Lyxbutiker i London

Feb 6, 2013 by

Share Button

Har lönen kommit? För dig som vill unna dig något exklusivt har vi listat 10 lyxiga butiker i London som kommer stilla dina begär. Smakar det så kostar det!

 


1.   
Miller Harris

14 Monmouth Street, WC2H 9HB

Detta välrenommerade parfymmärke erbjuder parfymer (naturligtvis), doftljus, hudprodukter och annat som får dig att dofta bättre än alla andra. Vill du lyxa till det extra mycket bokar du in ett dagsbesök i Lyns studio. Tillsammans med henne får du lära dig och övervaka tillverkningsprocessen av parfymer, och även komponera din egna. En perfekt present till nära, kära och inte minst dig själv!

Tunnelbana: Covent Garden
Hemsida: www.millerharris.com

 

 

 

2.    Rolex

One Hyde Park, 100 Knightsbridge, SW1X 7LJ

Denna klockmästare har blivit en symbol för förmögna och gräddiga människor världen över. Rolexklockan är ofta det första som tömmer bankkontot och det sista som säljs när kronofogden knackar på. I London hittar du det bredaste urvalet av Rolexklockor i Europa, och är det trots detta någon modell du saknar är det bara att säga till så hjälper de vänliga själarna bakom disken dig och beställer hem det du önskar. Det är lyxigt, det är pampigt, det är tungt, det är Rolex!

Tunnelbana: Knightsbridge
Hemsida: www.rolex.com

 

 3.    Garrard

24 Albemarle Street, W1S 4HT

Pratar man lyx kan man inte låta bli att nämna klassiska juveleraren Garrard. Den världsberömda skattkammaren grundades på 1700-talet och namnen på dess klientlista får Elton Johns fester att framstå som en skara avdankade B-kändisar som samlas och dricker Cava. Oavsett om du vill ha antika juveler, personligt designade smycken för bröllop eller vardag, bara ställa in en ring eller köpa nya silverbestick, så kan du inte misslyckas med ett besök i denna guldgruva av lyx och tidlös klass.

Tunnelbana: Green Park och Piccadilly Circus
Hemsida: www.garrard.com

 

 

4.    Barbour

134 Long Acre, St Martins Courtyard, WC2E 9AA

Brittisk stil när den är som bäst! Oavsett om du är en hertig på landet med blodhundar och hästar eller en stads-kid som bara vill ha en fantastisk jacka, kan du med fördel ta dig en titt på Barbours sortiment. Friluftsjätten tillverkar naturligtvis enastående tröjor och andra kläder också, men är det ditt första Barbour-köp är en oljerock ett måste. Gjord för regn och rusk (det är trots allt England vi pratar om), tålig och lättskött och framför allt; fantastiskt snygg i samtliga modeller.

Tunnelbana: Covent Garden
Hemsida: www.barbour.com

 

 

4.    Tiffany & Co

25 Old Bond Street, W1S 4 QB

’Diamonds are a girl’s best friend’ sjöng Marilyn, och kvinnor världen över började kräva pråliga ringar och glittrande halssmycken som bevis på kärlek. Tycka vad man vill om denna materialistiska stereotyp, men är det smycken du är ute efter måste du besöka Tiffany & Co. Denna klassiker i modern lyxhistoria levererar ständigt med bedövande vackra förlovningsringar och smycken som får även de mest oromantiska av oss att sucka och tindra med ögonen. Ett extra plus i kanten är naturligtvis den turkosa presentpåsen och askarna. När man tittar på introduktionsvideon på deras hemsida om framtid och drömmar, är det svårt att INTE börja drömma om diamanter…
Tunnelbana: Bond Street
Hemsida: www.tiffany.com

 

6.    Christian Louboutin

17 Mount Street, London W1K 2RJ

Denna tungviktare i skomode har nästan alltid en plats på alla inne-listor i de fashionabla kretsarna. I London finns en fin butik i närheten av Hyde Park där skoälskare trycker näsorna mot rutan och dreglar av tanken på rea-tider. Skorna är fantastiska, servicen fläckfri och den röda sulan man kan skymta när de få förunnade går förbi; ja, det är helt enkelt succé, från sula till klack.

Tunnelbana: Marble Arch eller Green Park
Hemsida: www.christianlouboutine.com

 

 7.    Burberry

121 Regent Street, W1B 4TB

Det kan verka som en självklarhet i sammanhanget, men vi måste slå ett slag för Burberrys stilrena sortiment – framför allt väskorna. Om man ska göra ett köp i Burberrys affärer rekommenderar vi definitivt en väska. Få gör det bättre, och nej, allt är inte rutigt. Är du i London för att shoppa borde ett besök bokas in. Profiler som Eddie Redmayne och Romeo Beckham har varit märkets ansikte utåt… det kan liksom inte bli mer brittiskt än så!

Tunnelbana: Oxford Circus och Piccadilly Circus
Hemsida: https://uk.burberry.com/

 

8.    Fortnum & Mason

181 Piccadilly, W1A 1ER

Mat är ofta bortprioriterat när man lyxshoppar, vilket egentligen är lite märkligt. Vad signalerar lyx mer än fantastiska råvaror, exklusiva tillverkare, kvalité och smakgaranti? Därför är Fortnum & Mason självklara på listan. Maten, bageriet och champagnen är placerade på mark- och källarplan i detta enorma hus, och vill du titta på annat är övre våningsplan fyllda av accessoarer, mode och skönhetsprodukter som får det att bränna hål i plånboken. Men som sagt; maten, den får inte missas!

Tunnelbana: Piccadilly Circus
Hemsida: www.fortnumandmason.com

 

 9.    Victoria’s Sectret

111 New Bond Street, W1S 1DP

The wonder for down under, så att säga. Visserligen kan man hitta en del varor på budgetnivå i denna djungel av spets och push-ups, men när dörrarna slogs upp för etablissemanget 2012 var ådran av lyx så närvarande och dominerande att den kräsna londonpubliken tappade hakorna och satte upp läger. Victoria’s Secret är värt ett besök även om du bara vill köpa dig en pyjamas, men ska du satsa på stort och köpa nya, fina underkläder är det inget snack om saken. Det är hit du ska. Till dig själv, flickvännen, bästa kompisen, spelar ingen roll: kunnig personal finns överallt och hjälper dig mer än gärna med vad du än behöver.

Tunnelbana: Bond Street
Hemsida: www.victoriassectret.com

 

 

10. Fenwick

63 New Bond Street, W1S 1RQ

Fenwick på Bond Street kallar sig själv för ’London’s Most Stylish Store’. Det kan tyckas ett kaxigt uttalande, men butiken gör rätt för sig i alla avseenden. För att hitta den stilrena, tidlösa och enkla designen är det definitivt denna adress man ska till. Servicen är oklanderlig och butiken vacker!

Tunnelbana: Bond Street
Hemsida: www.fenwick.co.uk

 

Text: Astrid Eriksson