Översättare

Mar 31, 2017 by

Share Button

Översättare sökes

 

Vi är ett företag som sedan 1993 bedrivit översättningsverksamhet för svenska börsnoterade bolag, främst från svenska till engelska. Bland materialet ingår årsredovisningar, kvartalsrapporter, pressmeddelanden och intern dokumentation.

 

Nu expanderar vi och söker därför dig som redan är frilansöversättare, eller har utmärkta språkkunskaper och kan tänka dig att arbeta extra med finansiell översättning. Vi har mest behov av hjälp under årsredovisningssäsongen från mitten av februari fram till mitten av maj, men även fyra gånger per år i samband med kvartalsrapporterna. Dessutom tillkommer löpande uppdrag beroende på kundernas behov.

 

Detta är en frilansroll med mycket bra ersättning och flexibla arbetstider. Du kommer arbeta hemifrån och bör helst vara baserad i Storbritannien. Kanske har du tidigare arbetat i finansbranschen eller på ett större bolag, och nu vill kunna dra nytta av dina kunskaper i området. Då 90% av översättningen sker från svenska till engelska är förmåga att uttrycka sig väl på engelska avgörande.

 

Du bör snabbt kunna sätta dig in i en bransch genom att gå igenom tidigare årsredovisningar och annan dokumentation, för att sedan skriva om det på övertygande engelska. Det är ytterst viktigt att texten motsvarar det svenska underlaget; noggrannhet är ett måste. Det är även en fördel om du redan är bekant med de vanligaste begreppen inom redovisning (men man behöver absolut inte vara revisor!).

 

Kvalifikationer

  • Minimum kandidatexamen, gärna relaterad till språk / översättning / företagsekonomi
  • Mycket goda kunskaper i engelska och svenska
  • Öga för detaljer
  • Viss kännedom om redovisning och bokföring
  • Tidigare erfarenhet inom översättning är ett plus, men inget måste

Ersättning

1.75 SEK / ord

Maila din ansökan eller frågor om tjänsten till [email protected]

Telefon: 07591 545680