Möt: Tess Montgomery Chamberlain

Jul 8, 2015 by

Share Button

tess

 

Clapham Junction, staden i staden.

Tio år i London och Clapham för Tess Montgomery Chamberlain, som nyligen både gift sig och landat i sin nyinköpta lägenhet. Den svenska modellen som förmodligen är igenkänd av de flesta fashionistas genom sin blogg på Metro mode har en hel del godbitar att dela med sig av, både upplevelser och Londontips.

 

-Jag avskydde England när jag kom hit den första gången, skrattar Tess och ruskar på axlarna.

-Mitt första besök till England var till Harrow i ett kallt november. Jag bodde hos en värdfamilj vars hund hade loppor och mamman trodde på spöken, ett helt absurt ställe.

 

Det andra Englandsbesöket gick till London, då insåg hon att här fanns allting hon ville ha och hon fick anställning hos en modellagentur redan den första veckan. Allt klaffade. Hon meddelade alla därhemma att hon skulle stanna i tre månader. De bodde tre tjejer i en liten etta i Clapham Junction. Livet fylldes av museumbesök, restauranger, konserter och events. Vid de tre månadernas slut ringde hon hem för att ge beskedet, jag stannar.

 

Hur blev du upptäckt och hur kommer det sig att du började jobba i London från början?
Jag ansökte till lite olika agenturer innan jag flyttade från Sverige (jag har varit modell sedan barnsben). När jag väl kom hit gick jag på möten hos 5-6 stycken olika agenturer och tillslut valde jag MOT Models utfirån magkänslan. Det var ett bra val för jag firade precis 10 år med dem nu.

 

Jobb

Tess har arbetat med samma agentur i de tio år hon bott i London, dagarna fylldes på med castings till modelljobb, som bland annat har tagit henne till Kapstaden, Miami, Bali och Egypten.

-Att jag är ett huvud kortare än många andra har inte hindrat mig från att vara en av de bäst välbetalda på agenturen, säger hon glatt men bestämt. Jag har inte låtit det hindra mig.

 

Tess & Garth

Kärlek

“- Oj, han är jättesnygg. Han måste vara fruktansvärt tråkig” var det första intrycket av hennes nuvarande man Garth men det visade sig vara felaktigt och deras första date ägde rum efter att han stalkat henne under en tid. De utbytte nummer precis innan han skulle iväg på en lång resa.

 

-Jag mötte honom på Heathrow då han varit i Asien och vi hade mailat varje dag under den resan. Han var skäggig och kom utan skor då de gått sönder, så barfota.

 

De åkte via hans lägenhet för att plocka upp lite nya kläder och begav sig till den populära puben The Ship.

–  Jag minns att vi skrev en lista på 22 punkter vi skulle göra innan vi gifte oss.

 

Fyra år senare blev det minsann ett bröllop och det skedde i Garths hemland – Zimbabwe. Frieriet har setts över 700 000 gånger på You Tube och fått många att grina floder.

 

Tess montgomery flat

Att köpa

-I Sverige kikar man på en prospektlapp, går på visning, öppnar lite skåp, konstaterar att det här gillar vi, lägger bud och skriver på, beskriver Tess lite skämtsamt.

 

Här har vi kommit till visningar då lägenheten varit såld. Du har ingen aning försen du har nycklarna i handen.

48 lägenheter, fyra bud och tre månader senare hittade dem sin drömlägenhet.

-Uh vad äckligt, kvinnan som kom på visningen tillsammans med henne vände i dörren. Då ringde Tess till Garth och sa att ”jag tror att jag har hittat det”. Totalrenoveringen har tagit sin tid och nu har de skapat sitt eget hem.

Vi bestämde oss för att köpa runt 2012, men det var först 2013 som vi hade gjort nog med research och satte igång på riktigt. . Processen är extremt lång, det tar allt mellan 3 månader upp till 6-7. – Det var väldigt många dalar och toppar.

 

En perfekt helg

– På fredagkvällen åker vi och möter vänner i östra London, kanske besöker en hål i väggen restaurang. Lördagen inleds med ”Puppy class” tidigt på morgonen. Farmers market för lunch, sen lagar vi mat på kvällen innan vi tar en drink på vår lokala pub The Stonehouse.

 

Mode

Tess beskriver sin stil som klassisk och färgglad, hon norpar gärna någon ide från skaran av vänner hon har runt sig eller häftiga människor.

-Mamma hade modebutiker, så hemma är det en guldgruva med Gualtier klänningar och Valentino skor som jag gärna lånar.

 

Bästa minne från London?
Oj, det finns så många. Men söndagarna på The Ship när jag och Josefina (Boston) dansade järnet och skrålade till livemusiken ligger högt i toppen, det var även på Ship som Garth sa att han älskade mig för första gången. Så det stället är väldigt speciellt för mig.
Sämsta minnet?
När de bombade tunnelbanan och bussarna 7/7 2005. Vilken kaosdag! Vi hade tur som inte förlorade någon, men det var fruktansvärt att vara med om.
Erfarenhet att dela med sig av? 
 
Husköpet! Det är jättejobbigt att köpa här, för det är så mycket krångligare än hemma. Man måste verkligen ha stenkoll på alla termer och hela processen för att inte missa någonting eller bli lurad. Vi gjorde extremt mycket research och det är vi väldigt glada för i dag. Vårt köp höll på att falla igenom mer än en gång, så det är inte för dem med klena nerver.
Vår säljare bodde i Singapore och har inte varit i huset på många år, han hade inte heller alla pappren som han behövde, så vi var tvungna att fixa fram det själva. Han var inte världens snällaste eller trevligaste och ringde oss bland annat full mitt i natten och hotade att sälja till någon annan om vi inte betalade honom samma natt (en söndag).
Estate agents är riktigt fula, lärde man sig fort. Vi blev tvingade att använda en mortgage broker från vår mäklare, annars skulle de fortsätta visa upp lägenheten under tiden och folk kunde fortfarande lägga bud. Deras broker misslyckades att få det lånet till oss som vi ville ha och försökte tvinga på oss ett riktigt dåligt lån istället. Så vi förhalade och gick till vår ursprungliga mortgage broker istället och han fixade ett riktigt toppenlån till oss i sista sekunden.
Det är verkligen hur många fällor som helst, men när man väl står där med nyckeln i handen så är det så otroligt värt det.
Ni kan hitta mycket mer runt vårt köp på bloggen underkategorin “Hemmet” eller om ni söker efter “köpa bostad i London”
The Ship

TESS’S LONDON:

 

Att göra: Secret Cinema, en form av upplevelsebio

Att äta: Restaurangen The Dairy i Clapham

Cocktailbar: Madison vid st Pauls

Att shoppa: Vintage i Notting hill, Kings Road för kedjor och Harvey Nics och sample sales för designer

Importerar från Sverige till England:  Kladdkaka saknar jag, men den bakar jag själv. Saltlakrits och inredning från Svenskt tenn tar jag helst med mig.

Exporterar från England till Sverige: Pimms till syrrorna

Minus och plus med London: Man kan inte gå ut och bara stöta på folk här som i Stockholm.

 

 

Besök Tess’s blogg här TessM.se

 

Text: Michaela Agnarsson