Nannyakuten nu i London!

Oct 14, 2015 by

Share Button

toycar-1024x560

Nannyakuten – Alltid Nära Dig, nu också i London

Nannyakuten, en av de äldsta barnvaktsförmedligarna i Sverige med över 1000 nannies tar nu steget ut i världsmarknaden och etablerar sig i London. Från och med augusti kan familjer som söker nannies i London nu enkelt få hjälp med att hitta den rätta personen och lösningen just för dem. LondonSwedes har pratat med Christoffer Bylock på Nannyakuten för att ta reda på mer.

Varför öppnar Nannyakuten just i London?

Det finns två anledningar till att vi valde London. Den första anledningen är den förhållandevis stora svenska populationen som består av både arbetande och studerande. Många familjer har redan inneboende aupairer från Sverige, men det är inte en perfekt lösning för alla. Att ha en au-pair innebär att man måste ha ett extra rum samt att man har ett 24-timmars ansvar för denne. Så många familjer har frågat om vi kan fixa en lokal svensk barnpassare som kan komma några timmar i veckan. Eftersom det redan bor många unga svenskar som jobbar extra inom restaurang eller pluggar så såg vi möjligheten att kombinera allas intressen.

Den andra anledningen är svenskar som flyttar eller precis har flyttat ner till London. Med alla nya intryck, flyttkaos och nya skolor har det efterfrågas efter svenska nannies som kan hoppa in under dessa perioder och tjäna som en fast trygg punkt för barnen tills allt har landat.

 

Vilka typer av tjänster erbjuder ni i London och hur går rekryteringsprocessen till?

Vi erbjuder nannies som kan jobba några timmar i veckan. Till att börja med så fokuserar vi på att erbjuda våra tjänster till de svenska familjerna, och sen får vi se. Rekryteringsprocessen kommer vara som i Sverige med rigorösa bakgrundskontroller, referenstagningar och interna utbildningar.

 

Vad erbjuder ni som inte andra nannyförmedlingar i Storbritannien gör?

Vi erbjuder svenska nannies till familjer som behöver korttidsavlasting. Alla familjer har sina specifika behov men vart man än bor så behövs alltid lite avlastning. Vår utgångspunkt är att man inte ska behöva ha någon inneboende utan bara ha någon som kommer och hjälper till några timmar i veckan enligt sina egna behov.

 

Era ledord är ”Alltid nära Dig” – vad innebär det?

Det handlar om att vi alltid försöker hitta en tillgänglig nanny nära kunden, nu i detta fall i London.

 

Om man vill bli nanny hos er, hur ska man gå tillväga?

Då skall skriva in sig på http://crew.nannyakuten.se så kommer vår personalansvarige att slussa kandidaten vidare in i anställningsprocessen.  Vi kommer också att ha ett kontor med en personal- och kundansvarig i London.

 

Mer om Nannyakuten.

Mer om att flytta med familjen till London.

 

symbol-med-text-orange