Nätmobbare lever farligt i Storbritannien

Jun 10, 2012 by

Share Button

Att mobba någon anonymt på nätet garanterar inte att slipp ansvar för det man sagt. Detta står klart sedan den högsta domstolen i London tvingat Facebook att avslöja mobbares ip-adresser. Domen är en av de första i sitt slag i Storbritannien. 

– Det ska inte förekomma trakasserier på Facebook men tyvärr existerar det en liten minoritet bestående elaka individer online, precis som det gör offline, säger en representant för Facebook angående domen.

Anonyma personer skapade ett  konto i en kvinnas namn efter att hon uttryckt sympati med Frankie Cocozza, en deltagare i förra årets X-factor. Nätmobbarna skrev sedan otrevliga kommentarer på andra sajter med kontot. Offret, Nicola Brookes från Sussex valde att gå till polisen som inte tog reda på vilka dessa anonyma personer var. Då drev 45-åriga Nicola Brookes frågan vidare och nu måste Facebook efter en rättsprocess lämna ifrån sig information om mejladresser, ip-adress och namn på de som skapat kontot i hennes namn.

– Jag vill att de exponeras. De exponerade mig och de invaderade mitt liv. Jag bad inte om det. De ville ha en reaktion från mig och den har de fått nu, säger Brookes till The Independent.