Studera i London – Middlesex University

Feb 21, 2018 by

Share Button

 

Har du svårt att hitta rätt universitet i London? Studin.se erbjuder vägledning för att ansöka till diverse universitet i London och tipsar här om Middlesex University i nordvästra London – ett av de mest snabbväxande universiteten just nu.

Studera på Middlesex nu till hösten – det är inte för sent!
Om du vill studera på Middlesex redan nu till hösten så är det inte försent.
Middlesex tar emot ansökningar löpande och ansökningen är öppen fram till kursstart i höst.
Studin.se håller direktkontakt med universitetet och kan snabbt hjälpa dig till ett antagningsbesked.
Studin hjälper dig helt kostnadsfritt, även med din CSN ansökan när du ansöker.
Här kan du läsa mer om hur ansökan går till (https://www.studin.se/ansokningsinformation/

 

Middlesex University erbjuder ett brett utbud av utbildningar med över 300 program på både kandidat- och magister nivå strax utanför London. Med över 25 000 studenter från över 140 länder är universitetet rankat av Times Higher Education som en av de topp 200 av de mest internationella universiteten i världen. Ämnen såsom Konst & Design, Business Management, Biomedicinsk vetenskap, Veterinär, Psykologi och Juridik är några av de många kurser på skolan.

 

Bra läge inte mer än 30 min från centrala London

Middlesex University är beläget i Hendon, nordvästra London. Därifrån tar du dig snabbt med tunnelbanans Northern Line in till centrala London på knappt 30 minuter.

På campus finns många aktiviteter att ägna sig åt, såsom fitness center, tennisbanor, studentlag och träningsgrupper. Skolans studentkår ser till att det finns mycket som händer, bland annat deras populära Freshers’ Ball – en stor fest som välkomnar nya studenter till universitetslivet.

 

Goda möjligheter till jobb efter studierna

Att bli anställningsbar efter dina studier är något Middlesex University har fokus på och anpassar programmen därefter. När du lämnar universitetet skall du vara helt förberedd för yrkeslivet och attraktiv för arbetsgivarna. Utav avgångsstudenterna har 90 % fått jobb inom sitt område efter examen och studenter från Middlesex University har höga ingångslöner.

Bo på Campus

Middlesex har ett flertal egna studentbostäder. Du bor i studentkorridor på residens eller egen studio. Middlesex studentresidens ligger i norra delarna av London. Ett av residensen ligger i direkt anslutning till universitetet, de övriga på bekvämt avstånd (buss eller promenad). Som förstårsstudent har du förtur till boende i studentresidens. Du kan ansöka om boende först när du fått ett antagningsbesked från universitetet. Boende från cirka 125 GBP/veckan.

 

Att söka till Middlesex University

För att söka till universitet i Storbritannien som internationell student behöver du traditionellt sett gå genom UCAS. Hur en sådan ansökan går till kan du läsa mer om under Ansökningar. Ansökningsprocessen kan lätt kännas både svår och förvirrande, men med hjälp av Studin.se behöver du inte gå genom UCAS – de hjälper dig att söka direkt till skolan.

 

Svenska Studin.se erbjuder personlig studievägledning vid utlandsstudier. När du väl kommit iväg coachar de dig för att ge dig en trygghet och säkerhet i sina studier.

Är du intresserad och vill veta mer? Ta dig till kontoret i Göteborg för ett möte eller hör av dig genom deras hemsida. Representanter är ofta ute på skolor runtom i landet.

I Storbritannien samarbetar Studin.se med 7 skolor varav 3 i London. De hjälper till med direktansökningar för dem, så du slipper gå via UCAS. Studin är medlem av SAUF – Sveriges Auktoriserade Utbildningsföretag som garanterar yrkesskicklighet och god kvalitet.

 

Intervju med Ida Sahlberg – Student på Middlesex University. 

Berätta lite om dig själv, vad läser du?

Jag heter Ida Sahlberg, är 24 år, från Jämtland och studerar inrednings design (BA Interior Design).

Hur hörde du talas om Middlesex och hur gick du tillväga för att bli antagen till Middlesex?

Jag hörde först talas om Middlesex via Studins hemsida faktiskt. Jag skickade bara in en intresse anmälan till Studin och fick snabbt svar om hur jag skulle fortsätta med min ansökan till Middlesex, så hängde bara på faktiskt utan att tänka på det. Studin hjälpte mig med allt verkligen. Ansökte med en liten portfolio, gymnasiebetyg och ett brev om mig själv och lyckades komma in bara på det utan en intervju ens, så jag hade tur.

