Oktober i London

Oct 2, 2015 by

Share Button

Oktober – kanske den mysigaste månaden på året. Här har ni listan på en spännande event som händer under oktober. Vi föreslår ni håller koll på vår fanpage eller Instagram för dagliga updates:

www.facebook.com/londonsvenskar
www.instagram.com/londonswedes

Hösten är perfekt för musikaler, teater och bio. Här är vår recension från Charlie and the Chocolate factory och ni kan även läsa om flera musikaler i London här.

Ha en mysig höstmånad!

 

jess glynne

Jess Glynne

Ni har säkert hört den här rösten men inte vetat att den tillhört just Jess Glynne. Londontjejen som just nu är aktuell med sitt debutalbum ”I cry when I laugh” har samarbetat med bland andra Clean Bandit på singeln ”Rather Be” och rapparen Tinie Tempah i låten ”Not Letting Go”. Sommarens stora hit!  Hon är den andra kvinnliga sångerskan efter Cheryl Fernandez-Versini som nått förstaplatsen på brittiska singellistan hela fem gånger.

Jess Glynne kommer den 29 oktober att uppträda på Wembley SSE arena. Skynda på och skaffa biljetter!
Venue: Wembley Arena
Närmsta Tube: Wembley Park

 

EM_kval

EM kval

Precis kommit till London och fotbollsintresserad? Då kanske du vill kolla in när Sverige möter Liechtenstein? Ta dig då till Svenska Kyrkan på Harcourt Street den 9 oktober och titta på matchen tillsammans med andra svenskar.

Venue: Svenska Kyrkan
Biljetter: Gratis
Närmsta tube: Edgware Road, Baker Street

 

Michael_McIntyre

Michael McIntyre

En av Storbritanniens största komiker Michael McIntyre kommer köra ståupp under första delen av oktober, nämligen mellan den 1 – 10 oktober på Londons O2 Arena. Vill du få dig ett gott skratt så se till att boka biljetter till dessa föreställningar.

Venue: O2
Biljetter finns här!

 

stylist

Stylist Live

Boka in dagarna 15- 18 oktober för Stylist Live, ett event som kommer att hållas i Business Design Centre i  Islington. Stylist magazine is coming alive! Upptäck vad som finns att upptäcka inom mode, skönhet, böcker och musik. Värd för denna fyra dagars festival är BBCs Edith Bowman. Planera dina dagar genom att besöka tidningens webbsida och låt dig inspireras. Var säker på att boka biljetter i förväg!

Venue: Business Design Centre, Islington
Närmsta tube: Angel

 

Zombie Walk

World Zombie Day 

World Zombie Day är ett internationellt årligt evenemang som startade i Pittsburgh där första Zombie Walken skedde vid Monroeville Mall  2006. Det var den plats där George Romero filmade Dawn of the Dead – för alla zombie fans som finns världen över.  Mer än 50 städer i världen deltar i World Zombie Day, inklusive New York, Pittsburgh, Paris, Hong Kong, Los Angeles, Chicago, Dallas, Seattle, och Tokyo.

Datum i London är satt till den 10 oktober och börjar klockan 12.
Venue: Centrala London, registrera för mer info.
Biljetter: Gratis

 

Halloween Love Affair Loft Studios

Fira Halloween I London

Den 31 oktober är det Halloween över hela världen. Precis som i USA står pumporna redan ute för försäljning i butikerna. Dagarna kring Halloween är fyllda av events, och varenda venue och klubb verkar ha en Halloween fest med allt som hör till. Vi drar till Loft Studios, ett gammalt warehouse som gjorts om till ett populärt venue för stora rave fester, konserter och photo shoots. Love Affair håller i Halloween festen för i år med över 1500 gäster och Damian Lazarus som headlining DJ. Datumet är den 30 oktober så du hinner även med en fest på lördagen! Biljetterna är nästan slut men det finns en del kvar för £30. På med den sjukaste outfiten och kom ner!

Venue: Loft Studios
Biljetter: Love Affairs Facebook
Närmsta tube: Kensal Green

 

Regents motorshow

Regent Street Motor Show 2015

Need for speed? Då ska du besöka Regent Street Motor Show den 31 oktober mellan 10:30 och 16:00, som är den största “open for public” utställningen i Storbritannien. Under hela dagen kommer den kända gatan att vara stängd för trafik och du kommer istället att kunna titta på både gamla och moderna bilar.

Venue: Regent Street
Närmsta tube: Picadilly Circus eller Oxford Circus

 

Ldn_cocktail

London Cocktail week #LCW15

Nedräkningen har börjat! Mellan den 5 -11 oktober så är det Cocktail week i London. För sjätte året i rad kommer runt 250 olika barer runt om i London vara med och bjuda på olika events och framförallt unika och prisvärda cocktails. För endast £5 kan du få signature cocktails genom att bära London Cocktail week armband.

Venues: Olika
Biljetter: https://billetto.co.uk/events/85929

 

Ldn_film

London Fields Free Film Festival

Alla filmfantaster, se hit! Snart är det dags för London Fields Free Film Festival igen.
Från den 23-30 oktober kommer dokumentärer, animerade och experimentella filmer att visas på olika venues kring London Fields, som är beläget kring Hackney.

Venue: London Fields
Närmsta tube: Bethnal Green

 

Museum_night

Museums at Night Festival 2015

Olika museum runt om i London kommer att ha öppet senare än vanligt under hela Halloweenhelgen. Ta del av olika events och happenings för en unik upplevelse. Museums at Night 2015 hålls den 30-31 oktober.

Venue: Olika, mer info på Museums at Night