SveaBritt

Nov 20, 2017 by

Share Button

SveaBritt 

 

Den ideella organisationen SveaBritt – “The Network of Swedish Professionals in the UK” – grundades 1981 med syftet att skapa ett nätverk för yrkesverksamma svenska kvinnor i London. Och det var precis det som skedde. Idag består SveaBritt av medlemmar från många olika yrkeskategorier, däribland kultur, näringsliv och vetenskap. Man lägger stor vikt på att skapa en positiv stämning , och varje medlem förväntas ta ansvar. Nuvarande ordförande är Camilla Lilliesköld, medan Sophia Hirsh är vice ordförande. För att bli medlem i nätverket måste du vara en yrkesverksam kvinna som arbetar i London, och dessutom ha deltagit i minst två av deras möten tidigare. Sedan skickar du in din ansökan via email. Medlemskapet kostar £45 per år – och då ingår nyhetsbrev och inbjudan till alla SveaBritts event.

 

De arrangerar minst sju träffar per år, där även icke-medlemmar är välkomna att delta. Fokus läggs på nätverkande mellan medlemmarna men man bjuder också in gästtalare. Exempel på teman är coaching, vetenskap och kultur, men även andra slags föredrag hålls. Några av förra årets event innefattar “Master Class in Bubbles” med en vinexpert och ett föredrag om entreprenörer, medan medlemmarna i år kan se framemot en guidad tur i Shoreditch och att lära sig mer om livsbalans. SveaBritt samarbetar bland annat med SWEA London, Svenska ambassaden och Svenska Kyrkan i London.

 

*Många blandar ihop SveaBritt med SWEA London, då båda organisationerna riktar sig mot svensktalande kvinnor i London. Den stora skillnaden är att SveaBritt i grund och botten är ett professionellt nätverk, medan SWEA London välkomnar även icke-yrkesverksamma kvinnor. 

 

Läs mer på SveaBritts hemsida eller på Facebook.


 

Här hittar du information om andra svenska organisationer i London