KappAhls barnbutik Newbie, nu i London

Mar 28, 2018 by

Share Button

Newbie, baby- och barnkollektionen i hållbara material, blev en egen butikskedja som fortsätter att växa med butiker i Polen och Storbritannien. Även e-handel lanseras, till att börja med i Storbritannien.

– Newbie har växt i takt med kundernas oerhörda engagemang. Det är riktigt spännande att vi nu etablerar Newbie Store i en av världens främsta modehuvudstäder, London, säger Camilla Wernlund, ansvarig för Newbie och New Business på KappAhl.

 

Newbie, KappAhls barnkollektion i hållbara material, är den virala succén som med konsument-drivna samarbeten växt i omfång och i dag är en fristående butikskedja, Newbie Store.

Senaste Newbie Store öppnade på Frölunda Torg i Göteborg i september och har därmed 14 butiker i Sverige, Norge, Finland och Polen. Under oktober-december 2018 öppnade e-handel och två butiker i Storbritannien.

 

     – Vårt mål är att Newbie ska vara en ledande barnmodekedja för hållbara, prisvärda barnkläder i en ständigt uppdaterad och samtidigt tidlös design, säger Camilla Wernlund.

I Storbritannien öppnade de för e-handel den 20 oktober och de första fysiska butikerna öppnade i Richmond och Kingston i Storlondon under november och december. Fler Newbie Store planeras öppnas under första delen av 2018.

Historien om Newbie börjar när KappAhls designers 2010 skapade en babykollektion med nyckelorden tidlöst, hållbart och prisvärt och med tanken att plaggen skulle kunna ärvas mellan generationer. Newbie låg helt rätt i tiden och fick fäste viralt. Där och då tog många ”Newbie Lovers” varumärket till sig och deras engagemang har påverkat både design och utbud och skapat en omfattande andrahandsmarknad för kollektionen – vilket ligger helt i linje med Newbies fokus på hållbarhet. Den första Newbie Store öppnade i Stockholm 2014. I dag finns Newbie Store i Sverige, Norge, Finland, Polen och från senhösten 2017 även i Storbritannien.  Newbie är ett varumärke inom den svenska modekoncernen KappAhl. Mer information på newbiestore.com.

 

Under 2018 kommer LondonSwedes tillsammans med Newbie publicera en artikleserie där vi träffar svenska föräldrar i Storbritannien. Håll utkik på hemsidan!