Svensk läkare för Fillers och Botox

May 30, 2013 by

Share Button

Vi har tidigare på Londonsvenskar tipsat om allt från tandläkarvård till NHS och privatvård. Det blir allt vanligare med skönhetsbehandlingar och många går i tankar om att  försköna utseendet med allt från Botox och Fillers till laserbehandlingar och peelingar. Då det viktigt att man vänder sig till en läkare eller skönhetsterapeut som man kan lita på.

Vi har frågat runt bland vänner och bekanta och blev rekommenderade svenska Hadde Kader som bor och jobbar i London sedan 2 år och erbjuder just Botox och Fillers till sina kunder. Dr. Kader erbjuder hembesök och på senaste tiden även börjat jobba med tillställningar där du och dina vänner kan behandlas tillsammans till ett bättre pris och i er egen hemmamiljö. 

 

Berätta om dig själv?

Jag heter Hadde Kader, född och uppvuxen i Stockholm. I grunden är jag utbildad tandläkare dock är jag vidareutbildad i både Implantat kirurgi samt kosmetiska injektioner. Implantat Kirurgi studerade jag I Cambridge och nu jobbar jag med ett team av Storobritanniens bästa kirurger. Vi åker till olika kliniker och placerar implantat runt om i London samt städer utanför. Kosmetiska injektioner har jag varit delaktig I ganska länge. Ett stort intresse för kosmetik i ansiktet växte under min grundutbildning som tandläkare då vi fokuserade mycket på de anatomiska strukturerna. Jag vidareutbildade mig inom Botox och Fillers I London.

Efter det bestämde jag mig för att starta eget då jag fick förfrågan att åka hem till mina klienter för komfort samt privacy. Jag åker också till vissa salonger i London för att behandla mina klienter där.

Vem  är din typiska  kund?

Wow, dem kommer i alla åldrar och former, däremot är dem oftast klassificerade.
Det är en väldigt stor förfrågan på fillers i läpparna bland unga kvinnor däremot vet dem inte så mycket om Botox.

Botox är mer vanligt hos medelålders kvinnor, och det är synd. Vid den här åldern är det oftast för sent att förebygga och då behöver de mer komplexa behandlingar i kombination med Botox. Däremot börjar den yngre generationen inse hur effektiv och förebyggande Botox är så den marknaden växer. Män förekommer också och de flesta vill motverka svett.

Många vet inte hur effektiv Botox är mot svett I armhålorna och handflatorna. Männen jobbar ofta inom finans och sport. Fillers för att göra ansiktskonturer (tex. kindben, käkben och näsa) är också en väldigt växande marknad då manga inte vill gå under kniven. Dessa ingrepp gör en väldigt stor skillnad på medelålders kvinnan.

Märker du någon skillnad på marknaden I Sverige och England? 

Jag märker en jättestor skillnad på Sverige och England. Den största är nog regulationerna. I Sverige har dem ett stort problem med vem som får placera injektioner; alla. I England är dem väldigt strikta med att du måste vara läkare, tandläkare eller vidare specialiserad sjuksköterska. Klienterna är också mer öppna till Botox och Fillers I England däremot är vi inte i närheten av USA. Marknaden växer dock  då fler och fler blir informerade om dess förutsättningar.

Vart i London är du baserad?

Just nu är salongerna lokaliserade runt centrala London däremot har jag åkt ut till zon 4 för “at Home” behandlingar. Jag åker längre ut vid större behov. Jag åker också till Sverige för kosmetiska event. Det enklaste sättet är att kontakta mig för att diskutera salong/at home location.

Vad är egentligen skillnaden mellan Botox och Fillers?

Fillers består av hyaluronsyra som förekommer naturligt I vår vävnad. Det andvänds för att jämna ut huden där djupa rynkor förekommer samt skapa volym och konturera läppar, kinder och käklinje.
Botox (som står för Botulinum Toxin) är ett protein som avslappnar muskler och stoppar svettkörtlarnas funktion, temporärt. Vissa muskler I ansiktet är ansvariga för nedbrytningen av kollagen I huden vilket resulterar I rynkor och Botox förebygger denna process. Man har också studerat den antidepressiva funktionen och behandling av migrän och gnisslande tänder.

Vad är riskerna med filler och botox?

Både Fillers och Botox är regulerade med väldigt hög säkerhet. Däremot finns det risker med allt. De vanligaste är blåmärken och lite svullnad vanlig runt läpparna I ett par dagar. Dessa kan förebyggas med ispack och avstånd från alkohol. Med Botox så förekommer ibland huvudvärk.

 

Så går du i tankarna om att skaffa Botox eller Fillers så kan vi varmt rekommendera Dr Hadde Kader. Mer information hittar du på drkaesthetics.com eller hadde.co.uk. Nämn Londonsvenskar vid första behandlingen.

De vanligaste områdena att behandla

De vanligaste områdena att behandla