Svenskar med i årets Triathlon

Sep 18, 2012 by

Share Button

Det är nu mindre än en vecka kvar tills det omtalade London Triathlon går av stapeln ihelgen den 22-23 September på ExCel Centre i östra Londons Docklands. Sporten, (inom vilken man kombinerar olika distanser av cykling, simning och springning),  har blivit extremt populär de senaste åren och framförallt fått fäste i Storbritannien.

Tidigare denna sommar tog brittiska bröderna Alistair och Jonathan Brownlee hem guld- och bronsmedaljer i Triathlon under OS, svenskan Lisa Nordén lyckades nappa åt sig silvermedalj. Bakom Lördagens annalkande Triathlonevent står Virgin Active Health Club som huvudsponsor med Sir Richard Branson i spetsen och alla pengar som samlas in från andra sponsorer samt de pengarna som deltagarna betalat för att få delta skänks till välgörenhet.

LondonSvenskars egna Marketing Executive Nicole Kavander är sedan länge medlem på den populära gymkedjan och ska nu delta som tävlande under kommande Triathlon, vi ser med stolthet fram emot hennes prestation och vi har tagit tempen på Nicole och hennes nerver inför den stora utmaningen!

 

  1. Nicole, hur kommer det sig att du vill utsätta dig själv för detta, vad är ditt mål? Tanken över att ens doppa lilltån i Themsen är skrämmande..

Det har sedan länge varit på min Bucket list att delta i ett triathlon och hade egentligen tänkt göra ett nästa år. När jag sedan vann en plats via en Virgin Active tävling på Facebook tror jag att det var ganska givet!

Vilken utav grenarna känner du dig mest respektive minst säker på?

Har sprungit en hel del lopp tidigare i år, bland annat Göteborgsvarvet så löpningen är det jag oroat mig minst över. Kan erkänna att jag inte kunde crawla tidigare iår och har fått extremt mycket hjälp av simexperter i form av nära vänner och PT’s på gymet. Att jag sedan har en fobi för fiskar är en annan femma… funderade ett tag på hypnosterapi men det var billigare att jobba på simntekniken!

 Kan du berätta lite om vad du använt dig av för träningsstrategi inför detta Triathlon?

Då jag redan kört mycket löpträning tidigare i år och jag hade lite problem med knät så har det varit mycket simning. En veckas träning är en kombination av simning, spinning, Zumba, yoga, vikträning och oftast hillintervaller för löpning. Stretchar flera gånger per dag och mjukar upp musklerna med ”foam rollers” som liknar sportmassage.

Vad har du ägnat dig åt för träningsformer i livet i allmänhet innan du började  träna inför Triathlon?

Oj, var ska man börja? Har kört allt från fäktning och ridning till streetdance som jag tävlade i tills att jag var 18 och efter det blev det mycket spinning och Body Combat för att hålla tempot uppe. Började faktiskt inte löpa förrän förra året då min en av mina bästa vänner anmälde sig till Lidingöloppet och jag banne mig också skulle springa en mil.

Har du någon speciell förebild inom idrottsvärlden?

Tara Costa är en amerikansk tjej som var till en början med i Biggest Loser – idag tävlar hon i Iron Man World Championships! En fantastisk kvinna som inspirerar mig något otroligt och ett bevis på att ingenting är omöjligt.

Det är beundransvärt att se ditt mod och din beslutsamhet inför denna fysiska utmaning, många som deltar är idrottsmän/kvinnor på elitnivå, varifrån får du din motivation?

Det som fick mig att sluta skjuta upp mål i livet var när min pappa plötsligt gick bort förra året. Det låter klyshigt men jag insåg att livet är verkligen för kort men också att ”jag är värd det”! Jag förtjänar att uppnå mina drömmar och mål. Mina vänner och tränare stöttar mig något otroligt och den otroliga känslan när man kommer över mållinjen och får sin medalj är värt all svett.

Slutligen, vad har du för tips till individer som är inspirerade av denna typ av träning men som inte riktigt vet hur dem ska få tummen ur och sätta igång?

Inga fler ursäkter. En av mina ursäkter var att jag är rädd för fiskar eller att det är för dyrt. Alla PT’s på mitt gym tränar med mig helt gratis för att de är inspirerade och intresserade av sporten. Virgin Active har även triathlon klasser för sina medlemmar där de hjälper med teknik och övergångar. Anmäl dig till ett kommande lopp – då har du ett mål att nå!

Vi tackar för dina tips, beundrar din kämpaglöd och önskar ett stort; Lycka till!

 

 

Text: Madeleine Moberg