Nya bussar på gång i London

Mar 5, 2012 by

Share Button

I slutet av 2005 försvann bussmodellen Routemaster från Londons gator. Nu, över sex år senare, är den tillbaka i ny form.

När Boris Johnson vann borgmästarvalet 2008 lovade han att han skulle införa den klassiska Routemastern, med bland annat en ingång även i bak. Det tog fyra år, men nu är den nya modellen i trafik. Eller ja, i alla fall ett exemplar. I sommar ska åtta stycken finnas i trafik.

Bor ni längs linje 38 Victoria-Hackney så kan ni ha turen att åka med denna nya modell.

Det kommer finnas tre stycken ingångar, en i fram, en i mitten av bussen och en i bak. Trappor till den övre våningen i bussen kommer finnas både i fram och i bak. Den bakre ingången kommer “vaktas” av konduktör, som man däremot inte kommer kunna köpa biljetter av utan som snarare finns där för hälso- och säkerhetsskäl. Den bakre ingången hålls sedan stängd på kvällar och nätter då ingen konduktör kommer finnas på plats.

Jungfruresan gjordes den 27 februari då press och media var på plats. Bussen, som kostade otroliga £11,3 miljoner, gjorde väl inget bättre intryck då den slutade fungera två gånger och blev två timmar sen.

Bussarna kommer också vara dieselhybrider, vilket ska hjälpa miljön. För dom mindre insatta så är en dieselhybrid en motor som drivs dels av diesel och dels av elektricitet.

Time out London var med på den första resan, och vad dom tyckte kan ni läsa här.