 

Hur är det att vara student på Middlesex University?

Det är väldigt kul och spännande. Det finns så mycket som hjälper mig i mitt arbete. Jag som design student har tillgång till både workshop, material rum och en shop som säljer allt jag kan behöva så som lim, papper, skalpell, tyg, trä, plast etc. Det finns också mycket olika klubbar för olika intressen och kulturer.

Jag trivs jättebra. Skolan är inspirerande och fräsch, min byggnad där jag har de flesta lektioner är bara lite över ett år gammal, så allt känns väldigt nytt och kul.

 

Hur är London som studentstad?

London har varit min drömstad länge och jag trivs som fisk i vatten här. Skolan och mitt boende ligger i norra London, ganska långt från den populära stadskärnan och jag har inte alltid tid att åka in till roliga turist-London, men också skönt att bo utanför, det känns mer verkligt. Har varit i London mycket på semester och sett det mesta men att bo här en bit utanför ger en en helt annan bild av staden och jag känner mig lite som en local. Som student finns det också massor med bra rabatter och olika deals på allt från mat till kläder till kultur.

 

Hur är Middlesex University Campus?

Väldigt fräsch, nytt, välplanerad. Också väldigt stort, har fortfarande inte sett allt efter ett halvår. Bästa med campus är Sheppard’s library som är öppen 24/7, jättebra när man har ett stort projekt som ska in och man måste jobba hela natten, mitt rekord är till klockan fem på morgonen. Jag tycker också mycket om MDX house, som är en liten byggnad där det finns fyra restauranger, en bar, gym, merchandise shop och mycket mer.

 

Hur funkar det med din finansiering av studierna? 

CSN är väldigt lätt att fixa, jag gick bara in på hemsidan och gjorde allt som det stod att jag skulle göra. Inga konstigheter. Boende fixade jag genom skolan. De har flera studentboenden kopplade direkt till Middlesex. Bästa är att alla första års studenter är garanterade ett boende. Jag bor i Platt Hall, där jag delar kök med fem andra, med eget rum och badrum.

För mig funkar det rätt bra, CSN räcker till tuition fee och hyran och att leva här (iaf, i norra London som är lite billigare än centrala London). Jag hade också en hel del pengar sen flera års jobb och sparande och räknade ut att jag skulle klara mig fint första året utan extra jobb. Det är skönt att bara fokusera på studierna och nya livet här i början, men kan behöva jobb till nästa skolår om det blir knapert med bara CSN.

När det gäller ansökningen så hjälpte Studin mig med allt och gjorde hela ansökningen jätteenkel. London håller allt vad det lovar och jag har lever loppan här. 

 

Har du några tips för folk som tvekar inför att studera i London?

Inga tips direkt kanske, alla får bestämma själva hur de känner. Men ta steget! Jag har velat flytta till London i flera år och alltid tänkt ”nästa år, nästa år” medan jag bara accepterade alla hinder. Det var så enkelt att flytta hit när man väl var antagen till skolan, då var det bara att köpa en flygbiljett. Så tipset är väl att inte bara vänta och säga ”nästa år” utan att bara slänga sig ut i det okända! 

 

Kan du berätta lite om en typiskt vecka på Middlesex University?

Jag har bara lektioner tre dagar i veckan, två av dom är studio baserade, vilket betyder att jag har samma lektion hela dagen i en studio och jobbar med samma projekt. En av dagarna har jag lite mer akademiska lektioner i form av arkitektur/design historia och praktisk lektion i olika datorprogram som vi använder för design. Om jag har mycket att göra så är jag i biblioteket och arbetar på en ledig dag. Annars spenderar jag mycket tid med kompisar.

 

Vad är det bästa med Middlesex University?  

Kompisarna, möjligheterna, utbudet. Allt finns som du kan behöva i ditt arbete och det finns alltid någon som kan hjälpa dig om du behöver. Älskar också själva byggnaderna, det är en otrolig mix av gammalt och nytt. Original byggnaden är från sent 1800-tal och senaste är bara ett år gammal, härlig blandning av arkitektur och material.

Mina lärare är alla professionella designers som fortfarande arbetar inom yrket så vi får lära oss det som verkligen är relevant för att arbeta som designer och det är verkligen kul. De ifrågasätter mycket och vill få oss att ifrågasätta och det håller en på tårna, det blir aldrig tråkigt. Har fått så många nya vänner från olika delar av världen, lär mig jättemycket och älskar livet här.

 

Intresserad av att studera i England? Gör ansökan genom: www.studin.se