Renaissance Life – en verklig dröm för Linnea Götstav

Apr 8, 2012 by

Share Button

Linnea Götstav heter tjejen bakom livstilsmärket Renaissance Life, ett företag som skördar framgångar och inte bara i Storbritannien.  Sedan lanseringen 2009 har denna västkuststjej hunnit etablera sig hos inte mindre än 100 utvalda återförsäljare och varuhus i Europa, Nordamerika, Australien och Asien. En riktig succésaga med andra ord.

–         Jag har redan flera kunder som samlar på mina kollektioner och en tjej har till och med tatuerat våra klassiska dubbelvingar i silver på sin handled, berättar Linnea.

Engelsk fashion-tv och internationella modemagasin hyllar Linnea Götstav.  Denna 29-åriga tjej har lyckats förverkliga en dröm och det på rekordtid.  Hon har lyckats skapa ett smyckesmärke med svensk själ på en internationell arena.

Ursprungsidén till Renaissance Life är att återberätta hennes mormor Majs livsåskådningar via unikt designade och spännande smycken.  Alla smyckena är döpta efter olika årtal och har särskild betydelse eller en egen historia att berätta med utgångspunkt från den svenska traditionen. Smyckena är handgjorda i begränsad upplaga och många som bär smyckena har sagt att det känns magiskt när de bär dem, de sägs att dessa lyckoamuletter ger uppmärksamhet, medvetenhet och bra minnen åt den som bär dem.

–        Jag får min inspiration från det förflutna, nuet och framtiden. Det kan börja med en dikt, ett citat eller en händelse och från dessa olika historier tar smycket form, berättar Linnea. Min första design var en hyllning till min mormor, döpt efter samma år som hon föddes, 1913, och är en hemlig boll som man kan öppna, min mormor älskade överaskningar, berättar Linnea. Inuti finns ett utav mormors visa livsråd eller positiva citat.

Linnea Götstav har bland annat blivit utnämnd till Rising Star av Retail Jeweller, den ledande yrkestidningen inom branchen.  Hennes tappning på den ryska matryoshkadockan, utnämnd till Best New Fashion Product Award på designmässan Top Drawer i London och slog därmed 699 andra designerföretag på näsan.

Hennes kollektioner finns på anrika Harrods och John Lewis och Fortnum Mason.  Nyligen har Linnea ställt ut under London Fashion Week, vilket hon gjort de senaste 5 säsongerna, men också iParis, Stockholm och Köpenhamn. Förfrågningarna från kända personer som vill bära hennes smycken trillar in. I nuläget utvecklar Linnea en kollektion för den engelska sångerskan och låtskriverskan Jessie J som imponerats av Linneas design.

Renaissance Life lanserar en ny kollektion varje säsong, den nya kollektionen HOPE har blivit väl mottagen och kommer finnas i butikerna från Maj 2012. Just nu designar hon även diamant jubileumskollektionen Rebirth, där hon skapar delikata sensuella lyxiga diamantsmycken handgjorda av rättvisemärkt guld och palladium. Priserna kommer ligga på mellan 12000 kr till 1000 000 kr.

–        Det viktigaste är att aldrig tappa tron på sina drömmar. En dröm är som en förhandsvisning av framtiden, men för att de skall bli verklighet måste man vara öppen för möjligheter som kommer till dig, aldrig tappa fokus och våga ta risker. Livet kan kännas nästan magiskt vid de tillfällen man känner att allt hänger ihop.

Men att driva företag i Storbritannien är inte alltid så lätt säger hon.

–        Det är ett hårdare klimat och konkurrensen är stor. Om man jämför med Sverige är all byråkrati så mycket mer komplicerad, t.ex. kan det enklaste kontrakt vara över 20 sidor och om du inte läser det finstilta i detalj är det otroligt lätt att bli lurad. På något sätt tror jag ändå är det är bra att starta upp i London, för man måste hela tiden komma på lösningar för att ta sig över hinder man möts av och man lär sig att aldrig ge upp. Man märker också väldigt snabbt att alla människor inte är så ärliga som vi svenskar har uppfostrats till att vara. Trots att det ibland kan kännas lite tungt när man inser det, tror jag faktiskt att man i slutändan blir ganska härdad genom att driva företag här och klarar de flesta utmaningar! Jag hoppas att det är så i alla fall, säger Linnea med ett leende.

Linnea strävar efter att bli en välkänd designer, hennes dröm är att skapa ett varumärke som folk älskar och är entusiastiska över, smycken som, kort sagt, betyder något för människor. På sikt vill Linnea flytta tillbaka till Sverige, men än finns mycket att uträtta i det nya landet. Och förstås även på ett internationellt plan. Linnea har bevisat att inget är omöjligt, en god idé är bara starten på något betydligt större.

–        Drömmar är verkliga,  man måste bara tro på dem!

 

För mer information besök: Renassaince Life

Text: Emelie Krugly Hill