Shoppa i London – från lyx till second hand

Sep 25, 2019 by

Share Button

En shoppingresa till London står nog högt på mångas önskelistor. London är den perfekta staden för att hitta allt från loppmarknader till butiker så dyra att du måste boka tid för att besöka den. Har du planer på att korsa Nordsjön och shoppa lyxprodukter har vi några tips att ge!

 

Harrods

Ett måste när du är i London är att besöka varuhuset Harrods som ligger i Knightsbridge. Det öppnade redan 1849 och var då en grönsaksaffär. Idag är varuhuset mer riktat mot designerkläder, lyxpresenter, accessoarer och mat. Varuhuset är 92 000 kvadratmeter stort och om du ska spendera stort kan du boka en personal shopper som följer dig genom varuhuset och hjälper dig att hitta det du behöver och vill ha. Du kan läsa mer om varuhus i London här!

 

Bond Street

För att göra shoppandet enkelt för dem med exklusiv smak har många märkesbutiker hamnat på Bond Street. Här finns det dörrvakter som håller upp dörren åt dig, personal som serverar champagne till dem som är villig att shoppa loss samt prislappar som får andan att fastna i halsen.  Du kan läsa mer om shoppinggator i London här!

Oxford Street

Här samsas många olika prisklasser med varandra. Det finns flera butiker för medelklassturisten men också butiker för de som letar efter något lite dyrare med lite mer design och kvalité. Här finns exempelvis exklusiva Selfridges som har märkesvaror för dam, herr och barn. Endast exklusiva produkter på hyllorna och flertal märken som inte finns att köpa i några svenska butiker. Gatan ligger nära Bond Street och tunnelbanan.

 

Tänk klimatsmart – shoppa second hand!

Med konsumtion och klimat som återkommande och väldigt aktuellt ämne så försöker vi alla vara medvetna om hur vi spenderar och konsumerar. Därför är second hand och vintage ett utmärkt alternativ och London har ett utmärkt utbud: kolla in vår lista vintage och second hand i London

 

Testa där, köp här

Det finns flera “high end boutiques” i London som har internationella e-handlar. Ska du shoppa mycket kan du därför dela upp din lista och köpa en del på plats, en del när du kommer hem. Butiker som Hackett säljer herrkläder och accessoarer som andas engelsk finkultur. Mängder av deras produkter finns även att köpa online hemma i Sverige Du kan exempelvis köpa deras glasögon hos Mister Spex och kläderna hos Zalando. Men fördelen är att du kan testa produkterna på plats i London och sedan skriva upp namn eller artikelnummer och beställa hem produkterna.

 

Fortnum & Mason är också en lite lyxiga butik som säljer allt du behöver för en vacker, utsökt, viktoriansk och brittisk picknick. Deras butik ligger på Picadilly och där kan du även slå dig ned och inta eftermiddagste med kakor. Du kan beställa hem varor direkt från deras hemsida och slipper oroligheter att frakta flaskor och glasburkar med flyget.