November i London

Nov 5, 2015 by

Share Button

November månad i London är både händelserik och mysig. Dags att komma in i julstämning nu när Halloweenhetsen lagt sig tycker vi! Denna månads lista är fylld till bredden med svenska events men försöker även tipsa om annat så som Battersea Fireworks som sker i helgen – nyår all over again!

JUL

Svensk julmarknad

Julen närmar sig med stormsteg. Julmarknaden i Svenska Kyrkan kan besökas i slutet på månaden, nämligen 19, 21 och 22 november. Svenska ambassadören i London Nicolas Clase kommer att inviga den tradiotionsenliga julmarknaden. Här kommer du att bjudas på glögg och pepparkakor. Flera olika stånd med svenska julfavoriter såsom stöpta ljus, handgjorda tomtenissar, vackra textilier och svensk julmat är bara en del av allt som man kan köpa. Kom in i julstämning med glögg och julmys!

 

Venue: Svenska Kyrkan, Harcourt Street
Närmsta tunnelbana: Edgware Road
Entré: £2

Chamber of commerce

Young Professionals Annual Christmas Dinner

Är du under 35 år och mitt i karriären i London så finns det ett nätverk för dig och det är Young Professionals som ligger under Swedish Chamber of Commerce (Svenska Handelskammaren i London) paraplyet. Young Professionals Annual Christmas Dinner anordnas den 14 November kl. 18 till sent på kvällen. Ta med dig kollegorna och var med på en skandinavisk julfest där du bjuds på traditionell julbuffé, drinkar som är sponsrade av Absolut Vodka. En skjuts in till det absoluta måstet, nämligen efterfesten. Gå in på länken och boka din biljett nu!

 

Venue: Radisson Blu Portman Hotel
Medlemspris: £49
Icke-medlemspris: £69
Närmsta tunnelbana: Marylebone

punschball

Anglo – Swedish Society Punsch Ball 

Anglo – Swedish Society grundades i efterdyningarna av första världskriget för att främja ökad förståelse och vänskap mellan Storbritannien och Sverige. De fortsatt starka banden mellan dessa två nationer har gjort det möjligt för föreningen att utvecklas till en non-profit organisation som bland annat främjar kulturella projekt genom deras årliga stipendium. De organiserar även prestigefyllda händelser så som deras årliga Punsch Ball.

Anglo – Swedish Society arrangerar deras populära Punch Ball för femte året i rad. Eventet sker lördagen den 21 november 2015 på  exklusiva The Hurlingham Club i London. Det är en mycket uppskattad bal där svenska och engelska traditioner möts över glada svenska snapsvisor och uppträdanden.

Venue: Hurlingham Club, Ranelagh Gardens, London SW6 3PR
Pris: £125 (SLUTSÅLT)
Efterfesten: £45

 

 

28 + träffar

Om du är 28 år eller äldre och vill knyta nya kontakter så anordnar Svenska Kyrkan träffar varannan tisdag kl. 19:30. Gå gärna med i Facebookgruppen eller mejla Åsa Höijer så kommer du med på mejl-listan.

 

Venue: Svenska Kyrkan, Harcourt Street, Marylebone
Biljetter: Gratis
Närmsta tunnelbanestation: Edgware Road

 

 

Chalmersspexet Rasputin

Lördagen den 14 november så bjuder Svenska Kyrkan in till spexafton med Chalmersspexet som kommer att spela föreställningen Rasputin. Om du vill uppleva sång, teater och mycket humor så är detta något för dig! Handlingen utspelar sig i Ryssland år 1905 där förändringarnas tid är ett faktum.

 

Venue: Svenska Kyrkan
Biljetter: https://member.swedishchurch.com/chalmersspexet-2015
Närmsta tunnelbana: Edgware road
chidrenChildren In Need 2015

I Sverige har vi Världens Barn galan och i Storbritannien är det Children In Need. I november månad sen många år tillbaka har britterna gått samman för att samla ihop pengar till välgörenhet. Kändisarna tävlar om vem som kan samla in mest genom olika konstiga utmaningar. Den legendariska brittiska programledaren Terry Wogan tillsammans med en rad olika kända programpresentatörer kommer att leda årets tv-sända gala som är den 13:e november.

