Sprid svensk tech och innovation till Storbritannien

Jan 23, 2021 by

Share Button

Varför gillar britter svenska varor och tjänster?

 

Svenska företag har generellt sett en hög status internationellt. Sverige är känt för att vara ett ”hub” för supertalanger, modern design, ledande innovationer och teknologi samt ha hög standard på varor och tjänster. Ofta medför detta att de kan dra nytta att vara just Skandinaviska när de söker investeringar eller talanger i Storbritannien.

Att vara en del av den svenska fantastiska startup-scenen är spännande och många kan antagligen relatera till drömmar om att lyckas utomlands. I marknader som Storbritannien finns det stora chanser att söka investering, hitta talangfulla medarbetare och såklart få en större marknad att sälja tjänster och produkter.

 

Expandera till UK från Sverige

 

Svenska företag har som sagt alla förutsättningar att göra goda affärer i Storbritannien. Storbritannien har en ideal placering, är ett av världens ledande finanscentrum, har en lysande startup-scen och ett stort intresse för svenska varor och tjänster.

Att expandera till Storbritannien, en av världens största marknader är en relativt enkel resa. Många gör dock misstaget att inte ta hjälp och har en “kan själv” -attityd, ofta utav kostnadsmässiga skäl. En internationalisering kräver mycket av företaget och det resulterar ofta i kostsamma och tidskrävande risker om etableringen inte sköts med varsam och erfaren hand.

 

Goodwille är strategisk partner till Nordic Startup Awards

 

För några veckor sedan gick Nordic Startup Awards av stapeln, en prestigefull gala där startups och grundare från Island, Sverige, Finland, Norge och Danmark tävlar i kategorier som “Årets startup”, “Årets grundare” och “Årets investerare” med flera. Goodwille som den enda brittiska strategiska partner till Nordic Startup Awards stöttar Nordiska företag och företagare som vill expandera och växa internationellt. Vi fick äran att dela ut priset “Årets grundare” som gick i år gick till den fantastiska Elina Berglund Scherwitzl som tillsammans med sin man Raoul Scherwitzl grundade Natural Cycles, en utav Sveriges snabbast växande och mest omtalande bolag.

Under gala-veckan höll vi även i en paneldebatt på nätverkseventet Ecosystem Summit där vi tillsammans med en expertpanel diskuterade internationell expandering. Vi pratade om hur man skapar det rätta förutsättningarna för att lyckas utomlands, hur man söker investering och skapar “brand awareness” i ett annat land. Se vår paneldebatt här.

 

Goodwille hjälper dig att expandera till Storbritannien

 

Goodwille grundades av den svenska entreprenören Annika Goodwille och har sedan 1997 hjälpt svenska företag med att expandera till Storbritannien. Över en tredjedel av våra kunder är från Sverige, varav hälften av dessa kommer från Stockholm. Vi har kunder som Readly, iZettle, & Lindex och många mer.

Goodwille kan hjälpa till att starta upp ert företag så ni slipper göra onödiga, dyra och tidskrävande misstag och istället kan fokusera på er kärnverksamhet. Våra tjänster innefattas av Corporate Legal, Finance, HR, Payroll och Virtual Office.

 

Vår svenska koppling och förståelse för de frågor som svenska företag ställs inför vid en expansion tillsammans med erfarenhet av den brittiska marknaden och starka nätverk är bara några anledningar till att Sveriges mest framstående företag väljer Goodwille vid etablering i Storbritannien.

Att känna ’rätt’ personer kan vara avgörande när konkurrensen är hård och du ska ta dig in på en ny marknad. Nätverkstillfällen ger en värdefull chans att öka kunskaperna om marknaden, att lära sig av andra, träffa potentiella kunder samt sprida ditt företags USP. Goodwille’s långa närvaro på den engelska marknaden har skapat ett gediget kontaktnät. I våra lokaler anordnar vi regelbundet evenemang med chansen att utöka nätverk i Storbritannien. Goodwille är aktiva medlemmar i Svenska Handelskammaren och strategisk partner till Nordic Startup Awards.

Läs mer om hur du kan ta ditt företag till Storbritannien här.

 

Kontakta www.goodwille.com eller Goodwille’s svensktalande VD på alexander.goodwille@goodwille.com eller Marketing Executive hanna.gren@goodwille.com om du har frågor om vara tjänster eller generella frågor om processen att expandera till Storbritannien.