September i London

Sep 9, 2015 by

Share Button

Älskade september!  September är månaden då de flesta av oss återgår till vardagen men sommaren är definitivt inte slut ännu. London har de senaste åren haft sommarvärme ändå in på oktober!

Vi välkomnar alla nya studenter till London och England. Ni kan följa vår Studentblogg för tips och råd från våra nya studentbloggare. Vi har inlägg om båda kandidat och magister studier och på våra allmänna studentsidor kan ni läsa om hur det är att studera i England.  Vi vet även hur kämpigt det kan vara med CSN:s nya bestämmelser som ni kan läsa om här.

Förutom nyanlända håller vi alla andra Londonbor uppdaterade med vad som händer under September:

 

totallythames

Totally Thames 2015

För andra året i rad anordnas Totally Thames där flera olika events och aktiviteter kring temsen kommer att anordnas under hela september månad. Missa inte The Rising Tide av Jason deCaires Taylor där fyra enorma hästar med ryttare sakta men säkert blir synliga varje dag beroende på hur högt tidvattnet är. Missa inte heller chansen att pröva paddleboarding 9- 13 september.

Venue:  Vid Themsen i South Ealing och London Bridge (fler venues är aktuella).
Kolla hemsidan här
Biljetter: Gratis
Närmsta Tube: South Ealing and London Bridge

 

Open house London
Open House London

Revealing great architecture for free. Helgen den 19-20 september har du möjligheten att få komma nära några av Londons mest uppskattade och unika byggnader. Under hela helgen är det möjligt att få titta närmare på unika byggnader runt om London och även i en del privata hem. Detta event utspelar sig i hela London, så titta gärna på deras hemsida och välj ut det som just du är intresserad av. Kanske vill du besöka premiärministerns hem, 10 Downing Street? Detta är bara en av alla aktiviteter som finns att göra denna helg.

Venue: Hela London
Kolla hemsidan här
Biljetter: Gratis
Närmsta Tube: Beror på plats

 

BBC promsBBC Proms in the park

Hyde Park kommer att fyllas till bredden den 12 september för en storslagen konsert i samband med Last Night of the Proms i Royal Albert Hall. Ta med picnic och åk till Londons största park för att vara med om en folkfest utan dess like med olika artistuppträdanden och andra upptåg.  Här kommer ett litet smakprov på hur det kan vara. Köp biljetter nu!

Venue: Hyde Park
Bilijetter: £ 39
Närmsta Tube: Hyde Park Corner

 

Ung i LondonUng i London

Är du ny London? Om du känner att du vill omringa dig med andra i samma sits då ska du vända dig till Svenska Kyrkan på Harcourt Street. De har träffar för dig som är mellan 18 och 27 varje onsdag och över 28 år varannan tisdag med början den 1 september. Hit kan du också går ifall du vill läsa svenska tidningar, äta kanelbulle eller surfa på nätet.

Venue: Svenska Kyrkan i London
Biljetter: Gratis
Närmsta tube: Edgware road

 

Popupscreens

Utomhusbio

Men hur mysigt?! Spelar ingen roll om det vissa dagar känns som höst. Vi drar på oss mysjackorna och filtarna och drar och kollar på utomhusbio varje vecka. Den 18 september visas The Notebook i Ravenscourt Park nära Hammersmith. Även Ghostbusters och Beetlejuice visas. Pop-up Screens visar film ända tills 25 september på olika platser i London. De har även planer på Halloween…

Venue: Hammersmith, Holborn, Streatham Common, Eltham

 

Rugby_world_cupRugby World Cup 2015

London är värd för världsmästerskapen i rugby med start den 18 september. Det kommer att spelas 17 matcher under hela sex veckor med finalen som spelas på Twickenham stadium. Biljetter är eftertraktade och kostar från £50. Dock kan du delta i festligheterna genom att kolla på storbildsskärmar på venues runtom i London. För er som är intresserade finns även Twickenham Rugby Museum and Stadium tour.

Venue: olika beroende på match
Biljetter kan köpas här.

 

the apprenticeTV: The Apprentice UK 2015

Lord Sugar är tillbaks någon gång under september månad med programmet the Apprentice, där vi får följa ett antal kandidater som är sugna på ett business deal med miljardären. Förra året vann Mark Wright som ville utveckla ett projekt inom online marknadsföring. Flera profiler kanske känns igen från programmet, Luisza Sizmann som varit med i Celebrity Big Brother bla.

