Sensommarens skönaste filmfestivaler

Aug 17, 2012 by

Share Button

Se gamla favoriter och nya premiärer
Bättre omgivningar än Somerset House går inte att få för en filmfestival. Enligt arrangörerna ser ett blandat program till att det finns något för alla filmentusiaster, från thrillers och fantasy till komedi och skräck. Vi gillar speciellt att de även visar premiärer, filmatiseringen av On The Road är ett exempel. Mycket är utsållt men kolla in sidan för att se vad som dyker upp härnäst.

För mer info besök: Somerset House

 

 
En fyra dagar lång skräckfest
FrightFest är inne på sitt tolfte år och redan från början visade de Englandspremiären av Scary Movie och pitch Black. Empire Cinema håller i denna skräckfestival som sträcker sig över fyra dagar och utnämnts till något av de viktigaste arrangemangen inom skräckvärlden. Ett perfekt sätt att spendera sin bank holiday på, för den som vågar alltså.

När: 25 – 29 augusti
För mer info besök: Frightfest

 

 

 

Se indiefilm
Portobello film festival har kallats ”the wild side of Brit Film”. Ett 30 tal indiefilmer visas för att de ska ”simma från den lilla till den lite store fiskdammen”, det vill säga den stora filmindustrin. Fem filmer i olika kategorier deltar och vinnare utses med prisceremoni. Du kan alltid säga att du såg den först.

När: 30 augusti – 16 september
För mer info besök: Portobello Film Festival