 

Channel BBC 1 and 2
Vill du bidra? Kolla här: https://www.bbcchildreninneed.co.uk/fundraisinghub

Balmain

HM loves Balmain

H&M presenterar ännu ett designsamarbete den 5:e november och i år är det Balmain som man valt som samarbetspartner. Redan nu kan man kika på kläderna på butikens hemsida. På torsdagen den 5 november som också är releasedagen går det att hitta kollektionen ibland annat i H&M butiken på Regent Street mitt i London. Expect chaos!

 

Venue: H&M, Regent Street (och även andra HM butiker runt om I landet, kola hemsidan för mer info
Närmsta tunnelbanestation: Regent Street, Oxford Circus

Lindex Westfields

Lindex öppnar butik nummer två i London!

Fredagen den 6 november slår Lindex upp portarna till sin andra butik i London Westfield. Modekedjan är unik på den brittiska marknaden och den tidigare etableringen i Westfield, Stratford City har varit en succé med stort genomslag både bland kunder, modepress och bloggare.

 

”Vi utmärker oss på många sätt här i London och har fått fantastisk respons. Vi har många återkommande kunder och möts dagligen av nya. Våra kunder är speciellt entusiastiska över Lindex skandinaviska design, kvalitén, vårt lekfulla barnsortiment och vår service. Vi ser nu verkligen fram emot att öppna även i västra London för att nå ännu fler kunder” säger Lena Provén, Landschef Lindex UK.

 

Den nya butiken är en fullkonceptbutik med mode för dam, barn och underkläder. Med kampanjen The Greatest Knits erbjuds kunderna en stilsäker och inspirerande höstkollektion.
Butikskonceptet lyfter fram varumärkets skandinaviska arv i inredningen, bland annat genom naturmaterial och i mötet mellan olika strukturer och mönster.

Lindex nyöppning har väckt intresse i brittisk modepress och bland modebloggare. Igårkväll hölls ett event i samarbete med Elle UK för att presentera de senaste modenyheterna.

 

När: Öppning 6 november
Var: Westfields, White City
Tunnelbana: Shepherds Bush, Shepherds Bush market, Wood Lane

Bonfire_LondonBonfire Nights 5-7 november

Förutom på nyår så kan man se fyrverkerier runt om i London och resten av landet den 5:e november och helgen som kommer då det är Guy Fawkes Day även kallad Bonfire Nights. Detta firas till minne av Guy Fawkes och slutet av en plot att bränna Houses of Parliament år 1605. Det är fler ställen runt om i London som anordnar fyrverkerier. Den 7 november sker Battersea Park Fireworks som är en av de största fyrverkerierna.

 

Venues: Olika runtom i London, kika listan här

 

Dawn_french-2Dawn French

Har du sett The Vicar of Dibley eller gillar ena hälften av French and Saunders då ska du köpa biljett för att Dawn Frenchs solo show den 11:e november i London. Showen spelas i West End på Vaudeville Theatre under hösten. Det är inte enbart stand up utan delvis en monolog också.

 

Venue: Vaudeville Theatre
Biljetter här!
Närmsta tunnelbana: Charing Cross

winter_wonderland

Winter Wonderland

Om du vill komma in i rejäl julstämning i november så kommer en av Londons största julhändelser Winter Wonderland åter att öppnas i Hyde Park.  Denna gigantiska julmarknad erbjuder något för både de stora och små.  Upplev en grym utsikt genom att åka pariserhjulet som även kommer att finnas i parken. Winter Wonderland öppnar 20 november.

 

Venue: Hyde Park
Mer information här!
Närmsta tunnelbana: Hyde Park corner