Så löser du ekonomin under längre resor till London

Nov 4, 2019 by

Share Button

Trots ett pågående Brexit har många svenskar fortsatt vallfärdat till England och framförallt London för diverse nöjesresor, arbetsresor och studieterminer. Oftast fungerar både kortare och längre resor smärtfritt och det är sällan något specifikt som behöver “lösas”. Däremot finns det en del saker som är bra att tänka på, nyttiga tips för dig som ska spendera lite längre tid i London än bara en weekend!

 

Att bege sig iväg en weekend brukar aldrig innebära ett behov av tänka efter eller planera speciellt mycket. Oftast kan du spontant sätta dig på ett flyg och inte oroa dig för något! Men, är du en person som pendlar till London ofta eller ska spendera lite längre tid där som till exempel en utbytestermin finns det lite saker som kan vara fördelaktiga att tänka på och veta om.

 

Mobilkostnader

Att befinna sig under en begränsad period i London blev helt plötsligt mycket lättare när dataroamingen togs bort i hela EU. Det innebär att du kan surfa med hjälp av 3G utan extra kostnad även i London. Det eliminerade ett stort behov för många svenskar att skaffa sig lokala abonnemang i London. Du kan sköta din kommunikation via olika messenger-appar och dylikt. Om du däremot ska vara student  i London ett tag och behöver skära ned på vissa kostnader kan det vara fördelaktigt att frysa sitt abonnemang i Sverige och istället köpa ett kontantkort i en butik i London. De kontantkorten fungerar nästan likt ett svenskt abonnemang. Du betalar till exempel 20 euro och kan använda obegränsade samtal och sms och få en surfpott som håller i en hel månad. Sen toppar du enkelt upp kortet igen online eller i butiken.

 

Betalningsmedel i London

När du reser utomlands generellt är det bra att kolla upp vilka betalningsmedel som gäller och vad som är mest fördelaktigt att ha. I London går det bra med de flesta kredit-och kontokort som är vanliga i Sverige. Med det sagt finns det vissa kort som är mer fördelaktiga att använda när man är på resande fot. Vissa kort erbjuder en reseförsäkring och vissa kan du samla poäng på utomlands för att få förmåner i ett senare skede. Vilka som är de bästa resekorten 2019 kan du läsa mer om på kreditkortonline.se.

 

Hur funkar det med försäkringar?

De vanligaste bankernas kredit- och betalkort brukar erbjuda en kompletterande reseförsäkring till din hemförsäkring. Det innefattar oftast sådant som kan hända dig och ditt bagage i anslutning till resandet. Om ditt bagage blir försenat eller inte dyker upp alls, eller om hela din resa blir försenad på grund av flyget kan du få rätt till ersättning om resan är betald med ditt kreditkort.

Som sagt, oftast är det inget avgörande man måste tänka på vid en resa till London men vissa saker kan du faktiskt vinna på att tänka igenom en extra gång!