Rodde från Infinite Mass i London!

Feb 4, 2014 by

Share Button

Mitt i det mest deprimerande vintermörkret och mitt i det allra mest irriterande Engelska duggregnet fiskade jag, som ende svenska taxi chafför i London, upp en äkta svensk Hip hop pionjär och tillika melodifestival deltagare. Jag frågade försynt, Rigo, kanske mest känd som Rodde ifrån Infinte Mass, om jag kunde ställa ett par frågor mellan rödljusen och dela med mig till Londonsvenskarna via www.Londonswedes.com.

Vad gör du i London?

Jag är här för att träffa en reggae/ Dancehall artist som jag har jobbat med i många år vid namn Chukki Starr. Som alltid så är jag i jakt efter att göra musik, så planen är att träffas och förhoppningsvis spela in något med han. Vi har inte setts på ett par år så det blir kul. Tanken är även att även spela in med artisten “Mr Williamz” som jag jobbat i Sverige med tidigare i år och följa upp det. Skall även försöka göra nåt med “Gappy Ranks” som det även gått rätt bra för den senaste tiden. Med andra ord på jakt efter att göra bra musik!

Är du ofta i London och vad tycker du är bäst med stan?

Jag har varit i London ett par gånger, jag brukar gilla att åka ner under Notting Hill Karnevalen, dels för att jag gillar stämmningen men även eftersom det alltid dyker upp bra artister, så väl från Karibien och USA. Bäst är nog Notting Hill festivalen. Mycket Soundsystems, sommar och skön stämning.
Vad har du i görningen hemma i Sverige?
Just nu så jobbar jag mycket i studion, med min grupp Crossfire som jag har med min bror “Cribe” och som en gång startats med Robert “Rob & Raz” Wåtz” i en gemensam studio vi hade. Crossfire har gått väldigt bra sen vi startade sommaren 2008 och hade hitten “Lady” som var en sommarplåga, haha. Vi gjorde en version av låten på “Spanglish” som sen blev etta i Chile i flera månader och spred sig mer och mer speciellt i Latinamerika och Spanien. Därefter har vi släppt mycket musik i dessa territorier.

Förutom detta så håller jag på att producera några rytmer som jag skall försöka släppa med Topaz sound system under det här året i sann dancehall reggae anda.
Jag hänger inte med så bra längre så kan du sprida ljus över om du numera är medlem i Teddybears STHLM eller inte?

Nej, jag är inte medlem i Teddybears. Vi är bra kompisar och jag har faktiskt turnerat med dom i ett antal år, både i USA och i Sverige. Dessutom har jag varit med i Patrik Arves nya projekt under namnet “Swedish Tiger Sound” både i låtar och i spelningar.

Din bandpartner i Infinte Mass, Amir, har gjort mycket inom film de senaste åren. Har han några filmer på gång som man inte får missa nästa gång man är hemma?

Amir har ett filmproduktionsbolag där han producerar film och även regisserar reklamfilm och musikvideos. Han har gjort två långfilmer som han regisserat själv och den senaste “Cornelis” är väldigt grym och bör ses!

Rodde är aktuellt med en ny singel med Crossfire (Choka Choka) som är ute nu i dagarna. Mer info på www.crossfiremusic.com

 

Text: Andreas Eriksson 

Foto 1: Gabriella Fäldt
Foto 2: Andreas Eriksson