November i London 2018 – missa inte detta!

Oct 30, 2018 by

Share Button

November i London – 10 saker att göra. 

Höst – going vinter. Att staden förvandlas till det där duggregniga, gråspräckjliga som resten av världen föreställer sig har trots allt sina fördelar. Exempelvis oanvänd tid att spendera på allt kul som händer. Här är din svarta bok de kommande månaderna med saker du kan göra när temperaturerna sjunker.

 

Den nakna sanningen

Den spektakulära utställningen om människokroppen Body Worlds har nu landat på The London Pavillion. Gunther von Hagens bevarade lik (tänk dig Madame Tussauds, bara snäppet blodigare) har turnerat jorden runt sedan 1995 och ger besökare en slående insyn i den inverkan våra livsstilsval har på kroppen. Kropparna som stått till förfogande är frivilligt donerade (?) och som besökare kan du skriva under ditt donationsbevis på plats – om du känner för att stanna en stund längre på utställningen så att säga. Vi har dock hört rykten om att detta är kropparna efter kinesiska politiska fångar… Inträde från £24.

 

Glowbar.

Besök detta millenialhimmelrike när sommarglowet börjar svika för en ordentligt lysterfix.

Börja med att svettas i en av de infraröda basturna på nedervåningen för att rena och läka kroppen. Duscha sedan av dig innan du placerar dig i det stilrena caféet och beställer in en svampboostad (ja, du läste rätt) dryck för det där perfekta glowet inifrån och ut. £55.00 (2x45min).

 

Tate Lates.

Om du inte är intresserad av att tappa andan av den grandiosa arkitekturen på konstmekkat Tate dagtid kan du istället besöka museet en fredagkväll i höst. Då kan du nämligen ta del av alla utställningar med en cocktail i handen och det bästa av allt, lyssna på fantastiska DJs och band som spelar i bakgrunden.

 

Photography Centre

En rekommendation för alla som vill spendera några timmar med något kulturellt utan att tömma bankkontot är att besöka Victoria & Albert Museums Photography Centre som öppnade förra veckan. Denna utställning lyfter fram fotokonstens historia med hjälp av en unik samling verk, vintagekameror och moderna fotografier donerade av familjen McCartney.

 

Sikta mot stjärnorna på Westway Climbing.

För dig som vill nå nya höjder i höst är Westway Climbing the place to be. Med fler än 350 alternativa vägar att klättra och 110 olika rep kan du nå upp till 13,5 meter över mark (högre än 3 staplade Londonbussar). För den höjdrädda kan 150 boulderväggar agera flyktvägar.

 

 

Guy Fawkes Night

De årliga firandet av Guy Fawkes misslyckade försök att spränga parlamentsbyggnaden infaller som vanligt i början av november med att stadens natthimmel fylls med fyrverkerier. Klä dig varmt, bege dig ut på stan och ta sikte på platser som Battersea Park, Alexandra Palace, Primrose Hill, Blackheath eller Crystal Palace Park för att uppleva spektakulära fyrverkerishower. Bästa tipset i vår forumgrupp på Facebook var Ally Pally – alltså Alexandra Palace.  Enjoy! 

 

Foto: https://onin.london/hip-hop-drake-brunch-review/

Hip-hopbrunch med karaoke

Att bocka av stadens oändliga brunchspotlista är för majoriteten av befolkningen ännu ett oavklarat uppdrag. Varje sig du är ute efter härlig stämning eller gudomlig mat har vi en lista på Londons bästa brunchställen på hemsidan. Dock för denna månad måste vi rekommendera Londons original Hip-hop Brunch. Mättande mat och folk från publiken som tar ton och rappar till gamla 90-tals klassiker…och såklart de nyaste Cardi B låtarna! Varje lördag!

 

 

Ta en selfie med Yayoi Kusama

Om du inte nöjer dig med de Instagramvänliga caféer London erbjuder kan du besöka Victoria Miro Gallery och Yayoi Kusamas utställning. Tappa bort dig bland pumpor i exklusiva Infinity Rooms aka spegelklädda oändliga utrymmen eller utforska hennes fantastiska livsverk utanför. Den 88-åriga japanska konstnären brukar dra miljontals besökare så hett tips är att greppa biljetter asap. Pågår 3 oktober – 21 december.

 

 

Skördefest och isrink på Skylight

Om du trodde skördefest var något som arrangerades i de gamla bondesamhällena är du helt ute och cyklar. Takbaren Skylight anordnar HarvestFest at Skylight Rooftopsin alldeles egna skördefest där du kan förvänta dig liveband, filtar, infravärme, brasor och ett stort urval streetfood. Sippa på en cocktail gjord på nyskördade äpplen medan du tittar ut över ett nattglittrande London och njuter över årets utmärkta skörd. Pågår till 30 november. Den 1 november kommer även Igloos finnas på plats och även en isrink 🙂

 

 

Shoppingterapi

Ingen terapimetod är så effektiv som shopping och ingen plats kan den utföras så bra som i London. Den lättillgängliga mixen av high end respektive high street ger dig alla möjligheter att vara kreativ. Här har du shoppinglistan du behöver för att få det bästa utav stadens utbud.

 

 

Finslipa dina skridsko-skills

Vi må inte riktigt vara där än, men lyssnar du noga kan du allt höra bjällrorna i fjärran. Stadens första isrink vid Natural History Museum öppnar i oktober och ger god tid att öva in såväl trippelpiruetter som fliphopp.

 

Bild: KOKO i Camden, en av London bästa musikvenues

Konserter

London är ju ingenting utan all musik och att gå på spelningar är ett måste vare sig om du bor eller är här på besök. First Aid Kit, Enrique Inglesias, U2, MNEK och Black Eyed Peas bara några av de artister som gästar staden i höst. Kolla in vår lista av stora Londonarenor att hålla utkik på för att inte missa när världsstjärnorna kommer på besök.

 

Ni kan läsa om andra årliga händelser i London här!

 


Vi vill gärna följa era Londonäventyr! Bli vän med oss på instagram @londonswedes och hashtagga #londonswedes för att komma med på vår feed eller ge oss tips för saker vi borde testa.