Revolut är fortfarande det bästa alternativet för Londonsvenskar

Mar 12, 2021 by

Share Button

 

Revolut och TransferWise erbjuder tjänster som påminner ganska mycket om varandra. De båda erbjuder billiga överföringar i många olika valutor. Hur kan du då välja mellan båda tjänsterna?

 

Båda företagen hjälper dig att spara pengar på utbyte av utländsk valuta. De skiljer sig dock fortfarande åt i vad gäller avgifter och sina erbjudanden. De båda har fördelar och nackdelar. Och det är precis det vi gå igenom i det här inlägget. I denna jämförelse kommer vi endast gå igenom de personliga kontona, inte företagskontona. Både TransferWise och Revolut erbjuder konton för företag, men detta faller utanför denna artikel. Så låt oss jämföra Revolut med TransferWise. Vilket ska du använda?

 

Tillgänglighet

Båda tjänsterna har bra stöd i Europa, men ett Revolut kort är dock allra mest tillgängligt i Europa. Så bor du i England eller något annat land i Europa, så är Revolut ett bra val. Sammantaget finns Revolut tillgängligt i hela 32 europeiska länder. De finns redan i Australien och sedan 2020 finns de också tillgängliga i USA.

 

Å andra sidan finns TransferWise tillgängligt i mer än 50 länder, inklusive USA. Det gör TransferWise i allmänhet mer populärt eftersom de har en bättre täckning i USA. TransferWise kan också användas i många asiatiska länder (till exempel Indonesien). Samtidigt är Revolut frånvarande i dessa länder.

 

Revolut stöder 140 valutor, medan TransferWise endast stöder 96 valutor. Revolut låter dig dock bara hålla pengar i 24 valutor på ditt konto. Å andra sidan låter TransferWise dig hålla pengar i 50 valutor! TransferWise kan alltså innehålla fler valutor. Om du reser till många länder kan det göra skillnad.

 

Överföringstjänst

Båda företagen fokuserar på penningöverföring som sin primära tjänst. De bägge erbjuder ett betalkort som du kan använda överallt. Du kan debitera ditt betalkort från ditt bankkonto. Du kan sedan använda det som ett fysiskt kort eller online. I båda fallen kan du också ta ut pengar från ditt betalkort.

 

Både TransferWise och Revolut erbjuder ett sätt att göra överföringar från ett konto till ett annat eller ett annat bankkonto. Det är en viss skillnad mellan företagen när det kommer till att ta emot pengar. I Revolut kan du bara ta emot pengar i valutor som: GBP, EUR och CHF. Med TransferWise kan du också ta emot pengar i USD. Det är bekvämt om du får betalt i amerikansk dollar eller har investeringar i USD.

 

Båda tjänsterna har en mobilapplikation och en webbportal. Webbportalerna är ganska lika varandra. Dock när det kommer till mobilapplikationen är Revolut snäppet bättre än TransferWise då den är mycket mer användarvänlig.

 

Revolut har ännu stor fördel jämfört med TransferWise: För mindre summor är Revolut gratis! Du kan skicka pengar till andra länder utan några extra kostnader (upp till 50 000 kr i månaden) med hela 29 olika valutor. Över detta belopp tillkommer det en avgift på 0,5%.

Vilket av de två korten då väljer är naturligtvis en smaksak, men ett Revolut kort är snäppet bättre om du befinner dig i Europa.