Kanal: BBC One
Tid: Håll utkik här

 

FASHION WEEK

London Fashion Week 

Som avslut på en fantastisk sommar väntar nu höjdpunkten för alla trendiga storstadsbor: London Fashion Week 18 – 22 september.  London Fashion Week är en modemässa som hålls i London två gånger per år, i februari och september. Det är en av de fyra stora modeveckorna, tillsammans med New York, Milano och Paris.

Veckan inleds på fredag med en presentation av Zandra Rhodes älskad för sina färgglada vintage klänningar, men den första showen är av Jackie Lee med koreanska märket J. JS Lee följd av FELDER FELDER på BFC Show Space. Många av showerna kommer även kommer att visas online.

Andra nämnvärda designers och lables vi kan se fram emot är Julien Macdonald, Vivienne Westwood, Christopher Kane och Emilio de la Morena. Veckan avslutas på tisdag med Ryan Lo.

LFW håller i år till vid Brewer Street Car Park och inte Somerset House som tidigare år. British Fashion Council har sitt huvudkvarter kvar här dock.

BFC SHOW SPACE 
Brewer Street Car Park
Brewer Street
London W1F OLA

BFC PRESENTATION SPACE 
ICA
The Mall
London SW1Y 5AH

Förutom showerna och presentationer hålls även en massa fashion event och fester som ni kan hitta på deras hemsida. Eventen och showerna är endast för inbjudna gäster, press och inköpare.  Däremot kan du live-streama de flesta eventen på LFWs officiella hemsida. London Fashion Week, organiserat av British Fashion Council, placerar inte bara brittiska designers på modekartan, utan tillför även £20 miljoner till Londons ekonomi genom att attrahera besökare ifrån över 25 olika länder.

London Fashion Weekend som är ett stort event som tar plats efter modeveckan fokuserar på detalj handeln och har hundratals olika events och är öppet för allmänheten.

Här kan du följa LFW på Twitter.

 

London Fashion Night out

 

Vogue loves Regent Street/Regent Street Fashion & Design Month

I september ser Mile of Style ankomsten av Regent Streets första någonsin Fashion & Design Month. I samarbete med RIBA Regent Street Windows Project, London Design Festival och London Fashion Week, kommer september månad innehålla några av de mest inflytelserika och inspirerande eventen i modekalendern. Bland annat är Londons berömda Fashion Night Out är tillbaka som “Vogue Loves Regent Street” den 10 september. En kväll där affärerna omkring Regent Street gör glamorösa in-store events  ändå inpå småtimmarna. Expect champagne and discounts!

Venue: Regent Street och butiker i centrala London
Närmsta tube: Oxford Circus/Piccadilly Circus

 

Fashion weekend

London Fashion Weekend 2015

Den största modehändelsen efter fashion week –  London Fashion Weekend sker i år på Saatchi Gallery vid Kings Road. Mellan 24 och 27 september kommer du här att kunna se det bästa och senaste inom modeindustrin. Eventet är öppet för allmänheten tillskillnad från Fashion Week som riktar sig till industrifolk.

Venue: Saatchi Gallery, Kings Road, Chelsea
Biljetter kan köpas här

 

Disclosure Sam Smith

Ledig på onsdagar? Mys till Live Lounges på BBC Radio 1

Sedan några år tillbaka hittar vi charmiga radio DJ:n Clara Amfo som host på radiokanalen BBC radio 1, som är brittiska motsvarigheten till Sveriges Radios P3. Hon kör deras Live Lounges på radio som under september presenterar artister såsom Sam Smith, Disclosure, Jess Glynne och Florence and the Machine för att nämna några. Hela listan med alla artister som gästar BBC Radio 1 live lounge finns här. Missa inte Sam Smith & Disclosure som gästar studion tillsammans den 16 september.

 

London_in_the_skyLondon in the Sky 

Nu har du möjligheten att få avnjuta antingen frukost, lunch, middag eller champagne från ovan och ha en vidunderlig utsikt över London.  Alla frukostar är slutsålda (£50) men det finns fortfarande lunch och middag kvar för £75 samt £125 per plats. Lite pricey (men säkert värt det) då du bara får en halvtimme för frukost och 1 – 1,5 h för middag.

Venue: South Bank
Biljetter finns här

 

Text: Klara Sigfridsson