Recension: Clerkenwell Vintage Fashion Fair

Sep 17, 2012 by

Share Button

clerkenwell_vintage

“Welcome to Vintage heaven!” utlovar en liten skylt på dörren. Savitri, intendent för Clerkenwell Vintage Fashion Fair, sätter ribban högt för våra förväntningar. Och det gör hon mestadels rätt i.

 

När vi slår upp portarna till den viktorianska byggnaden förväntar vi oss ett slag i ansiktet av mustig källardoft. Men här inne luktar det ovanligt fräscht för att vara fyllt av hundra år gamla kläder. Två stora salar och ett litet mellanrum är helt dedikerat till fashionsugna vintagepositivister. The Old Finsbury Town Hall är vackert dekorerad, men det märker man inte i första taget. Alla grandiosa bröllopsklänningar, gnistrande Dior-örhängen, skor, kappor, väskor, handskar och foton från 1800-talet till 1980-talet stjäl helt och hållet vår uppmärksamhet. Det gör även de söta små damerna i finurliga hattar som shoppar vintage Chanel.

 

Hallarna är stora, och utbudet större. Stånden med kläder och accessoarer ägs av olika säljare, så tyvärr finns ingen riktig ordning. Du kan inte söka efter årtal eller storlek. Inte heller finns där några riktiga provhyttar, så man får dra på sig kläderna utanpå sina egna och sedan fråga efter en spegel. Priserna varierar. Bland smyckena hittar vi anonymt krimskrams för en femma och Vivienne Westwood-halsband för halva priset. Här kan man verkligen fynda, men var beredd på att betala mer än i din lokala second hand-affär. Försäljarna är trevliga och hjälpsamma och när du handlar i vissa stånd så får du även gratisbiljetter till kommande mässor och dylikt.

 

Vill du pausa din shoppingsession så går det bra att göra så in style i deras terum. På hemsidan skriver de om personal shoppers, men det var inte något som jag eller min vän blev erbjudna. De kanske förstod att vi var födda till vintageexperter direkt när de såg oss!

 

Var: The Old Finsbury Town Hall, Rose­bery Avenue, Lon­don EC1R 4RP
Pris: £4
Nästa mässa: 16 oktober 2016
Bäst: Utbudet
Sämst: Att prova kläder inför andra människor
Hemsida: http://www.clerkenwellvintagefashionfair.co.uk/