Sport i London

Feb 4, 2016 by

Share Button

I London finns det något för alla som gillar sport

 

Oavsett om man bor i London eller om man bara är där på besök kan man nästan varje helg gå på någon form av sportevent. Vare sig det är en fotbollsmatch, en rugbymatch, ett årligt eller återkommande sportevent, som t.ex. världsmästerskapen i friidrott i augusti, finns det något för alla som gillar att titta på sport.

 

Fotboll – den populäraste sporten i Storbritannien

 

Även om England slår sig för bröstet med sporter som rugby, cricket och tennis är det fotboll som engelsmännens hjärta slår extra hårt för. Förutom Arsenal, som förmodligen är det mest kända av Londons fotbollslag, finns bland annat Tottenham Hotspur, Chelsea, Fulham och West Ham United. Samtliga lag utom Fulham, som spelar i den näst högsta ligan Championship, spelar i Premier League. Oddsen och alla fotbolls resultat pekar mot att Chelsea vinner hela Premier League och de är på god väg. Laget leder för närvarande ligan med 9 poäng över Tottenham som ligger tvåa.

 

Vill man gå och titta på en fotbollsmatch i London finns det ett par tips som är bra att tänka på. Om man vill gå och se en match som man vet alltid drar mycket publik, t.ex. finalen eller en derbymatch, måste man vara ute i god tid. Dessa biljetter kan även vara dyrare än biljetterna till matcher med lägre profil. Det finns många ”boxoffices” som säljer biljetter och för att vara prioriterad för biljetter kan man gå med en supporterklubb. Detta gäller även för lag som inte är med i de högsta divisionerna och man kan gå med både som bosatt i Sverige och i London.  

 

Sportsommar i London

 

Påsommarenförvandlas London till entväräktasommarstadoch trots attfotbollssäsongenäröverpågårandraturneringaroch matcher. Fördelen med att välja att gå på ett sportevent i London på sommaren är att det ofta pågår flera andra aktiviteter i koppling till eventet. Allt från marknader till uppträdanden och det finns ibland så kallade ”fan zones” där man kan se eventet från storbildskärmar och lära känna nya människor med samma intresse.

 

I juli är det tennis som gäller. Wimbledon går av stapeln den 3 juli och pågår ända till den 16 juli. Redan i jul kunde man ansöka om att få biljetter och det gäller att vara snabb för att få biljetter till statusmatcherna – framför allt de som Andy Murray och Serena Williams spelar. Andy Murray är för närvarande världsetta i herrarnas tennis och det återstår att se om han kan ta segern på hemmaplan det här året med.

 

Om juli går i tennisens tecken kommer augusti gå i friidrottens. Då är det dags för världsmästerskapen i friidrott. Efter en nära kamp mot Doha, i Qatar, blev det klart 2011 att det var London som på Olympiastadion ska hålla mästerskapet. VM hålls mellan den 4 augusti till den 13 augusti och det verkar som att en ny våg av svenska friidrottsstjärnor är på väg. Efter sparsmakade prestationer sedan tiden då Stefan Holm och Kajas Bergqvist regerade verkar det som att det är dags för Sverige att lysa igen.