten, fnissar hon. Alla bor i Barnes och går till den lilla svenska affären i området.
Jag hade saknat det innan jag började på skolan men det blev jättekontraster från en väldigt bred internationell skolmiljö till det väldigt svenska. Nästan lite av en kulturkrock.

Hon menar att allt var annorlunda i den svenska skolans korridorer, hur man betedde sig och klädde sig. Mest uppskattade hon den närmare relationen som hon fick med de svenska lärarna.
-Det var nästan så de kunde fråga om hur helgen varit, skrattar hon.
Däremot tycker hon inte att det är så stor skillnad på svenskar i London mot svenskar i Stockholm, den enda skillnaden hon ser är att svenskarna vågar mer i London.
– Man klär sig lite annorlunda, i Sverige är man mer rädd att sticka ut tycker jag. I London vågar man komma ut mer i från boxen.

 

Mer inspirerad i London
Chloé tar en sipp av colan och beskriver att hon blir mer inspirerad av stilar hon ser i London, coola tjejer med galna outfits som hon beskriver det.
En vanlig Londondag gick hon upp och tog en taxi till skolan i Barnes.
– Jag lärde mig aldrig tunnelbanesystemet, det var Adison lee eller Uber eller whatever.
Hon kom hem från skolan, drack kanske afternoon tea och pluggade och tränade på LA fitness, träningen var en daglig rutin.

 

Framtiden
– Jag tror verkligen jag vill plugga i London, jag kommer nog flytta tillbaka efter skolan. Jag saknar bland annat att hänga på The Phene på sommaren och alla mysiga kaféer som finns i London.
– Jag väljer Sloane Square varje gång över Stureplan. Lätt. avslutar hon med eftertryck. På väg ut för vår fotografering hinner hon skicka ett par snapchats. Snap snap.

 

Ålder: 16 år
Lunchar helst: På Bluebird, Kingsroad
Bästa shopping: Harvey Nics och kings road
Fixar ögonbrynen: på Blink
Tar med till Stockholm från London: Britternas humor och Pimms
Önskelista i vår: Cashmeretröja från Zadig och Voltaire
Tips: Saatchi gallery

Text & bild: Michaela Agnarsson