Så blev årets Triathlon för LondonSvenskars Nicole Kavander

Sep 25, 2012 by

Share Button

Follow-up med Nicole Kavander som deltog i årets London Triathlon signerat Virgin Active Health Club:

Grattis Nicole till att ha genomfört denna mångfacetterade fysiska utmaning! Eftersom detta var ditt allra första Triathlon någonsin så utgår jag från att du var rejält nervös innan start?

Tack! Känns helt otroligt. Var extremt nervös innan men anlände till ExCel med gott om tid så hann äta lite frukost, mingla lite med andra Virgin Active medlemmar och värma upp. När vi började gå ner mot vattnet förvandlades nervositeten till adrenalin och jag var bara riktigt exalterad!

Vilken gren var svårast och varför; simningen, cyklingen eller springningen?

Simningen var svår då det var fruktansvärt kallt i vattnet – knappt 16 grader! Kippade efter andan de första minuterna men när man sedan kom in i det gick det ganska smidigt.

Kan du berätta lite om den fysiska versus den mentala påfrestningen; hur dessa påverkade dig och vad du använde dig av för knep för att ta dig igenom hela banan?

Ett triathlon känns mer fysiskt påfrestande då du måste vara i form för att klara av de olika delarna jämfört med endast löpning som blir ganska enformigt. Dock krävs väldigt mycket koncentration under loppet – många glömde ta av sig cykelhjälmar eller började springa åt fel håll! Ett av mina knep var att inte stressa och ta ut mig för mycket i början och inte glömma att dricka. Publiken och hejarklackerna hjälpte extremt mycket, en fantastisk känsla när folk skriker ens namn!

Såhär med facit i hand, finns det någonting du tror att du hade kunnat göra  annorlunda under förberedelsefasen för att ha lyckats ännu bättre med din  teknik under loppet?

Hade gärna velat simma utomhus mer då det är väldigt annorlunda från att simma i en pool. Dock gick det förvånansvärt bra.

 

Vi vet sedan tidigare att du deltagit i ett lopp till förmån för bröstcancer här i England och att du i våras genomförde Göteborgsvarvet, nu kan du även titulera dig Triathlonkämpe. Vad blir nästa utmaning?

Är redan anmäld till Nike Run to the Beat Half Marathon här i London den 28 Oktober och Virgin Active Indoor Triathlon den 3 November så träningen fortsätter för fullt!

Tack Nicole för att vi fått ta del av din story kring denna fascinerande gren, på återseende!

Text: Madeleine Moberg