Se SVT World i England

Nov 21, 2012 by

Share Button

SVT World är Sveriges Televisions kanal för svenskar i utlandet.

Kanalen riktar sig till alla som vill följa vad som händer i hemlandet, höra det svenska språket och se svenska program direkt i sin tv.

Kanalen sänder dygnet runt via satellit och IPTV där de svenskproducerade programmen från SVT:s samtliga kanaler prioriteras. Målsättningen är att alla program som sänds prime time i Sverige också repriseras på eftermiddagen och på natten så abonnenter i Thailand och Nord- och Sydamerika kan ta del av programmen på deras prime time.

SVT World via IPTV i England
Med IPTV tar man emot tv-signalen via internet istället för t ex via parabol genom att koppla set-top-boxen till tv-apparaten samt till en bredbandsanslutning.

Kanalen sänder krypterat och för att ta emot SVT World krävs en internetuppkoppling på min. hastighet 2 Mbit/s och en set-top-box med ett auktoriserat programkort från SVT Worlds kundtjänst ConNova.

Som abonnent får man tillgång till SVT:s text-tv,  programtablåer och möjligheten att spela in program på en extern hårddisk (t ex USB-minne). Dessutom får man tillgång till alla Sveriges Radios drygt 40 kanaler och flera tilläggstjänster som t ex väder, valuta- och börsinformation samt nyhetstelegram.

All abonnentservice handhas av SVT Worlds kundtjänst ConNova: www.connova.se

För mer information gå till: svt.se/svtworld